Głosowanie na 1467 notowanie LP3
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jollyroger72, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jollyroger72
Re: Głosowanie na 1467 notowanie LP3
Niniejszym chciałbym przeprosić wszystkie osoby, które poczuły się urażone moimi wypowiedziami na tym wątku. Żadna z nich nie była próbą odniesienia się do gustów czy uczuć innych forumowiczów. Były one tylko próbą wyrażenia moich subiektywnych odczuć. Niestety w jednym przypadku pomyliłem kryteria i użyłem dotyczących innego aspektu mojej psychiki.
Powinienem bardziej przemyśleć pewne sprawy przed przelaniem swoich myśli na ekran. I nie jest dla mnie wytłumaczeniem próba ingerencji w moje własne odczucia i zasady. To, że propozycja naruszała moje dobra osobiste oczywiście było powodem do reakcji, ale nie takiej.
W związku z tym, co się stało planuję mocno ograniczyć moją aktywność na tym forum do informacji rzeczowych i zestawień liczbowych pomijając komentarze dotyczące moich subiektywnych odczuć. Jeżeli o tym zapomnę, to proszę o zwrócenie mi uwagi.
Powinienem bardziej przemyśleć pewne sprawy przed przelaniem swoich myśli na ekran. I nie jest dla mnie wytłumaczeniem próba ingerencji w moje własne odczucia i zasady. To, że propozycja naruszała moje dobra osobiste oczywiście było powodem do reakcji, ale nie takiej.
W związku z tym, co się stało planuję mocno ograniczyć moją aktywność na tym forum do informacji rzeczowych i zestawień liczbowych pomijając komentarze dotyczące moich subiektywnych odczuć. Jeżeli o tym zapomnę, to proszę o zwrócenie mi uwagi.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
A najchętniej nie ograniczaj wyrażania subiektywnych uczuć, ale tylko tych POZYTYWNYCHkajman pisze:W związku z tym, co się stało planuję mocno ograniczyć moją aktywność na tym forum do informacji rzeczowych i zestawień liczbowych pomijając komentarze dotyczące moich subiektywnych odczuć. Jeżeli o tym zapomnę, to proszę o zwrócenie mi uwagi.

Chyba nie zostały policzone moje głosy (jako jedyny głosowałem na Mitch & Mitch, tymczasem nie ma ich w ogóle w notowaniu).
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
Miszon, ale przyznasz, że Kajman, który w każdym swoim poście zachwyca się kolejnymi utworami to nie byłby już ten sam Kajman. 

Jako że nie będę pisał o swoich subiektywnych odczuciach to nie napiszę dlaczego, ale odpowiem Tobie, Miszon tylko to, że taka opcja w ogóle nie wchodzi w grę.
Jedynym wyłomem w tym będą tylko moje prywatne zestawienia liczbowe.
Jedynym wyłomem w tym będą tylko moje prywatne zestawienia liczbowe.
- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
... czyli lepsza żadna kampania niż pozytywna.
Rozumiem, że kampanii negatywnej sam sobie mówisz
.
Każdy ma inne podejście do sprawy.
Szkoda, bo niejeden Twój komentarz był cenny i przemyślany.
Jednak szanuję Twoją decyzję, ponieważ ona wydaje się być niezwykle trudna.

Rozumiem, że kampanii negatywnej sam sobie mówisz

Każdy ma inne podejście do sprawy.
Szkoda, bo niejeden Twój komentarz był cenny i przemyślany.
Jednak szanuję Twoją decyzję, ponieważ ona wydaje się być niezwykle trudna.
- Miszon
- Kontakt:
No nie mówię że w każdym poście. Ale jak miałby coś negatywnego do napisania, to by tego nie pisał, a jak pozytywnego takRobinson pisze:Miszon, ale przyznasz, że Kajman, który w każdym swoim poście zachwyca się kolejnymi utworami to nie byłby już ten sam Kajman.

To trochę dziwna sytuacja by była, bo forum (przynajmniej takie mam zdanie) nie jest do tego, aby pisać tylko dobrze albo wcale, ale jest również miejscem aby podzielić się swoimi odczuciami w stosunku do poruszanych tematów, nie tylko odczuciami pozytywnymi.Miszon pisze:A najchętniej nie ograniczaj wyrażania subiektywnych uczuć, ale tylko tych POZYTYWNYCH. To będzie idealna sytuacja.
A poza tym nie wyobrażam sobie aby wszyscy pisali tylko pozytywnie. Nie dosć że byłoby to przesłodzone to w dodatku śmiertelnie nudne.
Trochę szkoda mi więc Kajmanie, że nieco ograniczasz swoją działalność na tym forum, bo mi się Twoje komentarze niemal zawsze podobają

- Miszon
- Kontakt:
Teraz większość pisze negatywnie i nie dość że jest to nudne, to jeszcze generuje złe emocje.Yoda pisze: A poza tym nie wyobrażam sobie aby wszyscy pisali tylko pozytywnie. Nie dosć że byłoby to przesłodzone to w dodatku śmiertelnie nudne.
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
A ja uważam, że wielu forumowiczów jest przewrażliwionych. I myślę, że od tego są opiekunowie działów, by ewentualnie kasować nieodpowiednie wpisy, czy wyznaczać granice.
Wystarczy spojrzeć na forum Trójki, by zobaczyć, że u nas jest Wersal. Apeluję o rozwagę do "krytykantów krytyki". A kajmana proszę - nie idź tą drogą, bo osłabiasz wolność słowa (górnolotnie mi wyszło
) na forum taką deklaracją i niedługo nie będę mógł na forum nic napisać oprócz oddania głosów
a przecież też lubię ponarzekać, to dobrze robi na psychikę

Wystarczy spojrzeć na forum Trójki, by zobaczyć, że u nas jest Wersal. Apeluję o rozwagę do "krytykantów krytyki". A kajmana proszę - nie idź tą drogą, bo osłabiasz wolność słowa (górnolotnie mi wyszło

dzięki za zwrócenie uwagi i bardzo przepraszam. Policzyłem Ciebie do frekwencji, ale nie wiem dlaczego nie skopiowałem Twojego zestawu.GregF pisze:Chyba nie zostały policzone moje głosy (jako jedyny głosowałem na Mitch & Mitch, tymczasem nie ma ich w ogóle w notowaniu).
Już poprawione.
btw

Ależ to jest tylko moja decyzja i każdy może postępować jak chce. Ja ją podjąłem dlatego że (wyjątkowo napiszę o subiektywnym odczuciu) uważam, że niechcący zrobiłem krzywdę (chociaż to może zbyt wielkie słowo) innemu forumowiczowi.krzysiek83 pisze:A kajmana proszę - nie idź tą drogą, bo osłabiasz wolność słowa (górnolotnie mi wyszło) na forum taką deklaracją i niedługo nie będę mógł na forum nic napisać oprócz oddania głosów
a przecież też lubię ponarzekać, to dobrze robi na psychikę
![]()
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
Kajmanie Drogi, bez Twoich " niepozytywnych " komentarzy to już nie będzie to samo Forum
Mam nadzieję, że Twoje podejście do oceniania " koszmarów " się przez to nie zmieni. Byłabym niepocieszona. Jak coś nam się wydaje nie w porządku, trzeba o tym mówić głośno, dlatego muszę i tutaj wtrącić swój komentarz w sprawie promowania.
Ok, po tej serii promocji wycofuję się z akcji. Odetchniecie z ulgą
Wrócę być może, kiedy zmieni się regulamin na zaproponowany wcześniej, ten ze zbieraniem punktów do 30-tu. Wtedy za niepromowanie jakiegoś koszmara otrzymam naprawdę słuszną karę i ominie mnie kolejka do promowania. Ale nikt się przynajmniej nie będzie wtedy czepiał mnie co chwilę, że na coś nie głosuję.
Trochę mnie to boli, bo nie lubię jak ktoś ma do mnie pretensje za to, że mam taki, a nie inny gust. Więc powiem, że mnie dla odmiany wnerwia jak ktoś spośród paruset czy więcej piosenek wybiera akurat taką, która bardziej nadawałaby się do Rmf-u niż do Trójki.
Proszę nie brać tego do siebie, ja nie chcę obrażać niczyjego gustu. Po prostu takie są fakty.

Mam nadzieję, że Twoje podejście do oceniania " koszmarów " się przez to nie zmieni. Byłabym niepocieszona. Jak coś nam się wydaje nie w porządku, trzeba o tym mówić głośno, dlatego muszę i tutaj wtrącić swój komentarz w sprawie promowania.
Ok, po tej serii promocji wycofuję się z akcji. Odetchniecie z ulgą

Wrócę być może, kiedy zmieni się regulamin na zaproponowany wcześniej, ten ze zbieraniem punktów do 30-tu. Wtedy za niepromowanie jakiegoś koszmara otrzymam naprawdę słuszną karę i ominie mnie kolejka do promowania. Ale nikt się przynajmniej nie będzie wtedy czepiał mnie co chwilę, że na coś nie głosuję.
Trochę mnie to boli, bo nie lubię jak ktoś ma do mnie pretensje za to, że mam taki, a nie inny gust. Więc powiem, że mnie dla odmiany wnerwia jak ktoś spośród paruset czy więcej piosenek wybiera akurat taką, która bardziej nadawałaby się do Rmf-u niż do Trójki.
Proszę nie brać tego do siebie, ja nie chcę obrażać niczyjego gustu. Po prostu takie są fakty.
1. Mam nadzieję, że jakoś się przyzwyczaisz.lady pisze:1. Kajmanie Drogi, bez Twoich " niepozytywnych " komentarzy to już nie będzie to samo Forum![]()
2. Mam nadzieję, że Twoje podejście do oceniania " koszmarów " się przez to nie zmieni. Byłabym niepocieszona. Jak coś nam się wydaje nie w porządku, trzeba o tym mówić głośno, dlatego muszę i tutaj wtrącić swój komentarz w sprawie promowania.
3. Ok, po tej serii promocji wycofuję się z akcji. Odetchniecie z ulgą![]()
4. Wrócę być może, kiedy zmieni się regulamin na zaproponowany wcześniej, ten ze zbieraniem punktów do 30-tu. Wtedy za niepromowanie jakiegoś koszmara otrzymam naprawdę słuszną karę i ominie mnie kolejka do promowania.
5. Ale nikt się przynajmniej nie będzie wtedy czepiał mnie co chwilę, że na coś nie głosuję.
6. Trochę mnie to boli, bo nie lubię jak ktoś ma do mnie pretensje za to, że mam taki, a nie inny gust.
7. Więc powiem, że mnie dla odmiany wnerwia jak ktoś spośród paruset czy więcej piosenek wybiera akurat taką,
77. która bardziej nadawałaby się do Rmf-u niż do Trójki.
8. Proszę nie brać tego do siebie, ja nie chcę obrażać niczyjego gustu. Po prostu takie są fakty.
2. Nadal nie będę promował niektórych utworów, ale nie będę o tym fakcie pisał.
3. Dlaczego?
4. Nie wiem czy to dobre określenie: Słuszna kara. Ale takie rozwiązanie będzie mniej konfliktowe.
5. Tego to nie możesz przewidzieć. Potem może ktoś stwierdzić, że to za mało dotkliwe.
6. Tutaj chyba nie o gust chodzi. Przynajmniej na pewno nie tylko. Raczej o to, że nie zachowujesz się tak jak wszyscy, że odbierasz pewne rzeczy inaczej.
7. Nie wśród paruset, bo jeżeli to jest kolejnych 5, to w sumie co trzydziesta z zestawu.
77. A może ktoś tak odbiera piosenki, na które Ty brakujesz.
8. Fakty są takie, że Ty tak to oceniasz. A czy słusznie?
- Miszon
- Kontakt:
7. No tak, ale nawet kawałki pasujące do Trójki nie muszą być dobre. Jak bym chciał narzekać, to bym napisał, że w gronie kawałków na jakie kajman zagłosował widzę (o ile pamiętam) 3 koszmary, 2 przeciętniaki i chyba żaden taki, który chciałbym poprzeć. I też nie wiem, czy każdy jest Trójkowy. Natomiast wśród reszty zestawu ze 30 super kawałków, trójkowych lub też nie, mnie to obojętne, byle fajnych. Ale to nic nie znaczy poza tym, że w tej chwili nasze gusta w kwestii zestawu mocno się różnią i dlatego też nie robię z tego powodu rabanu.
- mateusz15
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku
To ja tylko napiszę, że popieram Yodę, Krzyśka83 i lady. Nie podoba mi się decyzja kajmana. Mimo że często krytyce podlegały piosenki, które ja uwielbiam. I wcale mnie to nie dotyka, nie razi. Sam często krytykuje różne utwory, które innych zachwycają. Ale forum jest od tego by przedstawiać swoje opinie i te negatywne i te pozytywne. I tak jak ktoś napisał, byłoby nudno gdyby były same opinie na tak. No, także szkoda, że kajman podjął taką decyzję, ale można liczyć, że jeszcze ją zmieni.
a może będzie milczał, jak poseł Palikot...?mateusz15 pisze:szkoda, że kajman podjął taką decyzję, ale można liczyć, że jeszcze ją zmieni.

Żeby zmusić kajmana do milczenia to trzeba związać mu pysk metalowym łańcuchem, a i tak nie wiem, czy to wystarczy. A podczas ostatniego komentowania mimo braku subiektywnych ocen prawie chwili wolnej nie miałem.Dede pisze:a może będzie milczał, jak poseł Palikot...?mateusz15 pisze:szkoda, że kajman podjął taką decyzję, ale można liczyć, że jeszcze ją zmieni.