Aktualności (Około) Trójkowe
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
Re: Aktualności (Około) Trójkowe
W TuBaronie Piotr Baron rozmawiał z Piotrem Kaczkowskim. O trzeszczącej płycie i powrocie do radia.
tu jest rozmowa: http://www.polskieradio.pl/trojka/aktua ... ?id=148115
Pan Piotr miał tydzień temu operację. Prawdopodobnie na jaskrę, bo stwierdził, że już widzi...
tu jest rozmowa: http://www.polskieradio.pl/trojka/aktua ... ?id=148115
Pan Piotr miał tydzień temu operację. Prawdopodobnie na jaskrę, bo stwierdził, że już widzi...
- krzysiek83
Niesamowita sprawa. Czekam nerwowo, by przesłuchać tą rozmowę. Ale trudno opanować emocje, może jutro.
Niestety dzisiaj nie mogłem słuchać w ogóle tuBarona, słyszałem dopiero fragment w popołudniowej.
Niestety dzisiaj nie mogłem słuchać w ogóle tuBarona, słyszałem dopiero fragment w popołudniowej.
- tadzio3
- Kontakt:
Słuchałem dzisiaj TuBarona (z resztą jak codzień), ale musiałem podgłośnić w pracy by móc posłuchać tego wspaniałego głosu 

- Yacy
- Kontakt:
wczoraj odbyło się kolejne spotkanie związkowcy - zarząd:
gazeta.pl
Funkcje Sobali i Jethon to nie sprawa związkowców
rp.pl
Związkowcy z Trójki spotkali się z zarządem
za rp.pl:
nie mam pojęcia...
EDIT:
już znalazłem :
85 stacji na 85-lecie Polskiego Radia
trzy zdania wyjęte z artykułu:
W 85 rocznice przyznania spółce Polskie Radio koncesji w sieci pojawi się 85 internetowych stacji radiowych. Choć w dużej części będą to kanały muzyczne nie jest to przedsięwzięcie stricte komercyjne. Oprócz autorskich pasm muzycznych, sygnowanych często przez gwiazdy Polskiego Radia, pojawią się kanały kabaretowe, kanały ze słuchowiskami i audiobookami oraz rozgłośnie dla dzieci.
gazeta.pl
Funkcje Sobali i Jethon to nie sprawa związkowców
rp.pl
Związkowcy z Trójki spotkali się z zarządem
za rp.pl:
nie bardzo wiem o co chodzi z tymi internetowymi stacjami... może chodzi o strony?Decyzje personalne i programowe należą do kompetencji dyrektora anteny i nie są objęte działalnością związkową – oświadczył zarząd Polskiego Radia po spotkaniu ze związkowcami z Trójki, którzy domagają się m.in. odwołania dyrektora Jacka Sobali
Kolejne ma się odbyć w środę. Sobala nie chciał komentować sprawy “dla dobra rozmów”.
– Atmosfera spotkań jest dobra, ale nie jestem pewien, czy nasi rozmówcy zdają sobie sprawę z powagi sytuacji: mamy za sobą 96 wściekłych osób, to prawie wszyscy pracownicy anteny – mówi Jerzy Sosnowski, szef związków w Trójce .
Zarząd zaoferował Magdalenie Jethon, poprzedniej dyrektor, pracę przy przygotowaniu internetowych stacji Programu III.

EDIT:
już znalazłem :
więcej oMagda Jethon, odwołana w grudniu dyrektor Programu III Polskiego Radia, ma przygotować i uruchomić internetowe stacje Trójki.
Jethon ma przygotować 10 internetowych kanałów Trójki w ramach projektu 85 stacji na 85-lecie Polskiego Radia. - Taką propozycję złożył pani Jethon zarząd Polskiego Radia – mówi Radosław Kazimierski, rzecznik Polskiego Radia. - Została ona także poproszona o dokończenie i podsumowanie akcji zbierania pieniędzy przez Komitet Miłośników Trójki oraz przedstawienie koncepcji rozdysponowania zebranych środków – dodaje Kazimierski.
Magda Jethon, która z Trójką związana jest od ponad 30 lat, nie komentuje sprawy. Do przyszłego tygodnia jest na urlopie.
85 stacji na 85-lecie Polskiego Radia
trzy zdania wyjęte z artykułu:
W 85 rocznice przyznania spółce Polskie Radio koncesji w sieci pojawi się 85 internetowych stacji radiowych. Choć w dużej części będą to kanały muzyczne nie jest to przedsięwzięcie stricte komercyjne. Oprócz autorskich pasm muzycznych, sygnowanych często przez gwiazdy Polskiego Radia, pojawią się kanały kabaretowe, kanały ze słuchowiskami i audiobookami oraz rozgłośnie dla dzieci.
- Yacy
- Kontakt:
Wywiad z Jerzym Sosnowskim
Jestem po lepszej stronie
niestety to jest tylko fragment. A m.in. o tym
Dlaczego Jerzy Sosnowski nie wierzy w bezstronność Michała Karnowskiego? Jak by zareagował, gdyby dyrektor Trójki zaproponował prowadzenie porannego pasma Jackowi Żakowskiemu? Dlaczego walka o Trójkę nie może być czysta? Czytaj w papierowym wydaniu "Rz"
może ktoś posiada i mógłby się podzielić?
Jestem po lepszej stronie
niestety to jest tylko fragment. A m.in. o tym
Dlaczego Jerzy Sosnowski nie wierzy w bezstronność Michała Karnowskiego? Jak by zareagował, gdyby dyrektor Trójki zaproponował prowadzenie porannego pasma Jackowi Żakowskiemu? Dlaczego walka o Trójkę nie może być czysta? Czytaj w papierowym wydaniu "Rz"
może ktoś posiada i mógłby się podzielić?
- krzysiek83
Ja oczywiście mam, ale nie mam takich cudów techniki jak skaner
A streszczanie nie ma sensu 
Bardzo ciekawy wywiad - tylko tyle zatem napiszę

Bardzo ciekawy wywiad - tylko tyle zatem napiszę

- Yacy
- Kontakt:
Kolejne pomysły nowego szefa Trójki
i to jest ta reorganizacja...? ciekawe kto poleci za Wolskiego? Andrus, Drozda? Czy jednak nie będzie zwolnień osób znanych z anteny?
I przy okazji:
Nowy szef radiowej Trójki szykuje kolejne zmiany w ramówce, które mogą wywołać kontrowersje wśród słuchaczy. Na antenę stacji powraca oskarżany o sprzyjanie PiS Marcin Wolski.
Marcin Wolski będzie reaktywował w Trójce kultowy w latach 70. program ”60 minut na godzinę”, którego był współtwórcą - dowiedział się Presserwis. Powyższą zmianę nowy szef Trójki tłumaczy tym, że na antenie stacji "powinni zaistnieć ciekawi ludzie".
Przypomnijmy, że Wolski za czasów PiS był m.in. dyrektorem radiowej Jedynki. Był oskarżany o niszczenie Jedynki. Media swojego czasu rozpisywały się o jego nowych pomysłach. Wprowadził m.in. listę "dozwolonych" publicystów, cykliczny program
z udziałem prezydenta Lecha Kaczyńskiego oraz nowych publicystów w "Sygnałach dnia" (wśród nich: Tomasz Sakiewicz z "Gazety Polskiej" oraz kontrowersyjny felietonista z TV Trwam i Radia Maryja - Michalkiewicz).

I przy okazji:
Daniel Passent rezygnuje z Trójki
Znany publicysta tygodnia Polityki nie chce być częścią zmian w radiowej Trójce, które krytykowane są przez słuchaczy oraz pracowników stacji. Nie przyjął propozycji poprowadzenia programu.
- krzysiek83
60 minut wątpię, by miały zastąpić Akademię (czy szanowny dyrektor ją w końcu zlikwiduje wracając do normalnej Powtórki z Rozrywki???). Przez lata słuchałem Wolskiego na Jedynce. Niestety skasowano wraz z nim całą audycję (w efekcie czego nie mam czego słuchać w radio w niedzielę przed wieczorem), więc cieszę się, że wraca na tą, czy inną antenę Polskiego Radia.
- krzysiek83
http://forum.gazeta.pl/forum/w,483,1091 ... zurka.html
Przekopiowany w trzech częściach wywiad, o którym pisał Yacy.
- tadzio3
- Kontakt:
Jednym słowem straszny, polityczny bełkot. Dziennikarz "RZ" cały wywiad poświecił na stronniczych atakach z różnych stron - zero obiektywności, ledwo doczytałem do końcakrzysiek83 pisze:http://forum.gazeta.pl/forum/w,483,1091 ... zurka.html
- tadzio3
- Kontakt:
"Ciekawe" fragmenty
Wbrew złym językom Radio Bis to był mój sukces.(...)W bardzo krótkim czasie udało się z tamtego Radia Bis zrobić profesjonalną młodzieżową stację, z finansami, które są zgodne z obowiązującymi w Polskim Radio przepisami i (w sensie programowym) z bardzo dobrymi widokami na przyszłość. Po sformatowaniu Biski mieliśmy przygotowaną absolutnie nowatorską na tamten czas kampanię wizerunkową.

Otrzymuję wiele słów wsparcia od słuchaczy, dziesiątki mejli z podziękowaniami za zmiany wprowadzane na antenie.

A ile niepochlebnych?
To Skowroński a nie Jethon docenił legendy Trójki, ściągnął z powrotem na Myśliwiecką np. Wojciecha Manna, dał szansę młodszym dziennikarzom takim jak Michał Karnowski, którego rozmowy poranne przywróciły Trójce opiniotwórczość.
Śmiech na sali.
dzięki krzysiek83 za info o linku.
mi też się wywiad nie podobał, bo dla mnie był zbyt agresywny, ale nie nazwałbym go nieobiektywnym. Sam Sosnowski pisze na swoim blogu, zresztą wspomina też o tym w wywiadzie, że Mazurek okłada równo wszystkich swoich rozmówców. Jest to jedna z postaw dziennikarza jaką może przyjąć w wywiadzie, a mówiąc konkretnie zachowuje się jakby był oponentem rozmówcy.tadzio3 pisze:Jednym słowem straszny, polityczny bełkot. Dziennikarz "RZ" cały wywiad poświecił na stronniczych atakach z różnych stron - zero obiektywności, ledwo doczytałem do końca
- tadzio3
- Kontakt:
Skoro to taki dziennikarz to Ok. Nie czytuje "Rzeczpospolitej" to nie wiem. Masz rację - wywiad strasznie agresywny, co niestety pokazuje jak mocno zdeterminowany i nieobiektywny (jednak) jest ten dziennikarz.jest ten dziennikarz.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Hehe, kolega Astrolog nam wyjawia trochę teorii wywiadu
.

Miszon pisze:Hehe, kolega Astrolog nam wyjawia trochę teorii wywiadu.

mam nadzieję, że nie odbieracie tego jako mędrkowania.

nieobiektywny jest wobec wszystkich, więc jest obiektywny.tadzio3 pisze:wywiad strasznie agresywny, co niestety pokazuje jak mocno zdeterminowany i nieobiektywny (jednak) jest ten dziennikarz.

- tadzio3
- Kontakt:
Hehe, trafnie to ująłeśabd3mz pisze: nieobiektywny jest wobec wszystkich, więc jest obiektywny.

ten sam wywiad na stronach Trójki: http://www.polskieradio.pl/trojka/aktua ... ?id=149631Yacy pisze:Wywiad z Jackiem Sobalą /autoryzowany/
Jacek Sobala: chodzi o prywatyzację Trójki
- tadzio3
- Kontakt:
Szkoda, że nie ma tego z Wyborczej o nieomylności Pana Prezesa 

- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Skądże. To ciekawe.abd3mz pisze:Miszon pisze:Hehe, kolega Astrolog nam wyjawia trochę teorii wywiadu.
![]()
mam nadzieję, że nie odbieracie tego jako mędrkowania.![]()
wpis na blogu Sosnowskiego:
Przepraszam, że znów o radiu
Naprawdę chciałbym wrócić do innych spraw w tym dzienniku (choć, jak z poprzedniego wpisu wynika, nie musi to oznaczać spraw radosnych), ale niestety znów dzieją się rzeczy, o których powinni Państwo wiedzieć.
Oto dzisiejsze oświadczenie Związku (za stroną: http://trojka.org.pl):
Związek Zawodowy Dziennikarzy i Pracowników Programu III PR S.A. wyraża najwyższe oburzenie w związku z wypowiedziami Jacka Sobali, dyrektora Programu III PR S.A., zawartymi w opublikowanym dziś w wirtualnemedia.pl wywiadzie (Jacek Sobala: chodzi o prywatyzację Trójki). W szczególności, za skandaliczne uważamy stwierdzenie:
“Już nie tylko tzw. radiowe korytarze mówią o tym, że ten tzw. protest ma drugie dno i tak naprawdę chodzi o prywatyzację Trójki. Po to był powoływany Związek Zawodowy, po to budowano system zewnętrznego finansowania radia. Przy krachu abonamentu miało to dać efekt w postaci uwłaszczenia się na publicznym majątku.”
W związku z powyższym, Zarząd Związku rozważa podjęcie kroków prawnych w obronie dobrego imienia Związku i zespołu Trójki.
Jednocześnie zostaliśmy upoważnieni do przekazania oświadczenia pana wiceprezesa Zarządu PR S.A. Wojciecha Jerzego Poczachowskiego, iż Zarząd Polskiego Radia nie utożsamia się z wypowiedziami pana dyrektora Jacka Sobali.
W konkluzji dzisiejszego – czwartego już – spotkania przedstawicieli Związku z Zarządem ustaliliśmy, iż stanowiska Związku i Zarządu zbliżają się i coraz bardziej prawdopodobne wydaje się osiągnięcie konsensusu w kwestii postulatów Związku. Strony uzgodniły termin kolejnego spotkania na 12 kwietnia, przy czym w międzyczasie dojdzie do odrębnych spotkań w sprawie restrukturyzacji Polskiego Radia oraz innych problemów, poruszanych w trakcie rozmów.
Od siebie dodam, że rozmaite dziwne rzeczy na swój temat zdarzało mi się czytać w internecie, ale pan dyrektor w tej szczególnej konkurencji mi zaimponował.
źródło: http://www.jerzysosnowski.pl/?p=398
Przepraszam, że znów o radiu
Naprawdę chciałbym wrócić do innych spraw w tym dzienniku (choć, jak z poprzedniego wpisu wynika, nie musi to oznaczać spraw radosnych), ale niestety znów dzieją się rzeczy, o których powinni Państwo wiedzieć.
Oto dzisiejsze oświadczenie Związku (za stroną: http://trojka.org.pl):
Związek Zawodowy Dziennikarzy i Pracowników Programu III PR S.A. wyraża najwyższe oburzenie w związku z wypowiedziami Jacka Sobali, dyrektora Programu III PR S.A., zawartymi w opublikowanym dziś w wirtualnemedia.pl wywiadzie (Jacek Sobala: chodzi o prywatyzację Trójki). W szczególności, za skandaliczne uważamy stwierdzenie:
“Już nie tylko tzw. radiowe korytarze mówią o tym, że ten tzw. protest ma drugie dno i tak naprawdę chodzi o prywatyzację Trójki. Po to był powoływany Związek Zawodowy, po to budowano system zewnętrznego finansowania radia. Przy krachu abonamentu miało to dać efekt w postaci uwłaszczenia się na publicznym majątku.”
W związku z powyższym, Zarząd Związku rozważa podjęcie kroków prawnych w obronie dobrego imienia Związku i zespołu Trójki.
Jednocześnie zostaliśmy upoważnieni do przekazania oświadczenia pana wiceprezesa Zarządu PR S.A. Wojciecha Jerzego Poczachowskiego, iż Zarząd Polskiego Radia nie utożsamia się z wypowiedziami pana dyrektora Jacka Sobali.
W konkluzji dzisiejszego – czwartego już – spotkania przedstawicieli Związku z Zarządem ustaliliśmy, iż stanowiska Związku i Zarządu zbliżają się i coraz bardziej prawdopodobne wydaje się osiągnięcie konsensusu w kwestii postulatów Związku. Strony uzgodniły termin kolejnego spotkania na 12 kwietnia, przy czym w międzyczasie dojdzie do odrębnych spotkań w sprawie restrukturyzacji Polskiego Radia oraz innych problemów, poruszanych w trakcie rozmów.
Od siebie dodam, że rozmaite dziwne rzeczy na swój temat zdarzało mi się czytać w internecie, ale pan dyrektor w tej szczególnej konkurencji mi zaimponował.
źródło: http://www.jerzysosnowski.pl/?p=398
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
Zbigniew Zamachowski od ponad pół roku zapraszał słuchaczy do "Trójki" swoim głosem. Od wczoraj już nie chce.
Zamachowski odebrał swój głos "Trójce"
Zamachowski odebrał swój głos "Trójce"