Jest to niesamowicie zrobiony brzmieniowo i producencko utwór, oto dlaczego. Za każdym razem, gdy się zaczyna, mam wrażenie, że zaraz po angielsku będą śpiewać, tak jest to inne od tego, co w tamtych czasach nagrywano u nas w kraju. Wszystko jest totalnie wykoncypowane, a ten dziwny rytm, chrumkania i szmery, naprawdę niesamowite, podobnie jak to pianino gdzieś z oddali. Ogólnie przypomina to trochę nawet "Exciter" Depeche Mode. Z tym, żę oni tak grali dopiero w 2001 roku...
Naprawdę muzycznie i producencko genialna sprawa. No i ten text, niby to samo co w "Polska" Kultu, ale innymi słowami.
Ostatnio zmieniony pt gru 22, 2006 10:54 pm przez Miszon, łącznie zmieniany 1 raz.
Dobrze, że "Bombonierka" spada z pierwszego.
Ciekaw jestem tych nowych Strachów na Lachy.
4 nowości - tego dawno nie było. Wśród nich Razorlight , CKOD i wreszcie "Rondelek" (teraz może wziąć przykład z "11:11" ).
Świetny skok Damiena Rice'a
Debiutuje wreszcie TOOL
No i MCR się przyjęło
Bardzo udane notowanie. Aż szkoda, że nie było go na antenie...
No i nawet fajny top republiki i Obywatela GC.
Republika była zespołem jedynym w swoim rodzaju i chociaz nie był i nie jest jednym z moich ulubionych zespołów, ale czasem bardzo lubię ich posłuchać. Dobra alternatywa dla powszedniego rocka. Tylko szkoda, ze niestety od 5 lat jest koniec Republiki... a na horyzoncie nie widać zespołu, który mógłby zaastąpic tego typu styl muzyczny.
Przepraszam, że odkopuję, ale czy ma ktoś nagranie tego topu?
Jakoś mnie tak na wspominki ostatnio wzięło, a same piosenki bez zapowiedzi to nie to samo...