Czyje "mały raj na ziemi, wyspa moich marzeń, życie moż

Ktoś, gdzieś, kiedyś słyszał coś, ale nie wie kto, gdzie, kiedy i z kim — czyli zubożona wersja „Jaka to melodia” :-)

Moderatorzy: danco28, danco28

rafikania

Czyje "mały raj na ziemi, wyspa moich marzeń, życie moż

Post autor: rafikania »

Witam serdecznie,
Poszukuje już od dłuższego czasu piosenki w wersji elektronicznej - mp3, którą mam nagraną na kasecie magnetofonowej, ale niestety nie pamietam jaki jest wykonawca (kobieta) i jaki jest tytuł :-) został mi jedynie kawałek nagrany refrenu, który brzmi mniej więcej tak: "wyspa moich marzeń, mały raj na ziemii, może życie zmienić w ciąg cudownych zdarzeń....."
Przeszukałem już na internecie co było możliwe, a bardzo mi zależy żeby rozszyfrowac czyj jest to utwór. Kojarzę, że mogły być to lata 1991-1996,liczę, że komuś u Was cokolwiek sie skojarzy i bedzie mi stanie coś podpowiedzieć.
Pozdrawiam serdecznie
karolinalkr

Re: Czyje "mały raj na ziemi, wyspa moich marzeń, życie moż

Post autor: karolinalkr »

witam czy ktos poda tytuł tej piosenki ?????????????????
Grzegorz

Re: Czyje "mały raj na ziemi, wyspa moich marzeń, życie moż

Post autor: Grzegorz »

Witam serdecznie.
Piosenka nosi tytuł: "Wyspa moich marzeń". Napewno jest w archiwum Radio Lublin - ponieważ tam właśnie była nagrywana. Pierwszy raz przez Grzegorza Mierzejewskiego w 1991 roku, a następnie przez zespół Ewa i Bracia - kilka lat później. Ewa i Bracia nagrali również do tej piosenki teledysk w Telewizji Lublin był napewno emitowany.
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ