piosenki promowane przez nas na LP3 (następcy 'Again'?)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
Re: piosenki promowane przez nas na LP3 (następcy 'Again'?)
Eee, Green Day to bardziej punk niż pop 

Dzisiaj ogłoszono wyniki zwycięzcy "covera" (po angielskiemu:) z Wieży Mariackiej. Wygrał zespół rockowy. Może zaproponujemy jego kandydaturę do listy. Dość nietypowe, a Ja jako mieszkaniec O-dy, który ma do Krakowa 520km, jestem za;)
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1369
Przepraszam, ze tak późno:
1. Hot Chip - ONE LIFE STAND
2. CKOD & Hellow Dog - GOT 2 KILL THIS DOG
3. Saluminesia - DZWONEK
1. Hot Chip - ONE LIFE STAND
2. CKOD & Hellow Dog - GOT 2 KILL THIS DOG
3. Saluminesia - DZWONEK
Notowanie: 1465
Utwór: Gorillaz /Mos Def/ Bobby Womack - STYLO
Promował: Yoda
Efekt?: 37 miejsce
Głosujący (27 osób): Semuś Yoda Tomekk 1981 3ask krzysiek83 JC mr.pusiak Pawelucky nastoletni_duch Robinson fajnex Kertoip kocin adamwadameria albarn ku3a PaTToN Zawiesina Grycek jotem3 Miszon abd3mz ksch Artur adr ksch
Zgłosili się do akcji, a w tym tygodniu nie głosowali na utwór promowany: stavanger kajman Adameks retry2 falcoeagle Gary michal91d mkuzanski herMMan Kaczy1993 Lady
W głosowaniu na not 1466 promujemy propozycję od mkuzanski:
Hot Chip - ONE LIFE STAND
W kolejnych notowaniach czekamy na propozycje:
Dane z szóstego sezonu
Kolejność osób
Globalne statystyki
Utwór: Gorillaz /Mos Def/ Bobby Womack - STYLO
Promował: Yoda
Efekt?: 37 miejsce
Głosujący (27 osób): Semuś Yoda Tomekk 1981 3ask krzysiek83 JC mr.pusiak Pawelucky nastoletni_duch Robinson fajnex Kertoip kocin adamwadameria albarn ku3a PaTToN Zawiesina Grycek jotem3 Miszon abd3mz ksch Artur adr ksch
Zgłosili się do akcji, a w tym tygodniu nie głosowali na utwór promowany: stavanger kajman Adameks retry2 falcoeagle Gary michal91d mkuzanski herMMan Kaczy1993 Lady
W głosowaniu na not 1466 promujemy propozycję od mkuzanski:
Hot Chip - ONE LIFE STAND
- not. 1467 - jotem3
- not. 1468 - Kaczy1993
Dane z szóstego sezonu
Kolejność osób
Globalne statystyki
Ostatnio zmieniony ndz mar 07, 2010 10:52 am przez fajnex, łącznie zmieniany 1 raz.
Notowanie: 1466
Utwór: ONE LIFE STAND - Hot Chip
Promował: mkuzanski
Efekt?: brak
Głosujący (XX osób): JC Tomekk Semuś Nivo mr.pusiak krzysiek83 adamwadameria 3ask Gary ksch kocin Zawiesina Robinson ku3a michal91d PaTToN fajnex Pawelucky stavanger jotem3 Adameks adr Dede Grycek herMMan falcoeagle mkuzanski Yoda
Zgłosili się do akcji, a w tym tygodniu nie głosowali na utwór promowany: abd3mz kajman retry2 Kaczy1993 Lady
W głosowaniu na not 1466 promujemy propozycję od jotem3:
No! No! No! - DOSKONAŁY POMYSŁ
Prozę o listę piosenek rezerwowych.
Dane z szóstego sezonu
Kolejność osób
Globalne statystyki
Utwór: ONE LIFE STAND - Hot Chip
Promował: mkuzanski
Głosujący (XX osób): JC Tomekk Semuś Nivo mr.pusiak krzysiek83 adamwadameria 3ask Gary ksch kocin Zawiesina Robinson ku3a michal91d PaTToN fajnex Pawelucky stavanger jotem3 Adameks adr Dede Grycek herMMan falcoeagle mkuzanski Yoda
Zgłosili się do akcji, a w tym tygodniu nie głosowali na utwór promowany: abd3mz kajman retry2 Kaczy1993 Lady
W głosowaniu na not 1466 promujemy propozycję od jotem3:
No! No! No! - DOSKONAŁY POMYSŁ
- not. 1467 - Kaczy1993
- not. 1468 - fajnex
Prozę o listę piosenek rezerwowych.
Dane z szóstego sezonu
Kolejność osób
Globalne statystyki
Zatem co teraz promujemy? 

Notowanie: 1467
Utwór: No! No! No! - DOSKONAŁY POMYSŁ
Promował: jotem3
Efekt?: 50 miejsce
Głosujący (XX osób): Gary Tomekk fajnex Nivo Semuś JC Zawiesina mateusz15 stavanger krzysiek83 Yacques oetam ku3a kocin PaTToN adr 3ask Robinson mr.pusiak Adameks ksch adamwadameria neon.ka jotem3 Grycek Miszon Grycek Neo01 herMMan Yoda mkuzanski michal91d falcoeagle
Zgłosili się do akcji, a w tym tygodniu nie głosowali na utwór promowany:
abd3mz kajman retry2 Kaczy1993 Lady
W głosowaniu na not 1468 promujemy propozycję od fajnexa (czyli ode mnie
):
The Baseballs - HOT N' COLD
Może się dołączę mój skromny głoś do dyskusji o przyszłości zabawy. Uważam ,że dobrym pomysłem są zasady przedstawione przez Kajmana tutaj. Można byłoby je wprowadzić ale najpierw musimy ustalić dokładne zasady.
Dane z szóstego sezonu
Kolejność osób
Globalne statystyki
Utwór: No! No! No! - DOSKONAŁY POMYSŁ
Promował: jotem3
Efekt?: 50 miejsce
Głosujący (XX osób): Gary Tomekk fajnex Nivo Semuś JC Zawiesina mateusz15 stavanger krzysiek83 Yacques oetam ku3a kocin PaTToN adr 3ask Robinson mr.pusiak Adameks ksch adamwadameria neon.ka jotem3 Grycek Miszon Grycek Neo01 herMMan Yoda mkuzanski michal91d falcoeagle
Zgłosili się do akcji, a w tym tygodniu nie głosowali na utwór promowany:
abd3mz kajman retry2 Kaczy1993 Lady
W głosowaniu na not 1468 promujemy propozycję od fajnexa (czyli ode mnie

The Baseballs - HOT N' COLD
- not. 1467 - HerMMan
- not. 1468 - Semuś
Może się dołączę mój skromny głoś do dyskusji o przyszłości zabawy. Uważam ,że dobrym pomysłem są zasady przedstawione przez Kajmana tutaj. Można byłoby je wprowadzić ale najpierw musimy ustalić dokładne zasady.
Dane z szóstego sezonu
Kolejność osób
Globalne statystyki
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
- Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove
W sumie to jest mój pomysł http://www.forum.lp3.pl/viewtopic.php?p=183424#p183424.fajnex pisze: Może się dołączę mój skromny głoś do dyskusji o przyszłości zabawy. Uważam ,że dobrym pomysłem są zasady przedstawione przez Kajmana tutaj. Można byłoby je wprowadzić ale najpierw musimy ustalić dokładne zasady.
Przepraszam, że zapomniałem - oczywiście to jest Twój pomysł. Kajman po prostu próbował ten pomysł przedstawić na przykładzie!Grycek pisze:W sumie to jest mój pomysł http://www.forum.lp3.pl/viewtopic.php?p=183424#p183424.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
Pozwolę sobie skopiować tutaj wykaz podany kilka dni temu w innym temacie:
Też myślałem, żeby nie głosować na piosenki zgłaszane przez osoby, które udają że biorą udział w promowaniu. Ale wtedy stałbym jedną z takich osób, a tego nie chcę. Dlatego myślę, że coś trzeba zmienić w regulaminie (jeśli takowy w ogóle istnieje).
Kto ile razy (na 20 możliwych) opuścił głosowanie w szóstym sezonie akcji promocyjnej:
14 retry2
12 Kaczy1993
10 mkuzanski
8 fajnex
8 kajman
6 Lady
5 Adameks
4 falcoeagle
4 michal91d
4 abd3mz
3 ksch
3 stavanger
2 krzysiek83
2 jotem3
2 Yoda
2 Semuś
2 Gary
1 herMMan
Na podstawie danych z tego postu fajnexa.
-
Warto też w tym temacie wrzucić propozycje modyfikacji promocji:
Grycek pisze:Ja wpadłem na taki pomysł odnośnie promowania utworów. Często się zdarza tak, że przychodzi czyjaś kolej na promowanie, a ta osoba nie widzi zbytnio utworu, który chciałaby promować i wybiera jakąś piosenkę na siłę.
Pierwszeństwo promowania miałaby osoba z wysokim współczynnikiem (liczba głosowań, liczba promowanych utworów na które głosowała itd.). Ta osoba nie miałaby obowiązku wybrać utworu promowanego dokładnie w ustalonym tygodniu (powiedzmy pytamy się 10 osób o utwory do promowania. Część z nich jakieś wybierze, a część powie, że woli poczekać jeszcze tydzień. Promowany byłby utwór osoby z najwyższym współczynnikiem).
Do tej pory co napisałem wygląda mniej więcej tak jak obecne promowanie. Teraz modyfikacja, którą proponuję.
Każdy miałby licznik utworów, na które promował. Aby móc promować utwór użytkownik musi odjąć od licznika pewną ustaloną wartość(ok. liczba osób zapisanych do promowania).
Poprzez promowanie licznik ten by się odnawiał. Jest to trochę podobne do punktów many w grach RPG. Czarodziej może rzucić czar dopiero wtedy, gdy zregeneruje mu się mana(aby ją zregenerować musi wykonać odpowiednie czynności).
Osoby, które rzadko głosowałyby na promowane utwory praktycznie nie mogłyby promować swoich utworów. Zanim zregeneruje się im licznik, osoby z bardzo wysokim współczynnikiem głosowań miałyby już zregenerowany swój licznik.
Np.
Zapisanych jest 30 osób (Użytkownik A, B, C, D, ... Z . Posortowani według współczynnika).
A zaproponował utwór (odejmuje mu się 30 punktów od licznika) i rzetelnie głosuje na propozycje innych użytkowników. Podobnie B, C itd. Użytkownik Z czasami nie głosował na promowane utwory i na liczniku ma 29 punktów. Według starego systemu po 30 tygodniach przyszłaby jego kolej. W tym systemie po 30 tygodniach zregeneruje się licznik Uzytkownika A i będzie mógł promować przed Z.
Trochę to zagmatwane. Co o tym sądzicie? Czy ktoś cokolwiek zrozumiał?
kajman pisze:Miałem napisać zaraz po powrocie, ale okazało się, że jest dla mnie ważniejsza sprawa dotycząca rozwiązania forum mycharts, więc wybaczcie.kajman pisze:Trochę zagmatwane, ale jednak trochę zrozumiałem. Wydaje mi się, że lepiej byłoby na odwrót. Ale teraz kończę pracę i wyjaśnię w domu. Tylko powiem, że do liczby bazowej dodawany byłby punkt za każdy udział w promocji.Grycek pisze:Trochę to zagmatwane. Co o tym sądzicie? Czy ktoś cokolwiek zrozumiał?
Może podam na takim bardzo konkretnym przykładzie, jak to widziałbym (myślę, że to zmodyfikowana i chyba prostsza wersja propozycji Grycka):
A. Dla wygody przyjmijmy stan z początku 6 rundy (tylko wybrane pozycje, 1m.-30p., 30m.-1p.):
30p. ku3a
29p. Grycek
28. Robinson
.....................
16p. retry2
15p. falcoeagle 44 183,33% 51
14p. Gary
.....................
9p. mkuzanski
8p. jotem3
.....................
3p. Lady
2p. Neo01
1p. oetam
B. Teraz dodajemy po punkcie za każdą promocję i na chwilę obecną wygląda to tak (opieram się na danych policzonych przez adra z poprawkami moimi):
50p. ku3a 30+20
49p. Grycek 29+20
48p. Robinson 28+20
.....................
22p. retry2 16+6
31p. falcoeagle 15+16
34p. Gary 14+20
.....................
19p. mkuzanski 9+10
26p. jotem3 8+18
.....................
11p. Lady 3+8
10p. Neo01 2+8
7p. oetam 1+6
Co oznacza że w pierwszej i ostatniej grupie bez zmian, ale Gary wyprzedził dwie osoby, a jotem3 nie tylko mkuzanski(ego), ale także retry2.
C. (I tak sobie myślę, że być może Gryckowi dokładnie o to samo chodzi) odejmujemy za promocję otworu osobie promującej tyle punktów, ilu jest uczestników promocji (albo maxymalną liczbę uczestników) czyli na obecną chwilę 30. W takiej sytuacji ku3a będzie miał po promocji 20 p. czyli będzie w kolejce między retry2, a mkuzanski(m).
D. Taki układ spowoduje ciągłość promocji utworów i nie będzie potrzeby tworzenia kolejnych edycji. Tylko że w takiej sytuacji trzeba byłoby wykreślać z listy promującej osoby po np. 10 kolejnych opuszczeniach promocji.
No i jakoś nie doczekałem się nowości w zestawie do głosowania...
Wobec tego utwór który wybrałem wydany na singlu już bez mała rok temu. Skoro jednak dopiero teraz (no jakieś dwa tygodnie) temu dodano do głosowania to dlaczego nie
Ktoś napisał, że to takie "smęty" ale ja lubię takie "smęty"
Donkeyboy - AMBITIONS

Wobec tego utwór który wybrałem wydany na singlu już bez mała rok temu. Skoro jednak dopiero teraz (no jakieś dwa tygodnie) temu dodano do głosowania to dlaczego nie

Ktoś napisał, że to takie "smęty" ale ja lubię takie "smęty"

Donkeyboy - AMBITIONS
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1369
Widzę, że jestem jakaś stroną w konflikcie, więc się wypowiem. Co do ilości moich głosowań, jak ktoś porówna liczbę mich promocji z głosami na forumową to jest ona podobna. Tylko raz z premedytacją nie zagłosowałem na piosenkę promowaną (tydzień temu). Często też specjalnie wchodziłem na forum, żeby zaznaczyć, że zagłosowałem na liście, ale nie chciało mi się przedstawiać mojej 10. Teraz wklejam alfabetycznie. Wniosek: jestem leniwy. Nie wiem kiedy 7 sezon, ale najprawdopodobniej nie zapisze się, tylko w miarę możliwości zagłosuję. Zapisałem się pierwszy raz i stwierdziłem, że nie mam czasu na zastanawianie się nad układaniem mojej 10 i publikowaniem jej. Największą przyjemność sprawia mi słuchanie listy i poznawanie nowych propozycji na nią.
-
Jako że sezon nieuchronnie zbliża się ku końcowi, warto by zastanowić się nad sposobem wdrożenia metody podanej przez Grycka/Kajmana.
Czy w związku z tym trzeba przeliczyć dotychczasowe promowania wg nowej formuły?
Czy w związku z tym trzeba przeliczyć dotychczasowe promowania wg nowej formuły?
i kto zajmowałby się wyliczaniem na bieżąco i wskazywaniem następnej osoby.
Tak więc pomysł Grycka/Kajmana rozumiem tak:
1. Organizuję ostatnie zapisy do promowania. Liczba osób, które się zgłosi będzie oznaczać ile tygodni wstecz spojrzę na statystyki, aby policzyć startową liczbę punktów. Załóżmy, że zgłoszą się 33 osoby. Jeśli osoba XYZ zagłosowała w ciągu tych 33 tygodni 20 razy na utwór promowany to dostanie 20 punktów. W przypadku równej ilości punków do wyznaczenia kolejności spojrzę na liczbę głosów na forumową (ku3a, proszę o pomoc
). W przypadku kolejnych miejsc ex quo pierwszeństwo będzie miała osoba, która "dawniej" wybierała utwór promowany.
2. Mając listę osób promowanych co tydzień będziemy czekać do soboty (lista przenosi się na piątek) do godziny 12:00 na propozycje osób, które mają ilość punktów równą aktualnej liczbie osób będących w promowaniu.
3. Promować może osoba, która ma co najmniej tyle punków ile jest osób w promocji. Promowanie utworu kosztuję właśnie tyle ile jest osób w zabawie.
4. Każdy głos na utwór promowany (nawet swój!) uczestnik otrzymuje 1 punkt.
5. Jeśli w trakcie promowania będzie chciał się zapisać do zabawy - jego licznik będzie naliczał punkty na jego konto od dnia zapisania się.
6. Jeśli ktoś nie głosuje na utwory promowane od 5 tygodni - jest wyrzucany z listy.
Jeśli ktoś ma coś jeszcze do dodania lub zmienienia - czekam na opinie!
1. Organizuję ostatnie zapisy do promowania. Liczba osób, które się zgłosi będzie oznaczać ile tygodni wstecz spojrzę na statystyki, aby policzyć startową liczbę punktów. Załóżmy, że zgłoszą się 33 osoby. Jeśli osoba XYZ zagłosowała w ciągu tych 33 tygodni 20 razy na utwór promowany to dostanie 20 punktów. W przypadku równej ilości punków do wyznaczenia kolejności spojrzę na liczbę głosów na forumową (ku3a, proszę o pomoc

2. Mając listę osób promowanych co tydzień będziemy czekać do soboty (lista przenosi się na piątek) do godziny 12:00 na propozycje osób, które mają ilość punktów równą aktualnej liczbie osób będących w promowaniu.
3. Promować może osoba, która ma co najmniej tyle punków ile jest osób w promocji. Promowanie utworu kosztuję właśnie tyle ile jest osób w zabawie.
5. Jeśli w trakcie promowania będzie chciał się zapisać do zabawy - jego licznik będzie naliczał punkty na jego konto od dnia zapisania się.
6. Jeśli ktoś nie głosuje na utwory promowane od 5 tygodni - jest wyrzucany z listy.
.... przez pięć kolejnych tygodni, czy np. pięć razy w ciągu całego sezonu????fajnex pisze:Jeśli ktoś nie głosuje na utwory promowane od 5 tygodni - jest wyrzucany z listy.
Dla mnie te nowe zasady są trochę bez sensu. Początkowo głównym założeniem tej "ZABAWY" było to żeby solidarnie wspomóc utwory naszych kolegów i koleżanek, którzy solidarnie oddawali głosy na nasze utwory. Wiadomo, że nie wszystko się każdemu podoba, ale jeśli już ktoś uczestniczy w tej zabawie, to powinien szanować jej reguły. Ja nie widzę problemu w zagłosowaniu na coś co mi się nie podoba, jeśli mogę przyczynić się do tego, żeby osoba która wybrała dany utwór usłyszała go na antenie i cieszyła się z tego powodu... i odwrotnie. Lista to wypadkowa różnych gustów. Przystępując do tej zabawy w promocję chyba nie wszyscy zrozumieli jej zasady, a przynajmniej zrozumieli je inaczej niż ja. Ja oczywiście na wszystkie utwory promowane solidarnie i konsekwentnie oddawałem głosy i zamierzam tak robić do końca sezonu. Istotą tej zabawy było poświęcenie swojego głosu dla kogoś innego. Ten kto nie głosuje konsekwentnie nie powinien w ogóle w tej promocji brać udziału, a jeśli chce wspierać utwory promowane to może to przecież robić również formalnie nie uczestnicząc w całej akcji.
W nowym sezonie pewnie też znajdą się osoby, które będą oświadczały, że biorą udział w promocji a którym nowe zasady nie będą odpowiadały i znowu będziemy wprowadzać nowe reguły pod osoby, które się wyłamują. Ja rezygnuję z uczestnictwa w następnym sezonie, z nowymi zasadami, które pozbawiają tą zabawę sensu..... i dzięki za głosy oddane dotychczas na promowane przeze mnie utwory.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2006
- Kontakt:
Teraz moja kolej na promowanie więc proszę głosować na: Airborne - NO WAY BUT THE HARD WAY
Nowe zasady zabawy miały rozwiązać problem sezonów (cały czas zabawa trwa i można się zapisać w każdym momencie), zaś zapis o wykreśleniu z listy to sposób na rezygnację osoby z promowania i większą mobilizację w głosowaniu na utwory promowane.JC pisze:W nowym sezonie pewnie też znajdą się osoby, które będą oświadczały, że biorą udział w promocji a którym nowe zasady nie będą odpowiadały i znowu będziemy wprowadzać nowe reguły pod osoby, które się wyłamują. Ja rezygnuję z uczestnictwa w następnym sezonie, z nowymi zasadami, które pozbawiają tą zabawę sensu..... i dzięki za głosy oddane dotychczas na promowane przeze mnie utwory.
Notowanie: 1468
Utwór: The Baseballs - HOT N' COLD
Promował: fajnex
Głosujący (XX osób): krzysiek83 fajnex Nivo Gary Tomekk mr.pusiak JJThompson albarn krzyniu102 JC tadzio3 Semuś Pawelucky adamwadameria Zawiesina ku3a Robinson Neo01 Lady 3ask kocin michal91d PaTToN ksch kajman jotem3 stavanger Miszon Adameks Dede herMMan Grycek adr gaja6 abd3mz falcoeagle
Zgłosili się do akcji, a w tym tygodniu nie głosowali na utwór promowany: retry2 Yoda mkuzanski Kaczy1993
Notowanie: 1469
Utwór: Donkeyboy - AMBITIONS
Promował: herMMan
Głosujący (31 osób): Robinson Tomekk Semuś albarn Neo01 JC krzysiek83 Hansavritson Grycek mr.pusiak 3ask ku3a adamwadameria michal91d krzyniu102 stavanger PaTToN Adameks falcoeagle jotem3 Zawiesina adr herMMan mkuzanski Miszon kocin Artur ksch gaja6 ksch jotem3
Zgłosili się do akcji, a w tym tygodniu nie głosowali na utwór promowany: fajnex Gary kajman abd3mz retry2 Yoda Kaczy1993 Lady
W głosowaniu na not 1470 promujemy propozycję od Semusia:
Airborne - NO WAY BUT THE HARD WAY
Dane z szóstego sezonu
Kolejność osób
Globalne statystyki
(Globalne statystyki zostały uaktualnione!)
Utwór: The Baseballs - HOT N' COLD
Promował: fajnex
Głosujący (XX osób): krzysiek83 fajnex Nivo Gary Tomekk mr.pusiak JJThompson albarn krzyniu102 JC tadzio3 Semuś Pawelucky adamwadameria Zawiesina ku3a Robinson Neo01 Lady 3ask kocin michal91d PaTToN ksch kajman jotem3 stavanger Miszon Adameks Dede herMMan Grycek adr gaja6 abd3mz falcoeagle
Zgłosili się do akcji, a w tym tygodniu nie głosowali na utwór promowany: retry2 Yoda mkuzanski Kaczy1993
Notowanie: 1469
Utwór: Donkeyboy - AMBITIONS
Promował: herMMan
Głosujący (31 osób): Robinson Tomekk Semuś albarn Neo01 JC krzysiek83 Hansavritson Grycek mr.pusiak 3ask ku3a adamwadameria michal91d krzyniu102 stavanger PaTToN Adameks falcoeagle jotem3 Zawiesina adr herMMan mkuzanski Miszon kocin Artur ksch gaja6 ksch jotem3
Zgłosili się do akcji, a w tym tygodniu nie głosowali na utwór promowany: fajnex Gary kajman abd3mz retry2 Yoda Kaczy1993 Lady
W głosowaniu na not 1470 promujemy propozycję od Semusia:
Airborne - NO WAY BUT THE HARD WAY
- not. 1471 - Lady
Dane z szóstego sezonu
Kolejność osób
Globalne statystyki
(Globalne statystyki zostały uaktualnione!)
1. Pozwolę się sobie z tym nie zgodzić, chociaż np. ja na nich dużo stracę.JC pisze:1. Dla mnie te nowe zasady są trochę bez sensu.fajnex pisze:Jeśli ktoś nie głosuje na utwory promowane od 5 tygodni - jest wyrzucany z listy.
2. Początkowo głównym założeniem tej "ZABAWY" było to żeby solidarnie wspomóc utwory naszych kolegów i koleżanek, którzy solidarnie oddawali głosy na nasze utwory.
3. Wiadomo, że nie wszystko się każdemu podoba, ale jeśli już ktoś uczestniczy w tej zabawie, to powinien szanować jej reguły.
4. Ja nie widzę problemu w zagłosowaniu na coś co mi się nie podoba, jeśli mogę przyczynić się do tego, żeby osoba która wybrała dany utwór usłyszała go na antenie i cieszyła się z tego powodu... i odwrotnie.
5. Przystępując do tej zabawy w promocję chyba nie wszyscy zrozumieli jej zasady, a przynajmniej zrozumieli je inaczej niż ja.
6. Ja oczywiście na wszystkie utwory promowane solidarnie i konsekwentnie oddawałem głosy i zamierzam tak robić do końca sezonu. Istotą tej zabawy było poświęcenie swojego głosu dla kogoś innego.
7. Ten kto nie głosuje konsekwentnie nie powinien w ogóle w tej promocji brać udziału, a jeśli chce wspierać utwory promowane to może to przecież robić również formalnie nie uczestnicząc w całej akcji.
8. W nowym sezonie pewnie też znajdą się osoby, które będą oświadczały, że biorą udział w promocji a którym nowe zasady nie będą odpowiadały i znowu będziemy wprowadzać nowe reguły pod osoby, które się wyłamują.
9. Ja rezygnuję z uczestnictwa w następnym sezonie, z nowymi zasadami, które pozbawiają tą zabawę sensu..... i dzięki za głosy oddane dotychczas na promowane przeze mnie utwory.
2. Nadal jest, a nowe zasady mają na celu promowanie tych, którzy regularnie brali udział w promocji.
3. Akurat nie ma chyba nikogo, kto by tych reguł nie szanował.
4. Ja nie widzę problemu w zagłosowaniu na coś co mi się nie podoba, ale nie na coś, co budzi moje obrzydzenie, czego nienawidzę itp. Mimo że na sporo utworow ostatnio nie głosowałem, to wśród tych, na które głosowałem większość mi się nie podoba. A na ostatni utwór, ktory mi się podobał zapomniałem zaglosować.
I jeszcze jedno. Nie chciałbym usłyszeć utworu promowanego przez siebie na antenie, jeżeli wiedziałbym, że znalazł się on tam dlatego, że głosowały na niego osoby, ktore go ewidentnie nie cierpią. Niech na mój utwór głosują tylko osoby, ktore go słyszały i nie narusza on ich wrażliwości estetycznej.
5. Pewnie faktycznie inaczej. Ja ich nie zrozumiałem jako nawoływania do naruszania wolności sumienia.
6. Poświęcenie ma też swoje granice. Uważam, że nie powinno się żądać takiego, ktore ingeruje w najgłębsze uczucia. Ja poświęcam swoje głosy, bo tylko po to, żeby pomoc innym glosuje na utwory, których wolałbym na liście nie widzieć.
7. Jeżeli nie brałbym udziału w akcji to nie widziałbym sensu w promowaniu utworow.
8. Te zasady są wprowadzane przeciw tym osobom, które się wyłamują. Dla nich te zasady są bardzo niekorzystne.
9. Ten komentarz wskazuje, że albo naprawdę nie rozumiesz istoty proponowanych zmian albo szukasz pretextu, żeby się wypisać.
1. Nie do końca tak wyglądała moja propozycja (intencji Grycka nie jestem pewien, więc nie komentuję). Chciałem przyjąć kolejność z tej rundy, zapunktować ją od ilości osób do 1 i dodać ilość udziałów w promocji w tej rundzie. Jednak ta koncepcja jest ciekawsza. Jest tylko jedno ale (raczej estetyczne). Wydaje mi się, że będą przypadki, że niektore osoby po promocji będą na minusie. Gdyby przyjąć zasadę, że na wstęp dostaje się dodatkowo pięć punktów chyba by temu zapobiegła. I wydaje mi się, że chyba wystarczy punkt o kolejności głosowań, a można sobie darować liczbę głosow.fajnex pisze:Tak więc pomysł Grycka/Kajmana rozumiem tak:
1. Organizuję ostatnie zapisy do promowania. Liczba osób, które się zgłosi będzie oznaczać ile tygodni wstecz spojrzę na statystyki, aby policzyć startową liczbę punktów. Załóżmy, że zgłoszą się 33 osoby. Jeśli osoba XYZ zagłosowała w ciągu tych 33 tygodni 20 razy na utwór promowany to dostanie 20 punktów. W przypadku równej ilości punków do wyznaczenia kolejności spojrzę na liczbę głosów na forumową (ku3a, proszę o pomoc). W przypadku kolejnych miejsc ex quo pierwszeństwo będzie miała osoba, która "dawniej" wybierała utwór promowany.
2. Mając listę osób promowanych co tydzień będziemy czekać do soboty (lista przenosi się na piątek) do godziny 12:00 na propozycje osób,
22. które mają ilość punktów równą aktualnej liczbie osób będących w promowaniu.
2. Myślę, że nie ma takiej potrzeby. Przecież to można sprawdzić w momencie zakończenia głosowania, co nastąpi na pewno w piątek przed listą.
22. To sformułowanie może okazać się nieprawdziwe i należałoby je zmienić na: które mają największą ilość punktów. Na dole podam wyjaśnienie.
3. To samo co w 22, bo może się okazać, że musimy zaprzestać promocji.
4. Tu nie ma wątpliwości.
5. Też słusznie, tylko gdyby przyjąć moj pomysł dopisania 5 p. na wstęp, to on tych osób by nie dotyczył.
6. Rozumiem, że z rzędu? Uważam, że to za mało, bo są wypadki losowe. Myślę, że to byłoby dobre w przypadku osób glosujących na listę. W przypadku nie głosujących (choroba, brak dostępu czy coś innego) wydłużyć do 10 tygodni.
Wyjaśnienie do 22. i 3.
Rozpatrzmy hipotetycznie taki układ:
33 uczestników
A. 33 udziały
B. 33 udziały
C. 33 udziały
D. 31 udziałow
E. 30 udziałow
F. 27 udziałow
G. 27 udziałów.
Za pierwszym razem promowali wszyscy piosenkę A. Więc A będzie miał 1 p. (33-33+1), B i C po 34 i sprawdzamy wśród tych właśnie osób, a nie tych, ktore mają po 33 (których nata bene nie ma).
Przez 5 rund promowali wszyscy, więc przed 6 ruundą A-C mają po 4 p., D - 2 p., a F i G po 32 czyli mniej niż liczba uczestnikow czyli w myśl p. 3 promować nie może nikt. W związku z tym zapis o największej ilości punktow w stosunku do proponowanych p. regulaminu 2.(22.) i 3. będzie lepszy.
Najlepiej, gdyby to był fajnex. Jeżeli by mu to nie pasowało, to i ja mógłbym się podjąć, gdyby takie zestawieniaku3a pisze:i kto zajmowałby się wyliczaniem na bieżąco i wskazywaniem następnej osoby.
Notowanie: xxxx
Utwór: Xxxx - Xxxx
Promował: xxxx
Głosujący : stado xów
Zgłosili się do akcji, a w tym tygodniu nie głosowali na utwór promowany: mniejsze stado xów
pojawiał się (mógłby z opóźnieniem, bo czołowkę to bym sam mógł sprawdzić), ale uzupełnianie całych tablic byłoby zbyt pracochłonne (z tą tabelką jakieś 10 minut góra, bez niej pewnie z 2 godziny).
Twój post wskazuje, że albo nie chciałeś zrozumieć treści mojego postu albo to co napisałeś wynika z Twojej przekorności. Dotychczasowych reguł promocji oficjalnie od początku „ZABAWY” nie zmienialiśmy (z tego co wiem), a nie wszyscy się do nich stosowali.kajman pisze:Pozwolę się sobie z tym nie zgodzić, ..... albo szukasz pretextu, żeby się wypisać.
Nikt nikomu nie zakazywał wolności sumienia – ale jeśli się uczestniczy w czymś co ma regulamin i wyrazem wolności sumienia (a raczej chyba wolnej woli) jest podjęcie decyzji o uczestnictwie w zabawie, to chyba warto byłoby do końca szanować ustalone reguły. „Wolność sumienia” to świetne uzasadnienie i zawsze można o tym pisać wtedy gdy nam jest to wygodne. Nikt nikogo nie zmuszał do uczestnictwa w promowaniu utworów na dotychczasowych zasadach.
Wbrew Twojemu przekonaniu, rozumiem nowe zasady. Rozumiem również to jak bardzo są one niekorzystne dla „wyłamywaczy” – np. proponujesz żeby skreślać z listy osoby, które w ciągu sezonu pięć razy z rzędu nie głosują na promowane utwory (z możliwością przedłużenia do 10 tygodni – np. w przypadku choroby, braku dostępu itd.). Świetny pomysł – to ja proponuję żeby nie głosować na promowane utwory przez cztery tygodnie z rzędu, potem raz zagłosować, potem znowu cztery razy nie głosować itd. Taka osoba mimo że w ciągu sezonu pewnie zagłosuje ze trzy razy również będzie uważana za uczestnika zabawy. A te przypadki choroby – to jakimś zwolnieniem lekarskim trzeba wykazywać? A przypadki braku dostępu do Internetu – zaświadczeniem operatora?
Niechęć dalszego uczestniczenia w promowaniu utworów wynika raczej z tego, że nie odpowiada mi sposób dotychczasowego postępowania niektórych „uczestników” tej zabawy. Nie szukam pretekstu, żeby się wypisać, bo przecież żeby zrezygnować z uczestnictwa w promocji nie muszę tego uzasadniać.
1. Nie, raczej z wrażenia, że Ty nie chcesz lub nie możesz zrozumieć tego, co zostało napisane.JC pisze:1. Twój post wskazuje, że albo nie chciałeś zrozumieć treści mojego postu albo to co napisałeś wynika z Twojej przekorności.kajman pisze:Pozwolę się sobie z tym nie zgodzić, ..... albo szukasz pretextu, żeby się wypisać.
2. Dotychczasowych reguł promocji oficjalnie od początku „ZABAWY” nie zmienialiśmy (z tego co wiem), a nie wszyscy się do nich stosowali.
3. Nikt nikomu nie zakazywał wolności sumienia – ale jeśli się uczestniczy w czymś co ma regulamin i wyrazem wolności sumienia (a raczej chyba wolnej woli) jest podjęcie decyzji o uczestnictwie w zabawie, to chyba warto byłoby do końca szanować ustalone reguły.
4. „Wolność sumienia” to świetne uzasadnienie i zawsze można o tym pisać wtedy gdy nam jest to wygodne. Nikt nikogo nie zmuszał do uczestnictwa w promowaniu utworów na dotychczasowych zasadach.
5. Wbrew Twojemu przekonaniu, rozumiem nowe zasady. Rozumiem również to jak bardzo są one niekorzystne dla „wyłamywaczy” – np. proponujesz żeby skreślać z listy osoby, które w ciągu sezonu pięć razy z rzędu nie głosują na promowane utwory (z możliwością przedłużenia do 10 tygodni – np. w przypadku choroby, braku dostępu itd.).
6. Świetny pomysł – to ja proponuję żeby nie głosować na promowane utwory przez cztery tygodnie z rzędu, potem raz zagłosować, potem znowu cztery razy nie głosować itd.
66. Taka osoba mimo że w ciągu sezonu pewnie zagłosuje ze trzy razy również będzie uważana za uczestnika zabawy.
666. A te przypadki choroby – to jakimś zwolnieniem lekarskim trzeba wykazywać? A przypadki braku dostępu do Internetu – zaświadczeniem operatora?
7. Niechęć dalszego uczestniczenia w promowaniu utworów wynika raczej z tego, że nie odpowiada mi sposób dotychczasowego postępowania niektórych „uczestników” tej zabawy.
8. Nie szukam pretekstu, żeby się wypisać, bo przecież żeby zrezygnować z uczestnictwa w promocji nie muszę tego uzasadniać.
2. Zgadza się i właśnie stąd wziął się mój post. Bo skoro zmieniamy zasady na restrykcyjne a Ty się temu sprzeciwiasz, to nie chcesz żeby takie były, a to stoi w sprzeczności z innymi fragmentami Twojej wypowiedzi.
3. W regulaminie nie ma nic o obowiązku głosowanie na wszystkie utwory i bardzo dobrze, bo taki regulamin byłby dyskryminowaniem osób o pewnym typie wrażliwości.
4. Oczywiście, bo zasady były bardzo liberalne. Nie wykluczały ludzi ze względu na wrażliwość lub sumienie.
5. Nie ja to zaproponowałem tylko fajnex, przynajmniej tak go zrozumiałem, a ja tylko zaproponowalem rozszerzenie.
6. W tym stwierdzeniu kryje się sugestia (a nawet może insynuacja), że ktoś nie bierze udziału w promowaniu utworow ze złej woli i wyrachowania. Wobec tego pozwolę sobie na trochę dłuższy komentarz. Chciałbym móc głosować na każdy z promowanych utworów, ale są takie na które nie oddam głosu. Po prostu kłóci się to z moją osobowością i pozostawiłoby wielki dyskomfort moralny. I na pewno jeżeli się zdarzy taka sytuacja (oby nie miała miejsca), że cztery razy z rzędu nie mogłem głosować na utwór, a kolejny utwór też nie będzie wchodził w rachubę, to dam się wykluczyć z zabawy, a nie zagłosuję. Nie zagłosowałbym także wtedy, kiedy wiązałoby się to z restrykcjami finansowymi, a nawet jeżeli wiedziałbym, że w przypadku odmowy oddania głosu rzuci mnie dziewczyna.
66. Teraz nie ma podstaw, żeby nie uważać za uczestnika zabawy nawet osoby, która raz wzięła udział w promocji.
666. Nie wymagam, ale czym innym jest głosowanie na forumową z pomijaniem utworów promowanych, a czym innym niegłosowanie w ogóle. W tym pierwszym przypadku jest oczywiste, że brak promocji wynika z przyczyn subiektywnych, a w tym drugim mogą to być przyczyny obiektywne i pochopne skreślanie niczemu nie służy.
7. Od samego początku prezentowałem taką postawę i jakoś wcześniej nie rezygnowałeś. Czemu teraz?
8. Teoretycznie może być tak, że nie musisz, ale chcesz.
Nadal nie rozumiem dlaczego prezentujesz obecnie taką postawę, a tym postem i szukaniem dziury w całym (przez szukanie jakiegoś szaleńczego wyrachowania wśród promujących) tylko pogłębiasz wrażenie czegoś dziwnego. Szczególnie że dla osoby wyrachowanej łatwiej byłoby napisać, że się głosowało niezgodnie z prawdą niż pisać o niemożności oddania głosu.