Aktualności (Około) Trójkowe
- tadzio3
- Kontakt:
Re: Aktualności (Około) Trójkowe
Trójka od marca z nowymi publicystami
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/tr ... blicystami
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
O, Bronek Wildstein będzie.
Rok temu, po odwołaniu Skowrońskiego wyraźnie podkreślał, że protestuje przeciwko ingerencji władzy w media publiczne (bez względu na to jaka partia ma władzę nad mediami) i współtworzył Komitet Obrony Demokracji czy jakoś tak.
Teraz powinien robić dokładnie to samo.
Rok temu, po odwołaniu Skowrońskiego wyraźnie podkreślał, że protestuje przeciwko ingerencji władzy w media publiczne (bez względu na to jaka partia ma władzę nad mediami) i współtworzył Komitet Obrony Demokracji czy jakoś tak.
Teraz powinien robić dokładnie to samo.

a to sorry. myślałem, że już jest, więc nie wklejałem, bo to wiadomo przynajmniej od dwóch dni.tadzio3 pisze:Trójka od marca z nowymi publicystami
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
W zasadzie wklejałem tą informację kilka dni temu jako: Nowości w radiowej Trójce.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
Coraz większy konflikt szefa Trójki z pracownikami
i dwa zdania z artykułu:
... Tego, by Jethon wróciła na stanowisko, domaga się minister skarbu Aleksander Grad. W czwartek Rada Nadzorcza zajmie się sprawą ewentualnego przywrócenia Jethon. ...
i dwa zdania z artykułu:
... Tego, by Jethon wróciła na stanowisko, domaga się minister skarbu Aleksander Grad. W czwartek Rada Nadzorcza zajmie się sprawą ewentualnego przywrócenia Jethon. ...
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
Nie byłbym takim optymistą. Z tego co się orientuję to w Radzie decydujący głos ma koalicja PIS-SLD, więc wniosek Grada przepadnie.
- Yacy
- Kontakt:
ja też optymistą nie jestem. może powinienem na końcu wrzucić
, bo nie pamiętałem, że to jeszcze nie zostało rozstrzygnięte...

- krzysiek83
wspaniale! 

- mateusz15
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku
Tez się bardzo cieszę, tylko szkoda, że nie będę mógł tego słuchać 

- tadzio3
- Kontakt:
Świetnie! Ja codziennie akurat wtedy szykuję się do pracy i słucham - zdecydowanie Pan Krystian był w tej roli najlepszy
- Yacy
- Kontakt:
po ósmej i tak raczej nie słucham, więc niech tam sobie Karnowski siedzi 
A Krystian jeszcze w TuBaronie - super!

A Krystian jeszcze w TuBaronie - super!

- Yacy
- Kontakt:
za gazeta.pl
Rada nadzorcza PR nie zajęła się sprawą odwołania Jethon
Rada Nadzorcza Polskiego Radia, mimo wniosku przedstawiciela ministra skarbu, nie zajęła się sprawą odwołania Magdaleny Jethon ze stanowiska dyrektor Trójki.
- Wniosek przedstawiciela ministra skarbu w tej sprawie znalazł się w agendzie posiedzenia, ale Rada nie ma kodeksowych uprawnień, by rozmawiać o sprawach personalnych - powiedział przewodniczący RN Tomasz Sieniutycz.
cały artykuł:
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... lania.html
Rada nadzorcza PR nie zajęła się sprawą odwołania Jethon
Rada Nadzorcza Polskiego Radia, mimo wniosku przedstawiciela ministra skarbu, nie zajęła się sprawą odwołania Magdaleny Jethon ze stanowiska dyrektor Trójki.
- Wniosek przedstawiciela ministra skarbu w tej sprawie znalazł się w agendzie posiedzenia, ale Rada nie ma kodeksowych uprawnień, by rozmawiać o sprawach personalnych - powiedział przewodniczący RN Tomasz Sieniutycz.
cały artykuł:
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... lania.html
- krzysiek83
1.Według szacunków Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji po wejściu w życie nowelizacji ustawy abonamentowej TVP i Polskie Radio otrzymają z abonamentu minimum 124 mln zł mniej. Cała kwota wpływów z abonamentu w 2010 r. jest obecnie szacowana poniżej 350 mln zł wobec 880 mln w roku 2007, 730 mln w r. 2008 i ok. 650 mln w 2009.
Polskie Radio miałoby otrzymać między 100 a 130 mln zł, co oznacza spadek wpływów do poziomu jednej trzeciej tego, czym spółka dysponowała w 2009 r.(Źródło)
2.Platforma Obywatelska nie zgadza się na propozycję twórców, aby media publiczne finansować z opłaty audiowizualnej
Polskie Radio miałoby otrzymać między 100 a 130 mln zł, co oznacza spadek wpływów do poziomu jednej trzeciej tego, czym spółka dysponowała w 2009 r.(Źródło)
2.Platforma Obywatelska nie zgadza się na propozycję twórców, aby media publiczne finansować z opłaty audiowizualnej
Zaproszenie do dyskusji.
Szanowni Państwo Forumowicze,
Uprzejmie zapraszam Państwa do rozmowy. W dowolnym dla Państwa terminie, grupowo czy też osobno naprawdę chętnie spotkam się z Państwem i porozmawiam o wszystkim, co Państwa interesuje. Obiecuję, że postaram się odpowiedzieć na wszystkie Państwa pytania.
Ośmielam się prosić o takie bezpośrednie spotkanie, ponieważ uważam, że w taki sposób najprościej się porozumieć.
Mam nadzieję, że Państwo widzą, iż nie ulegam żadnym uprzedzeniom i pokornie przepraszam, jeżeli moja propozycja sprawi Państwu jakikolwiek kłopot.
Dwa tygodnie temu prosiłem pana Jerzego Sosnowskiego o szczerą, uczciwą rozmowę przed mikrofonami Trójki. Niestety odmówił.
Wierzę, że deklarowana przez Państwa sympatia do tego wyjątkowego radia jest autentyczna i szczera i będziemy mogli ze sobą zwyczajnie porozmawiać.
Pozdrawiam,
Jacek Sobala
Dyskusja na temat zaproszenia toczy się na Forum Trójki
Szanowni Państwo Forumowicze,
Uprzejmie zapraszam Państwa do rozmowy. W dowolnym dla Państwa terminie, grupowo czy też osobno naprawdę chętnie spotkam się z Państwem i porozmawiam o wszystkim, co Państwa interesuje. Obiecuję, że postaram się odpowiedzieć na wszystkie Państwa pytania.
Ośmielam się prosić o takie bezpośrednie spotkanie, ponieważ uważam, że w taki sposób najprościej się porozumieć.
Mam nadzieję, że Państwo widzą, iż nie ulegam żadnym uprzedzeniom i pokornie przepraszam, jeżeli moja propozycja sprawi Państwu jakikolwiek kłopot.
Dwa tygodnie temu prosiłem pana Jerzego Sosnowskiego o szczerą, uczciwą rozmowę przed mikrofonami Trójki. Niestety odmówił.
Wierzę, że deklarowana przez Państwa sympatia do tego wyjątkowego radia jest autentyczna i szczera i będziemy mogli ze sobą zwyczajnie porozmawiać.
Pozdrawiam,
Jacek Sobala
Dyskusja na temat zaproszenia toczy się na Forum Trójki
- neon.ka
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990
zachęcam do przeczytania chociaż kilku pierwszych postów w konkretnym wątku dotyczącym zaproszenia, bo wypowiada się tam Jerzy Sosnowski przedstawiając nieco inna wersję wydarzeń.
myślę, że dla potomnych warto to wkleić:
Panie Dyrektorze,
to bardzo oryginalna sytuacja, że rozmawiamy ze sobą za pośrednictwem forum Słuchaczy Trójki. Muszę jednak zdementować Pana informację na mój temat, ponieważ mam wrażenie, że inaczej zapamiętaliśmy zdarzenie sprzed dwóch tygodni. Skoro je Pan ujawnił, pozwoli Pan, że i ja przedstawię swoją wersję.
Dwa tygodnie temu zadzwonił Pan do mnie z pytaniem, czy nie przeprowadziłbym z Panem wywiadu. Wyjaśniał Pan, że zabiegałby Pan o rozmowę z Agnieszką Kublik, ta jednak jakoby jest chora (mówił Pan coś o złamanej nodze) - i w takim razie zapytał mnie Pan o mój stosunek do takiej rozmowy.
Poprosiłem o czas na zastanowienie i doszedłem do wniosku, że jeśli chce Pan rozmawiać ze słuchaczami, to może Pan doskonale to zrobić, nie angażując do tego własnego pracownika. Byłem już w tym momencie formalnym przedstawicielem załogi i było dla nas obu oczywiste, że pojawienie się nas dwóch na antenie postawi mnie (mnie, nie Pana) w dwuznacznej sytuacji: mogłem bowiem albo rozmawiać z Panem w sposób gładko-oficjalny, na co nie miałem (i nie mam dalej) ochoty, albo poprowadzić rozmowę, po której łatwo zostałbym oskarżony o działanie na szkodę spółki. Co zresztą kilka dni temu Pan i tak zrobił, mając znacznie słabsze argumenty. Nota bene, kiedy zadzwoniłem z odpowiedzią odmowną, nawet nie chciał Pan wysłuchać uzasadnienia (które wtedy rzecz jasna mogło Pana nie ciekawić).
Przywołanie tego epizodu w kontekście żądania uczestników Forum Słuchaczy, żeby Pan "podjął rękawicę" jest - jak zwykle w Pana wykonaniu subtelną - manipulacją. Pomijając już wszystko inne, zajmuję się dziennikarstwem bardzo wiele lat i po raz pierwszy spotykam się z sytuacją, że ktoś upublicznia podobne niezrealizowane projekty.
Pozostaję ze stosownym szacunkiem - Jerzy Sosnowski
Panie Dyrektorze,
to bardzo oryginalna sytuacja, że rozmawiamy ze sobą za pośrednictwem forum Słuchaczy Trójki. Muszę jednak zdementować Pana informację na mój temat, ponieważ mam wrażenie, że inaczej zapamiętaliśmy zdarzenie sprzed dwóch tygodni. Skoro je Pan ujawnił, pozwoli Pan, że i ja przedstawię swoją wersję.
Dwa tygodnie temu zadzwonił Pan do mnie z pytaniem, czy nie przeprowadziłbym z Panem wywiadu. Wyjaśniał Pan, że zabiegałby Pan o rozmowę z Agnieszką Kublik, ta jednak jakoby jest chora (mówił Pan coś o złamanej nodze) - i w takim razie zapytał mnie Pan o mój stosunek do takiej rozmowy.
Poprosiłem o czas na zastanowienie i doszedłem do wniosku, że jeśli chce Pan rozmawiać ze słuchaczami, to może Pan doskonale to zrobić, nie angażując do tego własnego pracownika. Byłem już w tym momencie formalnym przedstawicielem załogi i było dla nas obu oczywiste, że pojawienie się nas dwóch na antenie postawi mnie (mnie, nie Pana) w dwuznacznej sytuacji: mogłem bowiem albo rozmawiać z Panem w sposób gładko-oficjalny, na co nie miałem (i nie mam dalej) ochoty, albo poprowadzić rozmowę, po której łatwo zostałbym oskarżony o działanie na szkodę spółki. Co zresztą kilka dni temu Pan i tak zrobił, mając znacznie słabsze argumenty. Nota bene, kiedy zadzwoniłem z odpowiedzią odmowną, nawet nie chciał Pan wysłuchać uzasadnienia (które wtedy rzecz jasna mogło Pana nie ciekawić).
Przywołanie tego epizodu w kontekście żądania uczestników Forum Słuchaczy, żeby Pan "podjął rękawicę" jest - jak zwykle w Pana wykonaniu subtelną - manipulacją. Pomijając już wszystko inne, zajmuję się dziennikarstwem bardzo wiele lat i po raz pierwszy spotykam się z sytuacją, że ktoś upublicznia podobne niezrealizowane projekty.
Pozostaję ze stosownym szacunkiem - Jerzy Sosnowski
- Robert
- Listy Przebojów Trójki słucham od: nr. 137 - 1 XII 1984
Panie Jacku , aż tak bardzo przejął się Pan ...anonimowymi opiniami słuchaczy wygłaszanymi na forum... jak sam Pan to zgrabnie ujął ? Naprawdę bije z tego autentyczna szczerość...
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
O! ciekawa sprawa z tą dyskusją ze słuchaczami. Rozumiem, że nie chodzi o nasze forum tylko to we Trójce. A może my warszawiaki forumiaki byśmy się spotkali z Panem Dyrektorem i porozmawiali o przyszłości LP3, audycji autorskich itp? A kiedy ma być to popołudniowe ZD3?
Od poniedziałku 1 marca zmiany w ramówce. Zapowiadana przez p. Sobalę godzinna audycja publicystyczna pojawi się o 15:00. Będzie się nazywać "Trójka po Trzeciej". Szkoda, że słuchacze muszą się sami postarać, aby się dowiedzieć o jej pojawieniu. Szkoda mi skrócenia "Prywatnej Kolekcji" 

- krzysiek83
W jutrzejszym Newsweeku W. Mann opowie co myśli o koktajlu trójkowo-poltycznym.
Będzie nawet na okładce. Taki grooooźny, że aż się można wystraszyć.
Będzie nawet na okładce. Taki grooooźny, że aż się można wystraszyć.
- Yacy
- Kontakt:
tytuł artykułu w NEWSWEEKU:
Wojciech Mann: Jeśli tak dalej pójdzie, nie widzę się w Trójce
fragment tu: http://www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/ ... ce,54494,1
Wojciech Mann: Jeśli tak dalej pójdzie, nie widzę się w Trójce

fragment tu: http://www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/ ... ce,54494,1
- krzysiek83