piosenki promowane przez nas na LP3 (następcy 'Again'?)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
Re: piosenki promowane przez nas na LP3 (następcy 'Again'?)
W pełni zgadzam się z Jackiem i mam nadzieję, że zdecydowana większość tak właśnie rozumie udział w promocji. Propozycja kajmana, że powinno się dopuszczać 9 niepromowań pod rząd jest dla mnie kuriozalna i oznacza, że ktoś może zagłosować w całej serii 2-3 razy i to będzie nadal pełnoprawny promotor.
Nie ogarnąłem zbyt dobrze tej propozycji Grycka/Kajmana, ale mam nadzieję, że "w przeliczeniu" na obecny system oznacza ona coś w tym stylu, że im częściej wyłamujesz się z promocji, tym rzadziej masz prawo do wybierania utworu do promocji. I dotkliwość tej "kary" powinna znacznie wykraczać poza dotychczasową "karę", której de facto nie było.
Jednocześnie mam nadzieję, że nie wszyscy pójdą w ślady JC, rezygnując z udziału w tej zabawie - bo to chyba jest jednak nadal zabawa.
PS. Tak jak pisałem wcześniej, niezwykle cenię szczerość Kajmana w informowaniu, że nie zagłosował na utwór promowany, ale w świetle powyższego postu Kajmana uważam, że traktowanie LP3 jako najważniejszego aspektu życia jest już nadmiernym przywiązywaniem wagi do tej audycji. I mówię to jako słuchacz LP3 od 26 lat, który przez kilkanaście lat prowadził zeszyty z notowaniami.
Nie ogarnąłem zbyt dobrze tej propozycji Grycka/Kajmana, ale mam nadzieję, że "w przeliczeniu" na obecny system oznacza ona coś w tym stylu, że im częściej wyłamujesz się z promocji, tym rzadziej masz prawo do wybierania utworu do promocji. I dotkliwość tej "kary" powinna znacznie wykraczać poza dotychczasową "karę", której de facto nie było.
Jednocześnie mam nadzieję, że nie wszyscy pójdą w ślady JC, rezygnując z udziału w tej zabawie - bo to chyba jest jednak nadal zabawa.
PS. Tak jak pisałem wcześniej, niezwykle cenię szczerość Kajmana w informowaniu, że nie zagłosował na utwór promowany, ale w świetle powyższego postu Kajmana uważam, że traktowanie LP3 jako najważniejszego aspektu życia jest już nadmiernym przywiązywaniem wagi do tej audycji. I mówię to jako słuchacz LP3 od 26 lat, który przez kilkanaście lat prowadził zeszyty z notowaniami.
Spokojnie, spokojnie! Jacku, nowe zasady które pojawiły się na forum miały na celu faworyzować osoby, które głosują na utwory promowane! Załóżmy, że pojawia się ktoś kto zapisuje się drugi raz do promowania. W poprzednim sezonie nie głosował zbyt często - ale trafił na koniec listy (to była kara) - i miał możliwość wybrania utworu promowanego. Może przedstawię jak rozumiem zasady kajmana jeszcze raz:
1. Organizuję ostatnie zapisy do promowania. Liczba osób, które się zgłosi będzie oznaczać ile tygodni wstecz spojrzę na statystyki, aby policzyć startową liczbę punktów. Startowa ilość punktów to ilość głosowań na utwory promowane w ostatnich X głosowań na LP3 + 5 punktów, gdzie X to liczba zgłoszeń. Załóżmy, że zgłoszą się 33 osoby. Jeśli osoba XYZ zagłosowała w ciągu tych 33 tygodni 20 razy na utwór promowany to dostanie 20+5=25 punktów. W przypadku równej ilości punków przypadku kolejnych miejsc ex quo pierwszeństwo będzie miała osoba, która "dawniej" wybierała utwór promowany.
2. Mając listę osób promowanych co tydzień będziemy czekać do soboty (lista przenosi się na piątek) do godziny 12:00 na propozycje osób, które mają największą liczbę punktów.
Chciałbym, aby sobota godzina 12:00 była ostatecznym terminem wyznaczenia utworu do promowania. Np. w piątek rano człowiek z miejsca 3 na liście napisze, że chce koniecznie promować w tym tygodniu. Ok, dobra ale jeśli napiszę gość z miejsca wyższego - on będzie miał pierwszeństwo!
3. Każdy głos na utwór promowany (nawet swój!) uczestnik otrzymuje 1 punkt.
4. Jeśli w trakcie promowania będzie chciał się zapisać do zabawy - jego licznik będzie naliczał punkty od zera na jego konto od dnia zapisania się.
5. Jeśli ktoś nie głosuje na utwory promowane od 5 tygodni - jest wyrzucany z listy.
Punkt piąty może być wykreślony - skoro ktoś nie głosuje nie będzie promował - będzie przez te 5, 10, 15 tygodni miał swoje 0 pkt na ostatnim miejscu! A jeśli naprawdę znajdziemy, że ktoś opuścił forum - decyzję podejmiemy indywidualnie!
Na koniec proszę wszystkich o opinie innych użytkowników, bo naprawdę nie chcę nikomu narzucać, które nie podobają się większości!
Gdy zasady się ustabilizują będę prosił wszystkich chętnych do zapisywania się w tym wątku do udziału w kolejnym sezonie (można nawet już teraz
)!
1. Organizuję ostatnie zapisy do promowania. Liczba osób, które się zgłosi będzie oznaczać ile tygodni wstecz spojrzę na statystyki, aby policzyć startową liczbę punktów. Startowa ilość punktów to ilość głosowań na utwory promowane w ostatnich X głosowań na LP3 + 5 punktów, gdzie X to liczba zgłoszeń. Załóżmy, że zgłoszą się 33 osoby. Jeśli osoba XYZ zagłosowała w ciągu tych 33 tygodni 20 razy na utwór promowany to dostanie 20+5=25 punktów. W przypadku równej ilości punków przypadku kolejnych miejsc ex quo pierwszeństwo będzie miała osoba, która "dawniej" wybierała utwór promowany.
2. Mając listę osób promowanych co tydzień będziemy czekać do soboty (lista przenosi się na piątek) do godziny 12:00 na propozycje osób, które mają największą liczbę punktów.
I tu właśnie Cię nie rozumiemkajman pisze:Myślę, że nie ma takiej potrzeby. Przecież to można sprawdzić w momencie zakończenia głosowania, co nastąpi na pewno w piątek przed listą.

3. Każdy głos na utwór promowany (nawet swój!) uczestnik otrzymuje 1 punkt.
4. Jeśli w trakcie promowania będzie chciał się zapisać do zabawy - jego licznik będzie naliczał punkty od zera na jego konto od dnia zapisania się.
5. Jeśli ktoś nie głosuje na utwory promowane od 5 tygodni - jest wyrzucany z listy.
Punkt piąty może być wykreślony - skoro ktoś nie głosuje nie będzie promował - będzie przez te 5, 10, 15 tygodni miał swoje 0 pkt na ostatnim miejscu! A jeśli naprawdę znajdziemy, że ktoś opuścił forum - decyzję podejmiemy indywidualnie!
Jakich całych tablic? Mógłbyś mi to szerzej wyjaśnić?Kajman pisze:Najlepiej, gdyby to był fajnex. Jeżeli by mu to nie pasowało, to i ja mógłbym się podjąć, gdyby takie zestawienia (...) pojawiał się (mógłby z opóźnieniem, bo czołowkę to bym sam mógł sprawdzić), ale uzupełnianie całych tablic byłoby zbyt pracochłonne (z tą tabelką jakieś 10 minut góra, bez niej pewnie z 2 godziny).
Na koniec proszę wszystkich o opinie innych użytkowników, bo naprawdę nie chcę nikomu narzucać, które nie podobają się większości!
Gdy zasady się ustabilizują będę prosił wszystkich chętnych do zapisywania się w tym wątku do udziału w kolejnym sezonie (można nawet już teraz

Wydawało mi się, że zasady były od początku jasne:kajman pisze: 7. Od samego początku prezentowałem taką postawę i jakoś wcześniej nie rezygnowałeś. Czemu teraz?
Nadal nie rozumiem dlaczego prezentujesz obecnie taką postawę, a tym postem i szukaniem dziury w całym
Nie rezygnowałem wcześniej bo to była w sumie fajna zabawa, ale od pewnego czasu miałem wrażenie, że niektórzy inaczej zrozumieli zasady promocji niż ja. Dyskusje w stylu "nie głosuję, bo to jest sprzeczne z moim sumieniem, osobowością, przekonaniem itd." po prostu mnie śmieszą.... ja napiszę tak - "głosowałem, bo w związku z uczestnictwem w promocji było to uczciwe wobec innych jej uczestników, a przez to również z moim sumieniem, osobowością itd". Mam wrażenie Szanowny Kolego kajmanie, że zbyt poważnie do tej całej sprawy podchodzisz, a może ja nazbyt liberalnie. Nie wiem, ale w takiej atmosferze ta zabawa w promocję przestała mnie trochę bawić. Stąd moja rezygnacja.ku3a pisze:W innej czesci forum powstal pomysl, abysmy co tydzien w glosowaniu na LP3 grupowo wspomagali jakas jedna piosenke, wskazana przez kolejne osoby. "Wspomagali" = poswiecili jeden ze swoich dziesieciu glosow na Liste na piosenke, ktorej pomoc jest potrzebna, czyli taka ktora na razie na elpetrojce w zaden sposob nie zaistniala.
Pewne rzeczy były sugestiami i nie musiałeś ich przyjmować, ale miło mi, że tak zrobiłeś.
1. To tylko w sytuacji, kiedy nie chciałbyś się tym zajmować (bo jednak będzie to trochę bardziej pracochłonne). Chodziło o to, że trzeba będzie co tydzień każdej promującej osobie dopisać punkt. Gdybym ja to robił to bez takiego zestawienia musiałbym sprawdzać po kolei każdą osobę, a to zajęłoby mnóstwo czasu.
2. I tutaj Ciebie nie zrozumiałem. Myślałem, że chciałeś czekać z wyborem osoby do promowania do sobotniego południa. Dlatego napisałem, że taką decyzję będzie można podjąć wcześniej (najpóźniej w momencie zakończenia głosowania).fajnex pisze:2. Mając listę osób promowanych co tydzień będziemy czekać do soboty (lista przenosi się na piątek) do godziny 12:00 na propozycje osób, które mają największą liczbę punktów.I tu właśnie Cię nie rozumiemkajman pisze:Myślę, że nie ma takiej potrzeby. Przecież to można sprawdzić w momencie zakończenia głosowania, co nastąpi na pewno w piątek przed listą.Chciałbym, aby sobota godzina 12:00 była ostatecznym terminem wyznaczenia utworu do promowania. Np. w piątek rano człowiek z miejsca 3 na liście napisze, że chce koniecznie promować w tym tygodniu. Ok, dobra ale jeśli napiszę gość z miejsca wyższego - on będzie miał pierwszeństwo!
1. Jakich całych tablic? Mógłbyś mi to szerzej wyjaśnić?Kajman pisze:Najlepiej, gdyby to był fajnex. Jeżeli by mu to nie pasowało, to i ja mógłbym się podjąć, gdyby takie zestawienia (...) pojawiał się (mógłby z opóźnieniem, bo czołowkę to bym sam mógł sprawdzić), ale uzupełnianie całych tablic byłoby zbyt pracochłonne (z tą tabelką jakieś 10 minut góra, bez niej pewnie z 2 godziny).
1. To tylko w sytuacji, kiedy nie chciałbyś się tym zajmować (bo jednak będzie to trochę bardziej pracochłonne). Chodziło o to, że trzeba będzie co tydzień każdej promującej osobie dopisać punkt. Gdybym ja to robił to bez takiego zestawienia musiałbym sprawdzać po kolei każdą osobę, a to zajęłoby mnóstwo czasu.
zgłaszam się do kolejnego sezonu.
moim zdaniem punkt 5 ze wstępnej wersji regulaminu podanego przez fajnexa można pominąć. bo jest tak jak napisałeś w zdaniu następującym po nim.
statystyki podam jak będzie już znana pełna lista osób zapisanych do promowania.
moim zdaniem punkt 5 ze wstępnej wersji regulaminu podanego przez fajnexa można pominąć. bo jest tak jak napisałeś w zdaniu następującym po nim.
statystyki podam jak będzie już znana pełna lista osób zapisanych do promowania.
-
Ja też się zgłaszam.
Zastanawiam się nad arkuszem w Excelu, który po wpisaniu 1 lub 0 przy nicku forumowicza tworzyłby zestawienie i liczyłby punktykajman pisze:To tylko w sytuacji, kiedy nie chciałbyś się tym zajmować (bo jednak będzie to trochę bardziej pracochłonne). Chodziło o to, że trzeba będzie co tydzień każdej promującej osobie dopisać punkt. Gdybym ja to robił to bez takiego zestawienia musiałbym sprawdzać po kolei każdą osobę, a to zajęłoby mnóstwo czasu.

To jest dla mnie oczywiste, ale tu chodzi o to, że Ty (i nie tylko) używacie jakiegoś programu, którego ja nie znam, a dzięki któremu sprawdzenie kto głosował na utwór promowany nie zajmuje dwóch godzin czasu.fajnex pisze:Zastanawiam się nad arkuszem w Excelu, który po wpisaniu 1 lub 0 przy nicku forumowicza tworzyłby zestawienie i liczyłby punktykajman pisze:To tylko w sytuacji, kiedy nie chciałbyś się tym zajmować (bo jednak będzie to trochę bardziej pracochłonne). Chodziło o to, że trzeba będzie co tydzień każdej promującej osobie dopisać punkt. Gdybym ja to robił to bez takiego zestawienia musiałbym sprawdzać po kolei każdą osobę, a to zajęłoby mnóstwo czasu.
Postaram się krótko. Uważam, że ta dyskusja została niepotrzebnie rozpętana, trzeba byłoby zacząć od propozycji zmian, a nie od atakow. To jedno, a drugie to to, że podchodzę do tych spraw znacznie poważniej niż wiele innych osób. I LP3 jest na pewno jednym z najważniejszych aspektów mojego życia (co zauważył Robinson). I jest nim także muzyka jako taka i może Cię to śmieszyć, co mi zupełnie nie przeszkadza.JC pisze:Nie rezygnowałem wcześniej bo to była w sumie fajna zabawa, ale od pewnego czasu miałem wrażenie, że niektórzy inaczej zrozumieli zasady promocji niż ja. Dyskusje w stylu "nie głosuję, bo to jest sprzeczne z moim sumieniem, osobowością, przekonaniem itd." po prostu mnie śmieszą.... ja napiszę tak - "głosowałem, bo w związku z uczestnictwem w promocji było to uczciwe wobec innych jej uczestników, a przez to również z moim sumieniem, osobowością itd". Mam wrażenie Szanowny Kolego kajmanie, że zbyt poważnie do tej całej sprawy podchodzisz, a może ja nazbyt liberalnie. Nie wiem, ale w takiej atmosferze ta zabawa w promocję przestała mnie trochę bawić. Stąd moja rezygnacja.
To co napisałem to była moja refleksja o tym co do tej pory miało miejsce w promocji. Jeśli to nie wynikało z treści moich wypowiedzi, to podkreślę, że nie jestem zwolennikiem zmian w zasadach promowania (co - wydaje mi się - wyraziłem sformułowaniem - cyt. "Dla mnie te nowe zasady są trochę bez sensu....."). Stąd nie było moim zamiarem zgłaszanie jakichkolwiek propozycji zmian, a tym bardziej atakowania czegokolwiek i kogokolwiek. Nie wiem która z moich wcześniejszych wypowiedzi była formą ataku, ale oczywiście wszystkim Dotkniętym mówię "Wybaczcie!".kajman pisze: trzeba byłoby zacząć od propozycji zmian, a nie od atakow.
Dziękuję wszystkim wyżej wymienionym za głosy.fajnex pisze:Notowanie: 1469
Utwór: Donkeyboy - AMBITIONS
Promował: herMMan
Efekt?: brak
Głosujący (31 osób): Robinson Tomekk Semuś albarn Neo01 JC krzysiek83 Hansavritson Grycek mr.pusiak 3ask ku3a adamwadameria michal91d krzyniu102 stavanger PaTToN Adameks falcoeagle jotem3 Zawiesina adr herMMan mkuzanski Miszon kocin Artur ksch gaja6 ksch jotem3
Zgłosili się do akcji, a w tym tygodniu nie głosowali na utwór promowany: fajnex Gary kajman abd3mz retry2 Yoda Kaczy1993 Lady
Jeśli chodzi o całe "zawirowanie" związane z promocją to zgadzam się tylko i wyłącznie z tym co pisał JC. Moim zdaniem zabawa ta ma sens tylko i wyłącznie z zachowaniem założeń początkowych oraz konsekwentnym ich realizowaniu. Natomiast mam wrażenie, że wszelkie zmiany postulowane w ostatnim czasie promować będą nie tyle utwory a promujących, jakkolwiek tego nie rozumować.
Zadałem sobie trud małego przeanalizowania (przypomnienia) tematu i zauważyłem, że jednak wszyscy dobrze zrozumieli zasady ale z czasem zaczęli trochę wyłamywać się z ogólnie przyjętych założeń.JC pisze:Przystępując do tej zabawy w promocję chyba nie wszyscy zrozumieli jej zasady, a przynajmniej zrozumieli je inaczej niż ja.
Osobiście w ostatnim czasie raz nie głosowałem na promowany utwór ze względu wcześniejszego zamknięcia głosowania w Trójce. Nie zamierzam rezygnować z promocji. Będę to robił na zasadach dotychczasowych nie bacząc na to czy promowany utwór podoba mi się, czy też nie, aż do momentu kiedy... uświadomię się na dobre w przekonaniu, że ta akcja zrobiła się "chora".
Wyrażam chęć dalszego uczestnictwa.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
Ja, po krótkim odpoczynku również chciałbym wrócić do promowania. I to niezależnie jakie zasady ostatecznie zostaną przyjęte.
Nie narzekam na braki w zestawie i ciągle mógłbym głosować na dwie dziesiątki. I właśnie dlatego wracam do zabawy
. No bo co to za różnica czy muszę zrezygnować z 10 czy z 11 głosów? Żadna różnica 
Nie narzekam na braki w zestawie i ciągle mógłbym głosować na dwie dziesiątki. I właśnie dlatego wracam do zabawy

-
Yacy pisze:No bo co to za różnica czy muszę zrezygnować z 10 czy z 11 głosów? Żadna różnica

Zapraszamy innych, którzy się nie zniechęcili.
liczba... please...
jeśli dobrze zrozumiałem to strasznie dużo pracy wymaga policzenie statystyk wstecz...
nie wiem czy to jest możliwe, a przyznam że nie mam czasu czytać tych wszystkich długich postów jeszcze raz, ale czy musimy się teraz zapisywać? a nie można bez tego?
bardzo się cieszę ze zmian zasad, bo teraz sprawiedliwie będę karany za to, że nie zagłosuję na utwory, które moim zdaniem nie powinny się znaleźć nawet w zestawie do głosowania, a co dopiero na Liście.
peace.
jeśli dobrze zrozumiałem to strasznie dużo pracy wymaga policzenie statystyk wstecz...
nie wiem czy to jest możliwe, a przyznam że nie mam czasu czytać tych wszystkich długich postów jeszcze raz, ale czy musimy się teraz zapisywać? a nie można bez tego?
też tak uważam.ku3a pisze:moim zdaniem punkt 5 ze wstępnej wersji regulaminu podanego przez fajnexa można pominąć.
bardzo się cieszę ze zmian zasad, bo teraz sprawiedliwie będę karany za to, że nie zagłosuję na utwory, które moim zdaniem nie powinny się znaleźć nawet w zestawie do głosowania, a co dopiero na Liście.
peace.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003
też chciałbym się zgłosić 

Ja nie jestem przekonany do nowego systemu (chociaż sam pomysł jest ciekawy), mam podobne wątpliwości co JC. Żyjemy w wolnym kraju, piszemy na wolnym publicznym forum. Przystąpienie do jakiegoś zorganizowanego działania (w tym przypadku do akcji promocyjnej) jest dobrowolne, ale jako przystępujący mam nie tylko prawa (mogę zgłosić swoją piosenkę), ale i obowiązki (głosowanie na piosenki zgłoszone przez innych uczestników, którzy mają takie sama prawa i obowiązki co ja). To są oczywistości, ale mam wrażenie że niektórzy zapominają właśnie o tym, co oczywiste.
Nie zgadzasz się z zasadami - nie zapisujesz się, to twoje niczym nieskrępowane prawo. Nikt nikogo nie zmusza do działań wbrew sobie.
Niezależnie od tego, jak będzie wyglądać nowa edycja promowania, zgłaszam się do kolejnych promocji. Bo tak czy owak warto to kontynuować.
Aha, jeszcze jedna prośba do tych uczestników promocji, których męczą koszmary i muszą o tym informować na forum. Nie wylewajcie swoich żalów, wystarczy krótki komunikat typu "w tym tygodniu nie głosuję na promowany utwór". To nie wy jesteście najważniejsi, nie psujcie fajnej zabawy osobie, która w danym tygodniu wybrała piosenkę do promocji.
Nie zgadzasz się z zasadami - nie zapisujesz się, to twoje niczym nieskrępowane prawo. Nikt nikogo nie zmusza do działań wbrew sobie.
Niezależnie od tego, jak będzie wyglądać nowa edycja promowania, zgłaszam się do kolejnych promocji. Bo tak czy owak warto to kontynuować.
Aha, jeszcze jedna prośba do tych uczestników promocji, których męczą koszmary i muszą o tym informować na forum. Nie wylewajcie swoich żalów, wystarczy krótki komunikat typu "w tym tygodniu nie głosuję na promowany utwór". To nie wy jesteście najważniejsi, nie psujcie fajnej zabawy osobie, która w danym tygodniu wybrała piosenkę do promocji.
Ja po prostu nie piszę, że głosowałem.adr pisze:Aha, jeszcze jedna prośba do tych uczestników promocji, których męczą koszmary i muszą o tym informować na forum. Nie wylewajcie swoich żalów, wystarczy krótki komunikat typu "w tym tygodniu nie głosuję na promowany utwór". To nie wy jesteście najważniejsi, nie psujcie fajnej zabawy osobie, która w danym tygodniu wybrała piosenkę do promocji.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
pisze, piszesz... podając swoją "10".abd3mz pisze:Ja po prostu nie piszę, że głosowałem.

i to jest najlepsze rozwiązanie. Osoba, która pilnuje przebiegu zabawy i tak wyłapie kto głosował, kto nie. A atmosfera na Forum będzie na pewno lepsza

dokładnie. jakiś bug.Yacy pisze:No chyba, że chodziło Ci, że nie piszesz, że nie głosowałeś

- PaTToN
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
Ja również zgłaszam się do promocji 

1. No niekoniecznie. Oddanie głosu na piosenkę promowaną nie oznacza, że głosuje się na nią na listę forumową. Według mnie kłóci się to z ideą forumowej czyli podsumowania naszych ulubionych piosenek z zestawu w danym tygodniu.Yacy pisze:1. pisze, piszesz... podając swoją "10".abd3mz pisze:Ja po prostu nie piszę, że głosowałem.![]()
2. No chyba, że chodziło Ci, że nie piszesz, że nie głosowałeś
i to jest najlepsze rozwiązanie. Osoba, która pilnuje przebiegu zabawy i tak wyłapie kto głosował, kto nie. A atmosfera na Forum będzie na pewno lepsza
2. Ja do tej pory pisałem, że nie głosuję i o ile pamiętam nie dawałem komentarzy (lub robiłem to rzadko). Obecnie zrezygnowałem z takiej informacji. I myślę, że najlepiej byłoby poprosić osobę, która komentuje (mnie lub kogoś innego) o podawanie tylko suchych informacji. Nie byłoby tego całego zamieszania.
I jeszcze jedno. Nie uważam, żeby proponowany regulamin był sprawiedliwy, ale na pewno jest rozsądnym kompromisem.
Przepraszam bardzo, ale nie wpadłem na to, że mógłbyś pomyśleć, że ten komentarz odnosi się do Ciebie, szczególnie, że poprzedziłem go słowamiJC pisze:To co napisałem to była moja refleksja o tym co do tej pory miało miejsce w promocji. Jeśli to nie wynikało z treści moich wypowiedzi, to podkreślę, że nie jestem zwolennikiem zmian w zasadach promowania (co - wydaje mi się - wyraziłem sformułowaniem - cyt. "Dla mnie te nowe zasady są trochę bez sensu....."). Stąd nie było moim zamiarem zgłaszanie jakichkolwiek propozycji zmian, a tym bardziej atakowania czegokolwiek i kogokolwiek. Nie wiem która z moich wcześniejszych wypowiedzi była formą ataku, ale oczywiście wszystkim Dotkniętym mówię "Wybaczcie!".kajman pisze: trzeba byłoby zacząć od propozycji zmian, a nie od atakow.
a przecież Ty włączyłeś się dosyć niedawno.kajman pisze:Uważam, że ta dyskusja została niepotrzebnie rozpętana
Może kajmanie nie uwierzysz ale naprawdę nie korzystam z żadnego specjalnego programu. Do tej pory do liczenia kolejności korzystałem tylko z Excela, zaś do glosowania - Ctrl + F w przeglądarcekajman pisze:To jest dla mnie oczywiste, ale tu chodzi o to, że Ty (i nie tylko) używacie jakiegoś programu, którego ja nie znam, a dzięki któremu sprawdzenie kto głosował na utwór promowany nie zajmuje dwóch godzin czasu.

Oficjalnie otwieram zapisy do promowania!
Wszyscy chętni do zabawy polegającej na wyborze utworu, na który glosują inni uczestnicy, proszeni są o napisanie odpowiedniego posta w tym wątku.
Do 6 kwietnia (włącznie) czekam na Wasze zgłoszenia!
Do tej pory zgłosili się:
fajnex
kajman
ku3a
Robinson
herMMan
Yacy
abd3mz
Tomekk
adr
PaTToN
Yoda
stavanger
michal91d
ksch
Grycek
Miszon
Neo01
Albarn
mr.pusiak
adamwadameria
temik3
Lady
Zawiesina
3ask
Hansavritson
semuś
tadzio3
Gary
sulko
falcoeagle
Wszyscy chętni do zabawy polegającej na wyborze utworu, na który glosują inni uczestnicy, proszeni są o napisanie odpowiedniego posta w tym wątku.
Do 6 kwietnia (włącznie) czekam na Wasze zgłoszenia!
Do tej pory zgłosili się:
fajnex
kajman
ku3a
Robinson
herMMan
Yacy
abd3mz
Tomekk
adr
PaTToN
Yoda
stavanger
michal91d
ksch
Grycek
Miszon
Neo01
Albarn
mr.pusiak
adamwadameria
temik3
Lady
Zawiesina
3ask
Hansavritson
semuś
tadzio3
Gary
sulko
falcoeagle
Ostatnio zmieniony pt kwie 09, 2010 4:28 pm przez fajnex, łącznie zmieniany 16 razy.
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
Zgłaszam się, po raz drugi już zresztą