I ojej, ojej, ojej - nie dowartościuję się! Wszyscy mamy ten sam problem, nie poonanizujemy się swoim wspaniałym gustem...
16. Top Wszech Czasów cz. 3 (2.01.2010)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Re: 16. Top Wszech Czasów cz. 3 (2.01.2010)
Ja mam mieszane uczucia, bo niby nudziła mnie już stęchlizna z lat poprzednich, niby i Stairway, i BiA i Child in Time to absolutnie nie moi faworyci, ale coś czuję że "nie moi faworyci" zostaną zastąpieni przez "bardziej nie moich faworytów".
I ojej, ojej, ojej - nie dowartościuję się! Wszyscy mamy ten sam problem, nie poonanizujemy się swoim wspaniałym gustem...
-
OpiłekŻelaza2010
Lepiej późno nic wcalezielonakoniczynka pisze:ooo OpiłkuOpiłekŻelaza2010 pisze:Witam wszystkich. Pojawiam się na ostatnią godzinkę Topu. Wiele zmian mamy.. To dobrze, bo byłoby bardzo, bardzo nudno..fajnie że jesteś, szkoda, że tak późno
sam jesteś zgrany do cnaMKM pisze:Nareszcie. Po prostu rewelacja. Koniec dominacji czegoś zgranego do cna.
Teraz zobaczymy czy pewniaki na TOP10 zostały zastąpione czymś co ma w sobie jakiegoś ducha i nie jest skatowane po radiach do obrzydzenia.
-
OpiłekŻelaza2010
Jest gdzieś dostępna cała lista Topu z dotychczasowymi utworami ? Nie słuchałem całości...
Ostatnio zmieniony sob sty 02, 2010 7:05 pm przez OpiłekŻelaza2010, łącznie zmieniany 1 raz.
Wiesz, ile jest jeszcze muzyki do odkrycia? Ja mam lat ponad 50 i jeszcze ciągle nowe rzeczy odkrywam. I stare i nowe. Przedwczoraj odkryłem nowy zespół sprzed 40 lat.wrobelekw pisze:masz prawo i wiesz co zazdroszcze Ci tych 16-tu lat i tego nieprawdopodobnej emocji przy odkrywaniu nowych dźwięków (nawet jeśli mają 2-3-0 lat) bo dla Ciebie one będą nowe! Miłego odkrywania różnorodności muzyki życzy staruch 40 letni
- dominik_fi
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.
A właśnie jeszcze Autobiografia i Niepokonani.
- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Wszytko się okaże w tej godzinie - mnie nie zdziwikrzychu78 pisze:Hydropiekłowstapienie ?zielonakoniczynka pisze:to jeszcze tak: U2: One i with or Without you, coś Majkela, Coma LŻ, PF WYWH co jeszcze?
nic to niezwykła wypadkowa(przypadkowa?).
Wszystko co się pojawi w tej godzinie będzie sensacją
po tym co usłyszeliśmy do tej pory.
I nie mam na myśli rotacji - tylko nazwy wykonawców
i utworów.
Naprawdę - no stress. Powtarzam się, ale PO CO?
http://jacek.uci.agh.edu.pl/lp3/.old/alpt.phtmlOpiłekŻelaza2010 pisze:Jest gdzieś dostępna cała lista Topu z dotychczasowymi utworami ?
Miałem nie pisać, ale się odezwę.
klasyka:
Pink Floyd - Meddle + Dark Side Of The Moon
Led Zeppelin - wszystkie płyty numerowane + Physical Graffiti
Guns N'Roses - Use Your Illusion I & II + Appetite For Destruction
The Beatles - WSZYSTKIE PŁYTY
U2 - The Unforgettable Fire + The Joshua Tree
A np. Doorsi [nie licząc płyt bez Morrisona] wydali wszystkie albumy w ciągu 4 lat.
półklasyka:
Radiohead - Kid A + OK Computer (+ The Bends
)
[Nine Inch Nails - The Downward Spiral
]
...i gdzie są współczesne gwiazdki?
Saferłelu, gdyby patrzeć np. na daty wydania płyt, to np. 7 lat po debiucie dyskografia niektórych artystów wygląda tak:saferłel pisze:2. Eeeee, po latach? Pisać takie coś przy grupach, które istnieją z 6-10 lat?
klasyka:
Pink Floyd - Meddle + Dark Side Of The Moon
Led Zeppelin - wszystkie płyty numerowane + Physical Graffiti
Guns N'Roses - Use Your Illusion I & II + Appetite For Destruction
The Beatles - WSZYSTKIE PŁYTY
U2 - The Unforgettable Fire + The Joshua Tree
A np. Doorsi [nie licząc płyt bez Morrisona] wydali wszystkie albumy w ciągu 4 lat.
półklasyka:
Radiohead - Kid A + OK Computer (+ The Bends
[Nine Inch Nails - The Downward Spiral
...i gdzie są współczesne gwiazdki?
http://jacek.uci.agh.edu.pl/lp3/.old/alpt.phtmlOpiłekŻelaza2010 pisze:Jest gdzieś dostępna cała lista Topu z dotychczasowymi utworami ?
- zielonakoniczynka
z tym się zgadzam. Ale fajnie jest czuć taką niepewność, dlatego podoba mi się ten top (mimo strasznych spadków moich faworytów)Cyryl pisze:Ja mam mieszane uczucia, bo niby nudziła mnie już stęchlizna z lat poprzednich, niby i Stairway, i BiA i Child in Time to absolutnie nie moi faworyci, ale coś czuję że "nie moi faworyci" zostaną zastąpieni przez "bardziej nie moich faworytów".
- saferłel
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu
Strona archiwum lp3. http://www.lp3.pl/alpt.phtml?m=1&r=2009OpiłekŻelaza2010 pisze:Jest gdzieś dostępna cała lista Topu z dotychczasowymi utworami ?
No i to są efekty sprawczej mocy różnych radyjek na duża literę, braku dbałości trójki o nowych słuchaczy i kreowanie ich gustów. Brakuje nam MISTRZÓW pokroju p.Piotra i wspomnianego wcześniej p.Janiszewskiego. I wystarczy radio piotrków kreujące rożną muzyka, ale nie pamiętający to kanonie i nieprawdopodobnie bogatej historii r'n;rolla, nie dbające o uczenie wrażliwości. czepiam się, bo i tak Trójka jest poza wszelkimi ocenami w porównaniu z innymi radyjkami. Ale pamiętajcie o radyjkach na duża literę, inne przekaziory, które kreuje różne platikowe produkty na miarę muzyki (np. jaksony i madojny- a to i tak niezły wybór wobec tego co się kreuje codziennie ). Efektem tego jest tzw. zbiorowy gust- coś niebywale obrzydliwie płaskiego i debilnego.Różne play-listy, wymuszanie na DJ przez firmy płytowe określonych recenzji, granie bylejactwa co "target tego chce".
No i czego sie spodziewacie po wielu latach naporu waty intelektualno-muzycznej? No będzie jakiś biało-czarny na nr1 albo inny nikt............. Trudno idę do własnej płytoteki.
Ale czy tego chcemy w naszej ulubionej trójce? Czy dla DJ nie jest to znak by trochę pomóc MISTRZOWI w jego dziele niesienia muzyki do ludu? Nie tylko promowanie własnych wątpliwych jakościowo gustów- trzeba uczyć młodych starego - i czasem zagrac w trójce coś co ma więcej niże 3 minuty i nie ma cycków madojny i nie jest produktem pepsi jak jaksion. Trochę klasyki proszę jeszcze kochana ( nie wiem jak długo) trójko!!!!!!!!!!
No i czego sie spodziewacie po wielu latach naporu waty intelektualno-muzycznej? No będzie jakiś biało-czarny na nr1 albo inny nikt............. Trudno idę do własnej płytoteki.
Ale czy tego chcemy w naszej ulubionej trójce? Czy dla DJ nie jest to znak by trochę pomóc MISTRZOWI w jego dziele niesienia muzyki do ludu? Nie tylko promowanie własnych wątpliwych jakościowo gustów- trzeba uczyć młodych starego - i czasem zagrac w trójce coś co ma więcej niże 3 minuty i nie ma cycków madojny i nie jest produktem pepsi jak jaksion. Trochę klasyki proszę jeszcze kochana ( nie wiem jak długo) trójko!!!!!!!!!!
PrzywitaćOpiłekŻelaza2010 pisze:Lepiej późno nic wcalezielonakoniczynka pisze:ooo OpiłkuOpiłekŻelaza2010 pisze:Witam wszystkich. Pojawiam się na ostatnią godzinkę Topu. Wiele zmian mamy.. To dobrze, bo byłoby bardzo, bardzo nudno..fajnie że jesteś, szkoda, że tak późno
-
OpiłekŻelaza2010
DziękiEmpik pisze:http://jacek.uci.agh.edu.pl/lp3/.old/alpt.phtmlOpiłekŻelaza2010 pisze:Jest gdzieś dostępna cała lista Topu z dotychczasowymi utworami ?
[ Boże, Baszka Marcinik i jej modulowanie głosu... ]
-
soveryspecial11
jak usłyszałem czołówkę "Raportu Bardzo Kulturalnego", to myślałem, że to miejsce 8
schizofrenii można dostać
- tadzio3
- Kontakt:
To rzeczywiście jest niebywałe, szczególnie na topie1981 pisze:Właśnie sobie zdałem sprawę, że nie będzie już żadnych spadków.![]()
Mam to samo.soveryspecial11 pisze:jak usłyszałem czołówkę "Raportu Bardzo Kulturalnego", to myślałem, że to miejsce 8
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
O Opiłek. Ostatnio wpisałem kilka ciepłych słów na Twoim pierwotnym forum (kiedyś i moim, pomału wracam
).
Miło Cię widzieć
Miło Cię widzieć
no to lecim.
gdyby nie towarzysz antybiotyk zmiekczylabym odpowiednim napojem mozliwosc upadku z wrazenia w nadchodzacej godzinie.
a tak to trzeba na trzezwo trzeba...
gdyby nie towarzysz antybiotyk zmiekczylabym odpowiednim napojem mozliwosc upadku z wrazenia w nadchodzacej godzinie.
a tak to trzeba na trzezwo trzeba...
- saferłel
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu
To, że w 7 lat nagrali płyty to jedno, ale może potrzeba czasu na ich docenienie.ksch pisze: ...i gdzie są współczesne gwiazdki?
Zresztą który fan King Crimson zechce nawet łaskawie spojrzeć, przesłuchać i dać szansę jakimś tam AM. Bleeeee.
Zresztą tak jak pisałem - XXI wiek należy do alternatywy, takiej muzyki, której się nie słucha tutaj dużo. Nie ma ona szansy zaistnieć. Może potrzebuje właśnie 40 lat na to. W/w zespoły to pop/rockowe podrygiwania.
Ostatnio zmieniony sob sty 02, 2010 7:10 pm przez saferłel, łącznie zmieniany 1 raz.
-
OpiłekŻelaza2010
krzysiek83 pisze:O Opiłek. Ostatnio wpisałem kilka ciepłych słów na Twoim pierwotnym forum (kiedyś i moim, pomału wracam).
Miło Cię widzieć
Ostatnio zmieniony sob sty 02, 2010 7:10 pm przez OpiłekŻelaza2010, łącznie zmieniany 1 raz.
prosze,prosze
Yes yes yes.... Osłoda łez