http://www.forum.lp3.pl/viewtopic.php?f ... 43#p177743
EDIT: i kolegę pbd2 również

Moderatorzy: ku3a, tadzio3, ku3a, tadzio3
dziękuję za potwierdzenie. może już starsza, ale jeszcze nie taka głuchakrzysiek83 pisze:Zapraszam koleżankę anowikę w powyższym temacie tutaj:
http://www.forum.lp3.pl/viewtopic.php?f ... 43#p177743
EDIT: i kolegę pbd2 również
Jestem prawie pewien, że niedawno (tylko czy tydzień czy dwa temu), że za dwa tygodnie go nie będzie.pbd2 pisze:A czy pan Piotr coś mówił tydzień temu o tym, że go nie będzie?
Pewnie ta starsza to wciskanie kitu. Chociaż bym się cieszył, bo na tym forum same małolaty, chyba tylko nieliczni po 40.anowika pisze:dziękuję za potwierdzenie. może już starsza, ale jeszcze nie taka głucha
Ja też jestem po tamtej Liście Nie-Marka. Odważyłem się nawet komentować notowanie na Forum LPMN,pbd2 pisze: Proponuję trochę spokoju i wygaszenie tych personalnych sporów - byłoby bez sensu, gdyby powrót pana Marka był przyczyną podziałów wśród słuchaczy, a tego się boję, bo pierwsze sygnały już mamy: nie dość, że tu zaczynamy się kłócić, to część użytkowników forum LPMN zapowiada, że będą komentować notowania LP3 prowadzone przez Niedźwieckim osobno, u siebie. Takie Forum List Niedźwiedziowych. Brakuje jeszcze tylko osobnego Forum List Balonikowych...
Na szczęście MarekN nie odwiedza ani tego forum, ani forum.lpmn.pl, bo gdyby przeczytał te wszystkie Wasze analizy, wywody, dobre rady... Nie mam pojęcia czemu to ma służyć...pbd2 pisze:...Tak czy inaczej pan Marek zapewne tu zagląda i być może czasem z przykrością stwierdza, że oprócz zdeklarowanych fanów ma też przeciwników...
Nic sie nie martw - absurdu nie bedzieadamwadameria pisze:Może sami Prowadzący Listę, Administrtorzy Forum LPMN i LP3 dojdą do jakichś ustaleń tak, że nie dojdzie
do takiego absurdu.
Z tym, że ani ja ani większość forowiczów lpmn nie byliśmy fanami RZP, a jedynie audycji MarkaN w tym radio.pbd2 pisze:...Oni, tzn. słuchacze RZP, uważają nas za snobów gardzących ich komercyjnym radiem...
1. Przyznam się, że nie wiem, do jakiej mojej wypowiedzi się odniosłeś, bo nie przypominam żebym coś na ten temat pisał.pbd2 pisze:1. @Kajman
To chyba dobrze! To byłaby martwa audycja, gdyby słuchali jej tylko ci słuchający od początku czy prawie od początku. A tak to przynajmniej wiemy, że LP3 wciąż przyciąga nowych słuchaczy, w tej chwili już sporo młodszych od niej samej.
2. Mam trochę wrazenie, że to jest odprysk starego jak radio konfliktu miedzy komercyjnymi a publicznymi mediami i ich słuchaczami. Oni, tzn. słuchacze RZP, uważają nas za snobów gardzących ich komercyjnym radiem, z kolei my z wyższością marszczymy brwi, mówiąc: "jak oni mogą tego słuchać na co dzień, zamiast porządnego radia, na przykład Trójki".
3. No i oczywiście rolę gra coraz bardziej widoczna rywalizacja "balonikowców" z "niedźwiedziowcami".
4. PS. Proponuję usunąć tę "plotkę" i te znaki zapytania z tytułu wątku. Przeciez już na pewno wiadomo, że WRACA!
Eeee tam… Ja tam sam czasem siebie nie rozumiem…pbd2 pisze:Ja chyba trochę rozumiem kolegę Roberta. Jest znajomym pana Marka, jest z nim jakoś tam związany emocjonalnie, tymczasem, delikatnie mówiąc, na tutejszym forum zdania co do powrotu i jego skutków dla LP3 są podzielone i zdarzają się posty bardzo krytyczne, choć - w przeciwieństwie do Forum Trójki - pewnej granicy taktu i umiaru w ocenie panów redaktorów raczej nikt tu nie przekracza. Tak czy inaczej pan Marek zapewne tu zagląda i być może czasem z przykrością stwierdza, że oprócz zdeklarowanych fanów ma też przeciwników, być może Robert miał okazję takie coś usłyszeć, nie wiem. Może to powoduje, że próbuje nas trochę utemperować. Ale znowu: to jest tylko mgliste przypuszczenie, Roberta nie znam i w duszy mu nie siedzę.
Też nie wiem czemu to ma służyć...jotem3 pisze:Na szczęście MarekN nie odwiedza ani tego forum, ani forum.lpmn.pl, bo gdyby przeczytał te wszystkie Wasze analizy, wywody, dobre rady... Nie mam pojęcia czemu to ma służyć...
Cieszę się ogromnie z tego powrotu, który nastąpi 1 kwietnia. Marka miejsce jest w Trójce i mam nadzieję, że już tam zostanie
Mam nadzieję, że wspólna administracja obu forów nie pozwoli na takie rozdwojenie jaźni co do LP3 i forum LPMN pozostanie raczej na inne audycje Niedźwiedzia jak np. Markomania czy Smooth Jazz Cafe. Chyba nie chcemy namawiać pana Marka do podczytywania i cytowania aż 2 forów jednocześnie podczas listy.pbd2 pisze:część użytkowników forum LPMN zapowiada, że będą komentować notowania LP3 prowadzone przez Niedźwieckiego osobno, u siebie.
Przecież nie znasz relacji między Skowrońskim a podległymi pracownikami, więc my jako słuchacze możemy oceniać dyrektora tylko z perspektywy tego co słyszymy z anteny, a podlegli pracownicy radia mogą go oceniać także z innych perspektyw.Tomekk pisze:Też nie mam pojęcia dlaczego nie lubił Skowrońskiego
1. A skąd żeś taką bzdurę wytrzasnął? Wraca do prowadzenia, bo przypuszczalnie takie były ustalenia. I na pewno nie on jest decydentem w tej sprawie, lecz p. Sobala (bo chyba nie wyobrażasz sobie, że się spotkali, Niedźwiedź powiedział: biorę listę (Balonik może mnie czasem zastąpić), Markomanię w... o g..., Smooth Jazz Cafe w... o g... i..., a Sobala tylko mu przytakiwał). Ja biorę poważnie pod uwagę taki wariant, że jeżeli listę będzie także prowadził Balonik to tylko dzięki wstawiennictwu Marka.mikrobi pisze:1. Czyli jest dokładnie tak jak pisałem - M.N. beż żenady wraca do prowadzenia listy i to on będzie decydentem także co do ewentualnego udziału w niej Barona. Może na zmianę, może we dwóch a może tylko Niedźwiedź.
2. Rozumiem, że miłośc jest slepa, ale warto spojrzeć z boku - czy postępowanie M.N. jest w porządku? Nie tylko wobec Barona czy słuchaczy, ale także Trojki, która musiała się jakoś odnaleźć bez niego.
3. Dla mnie jest oczywiste, że przejście MN do innej stacji i prowadzenie listy konkurencyjnej wobec LP3 zamyka mu drogę powrotu do listy - przynajmniej w tej chwili.
Drugą o której wiesz. I czy uważasz, że Skowroński uwziął się tylko na Sosnowskiego i tylko jemu się wtrącał? Nie wydaje mi się to prawdopodobne.airborn pisze:Drugą był Sosnowski. Tylko Sosnowski jakoś potrafi wyjść poza osobiste urazy i docenić to, co KS zrobił w Trójce. Zresztą co to za porównanie? Sosnowskiemu rzeczywiście KS podobno wtrącał się do audycji, Niedźwiecki się obraził za to, że KS skracał mu Tonację (przecież nie przez złośliwość, ale dlatego, że wcześniej odbywały się koncerty).
No sorry, ale tyle koncertów znakomitych bywało w niedzielę wieczorem i jakoś nikt nie wchodził na "MiniMax", mimo że zwykle te koncerty trwały dłużej. A z tego co pamiętam, to rzadko który z tych piątkowych koncertów piątkowych był na tyle udany, aby go ciągnąć dalej na antenie. Powiem szczerze, że ja wtedy wyłączałem raczej radio, bo ile można słuchać takiego zespołu jak np. Iwona? Ja wyłączyłem się po jednej minucie z tego koncertu.airborn pisze:Wiem, że stwierdzenie, że MN jest egocentrykiem może boleć, ale jak inaczej określić postawę życiową, która przebija z wywiadu z Dziennika? Przeczytajcie dokładnie, co on Skowrońskiemu zarzuca. Konkret jest jeden - że z powodu przedłużających się koncertów skracała się jedna z jego audycji (Tonacja bodaj). Czyli co, dyrekcja miała skracać koncerty?