16. Top Wszech Czasów cz. 2 (1.01.2010)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
- saferłel
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu
Re: 16. Top Wszech Czasów cz. 2 (1.01.2010)
Ja mam nadzieję, że system głosowania się nie zmieni!!!
amen.saferłel pisze:Ja mam nadzieję, że system głosowania się nie zmieni!!!

sałatka grecka wysmienita! i Metallica "Nothing Else Matters" też fantastyczna. Ogromnie szkoda ze tak poleciała od poprzedniego topu!
a "Hej Jude" może być. jakos specjalnie mnie nie fascynuje
a "Hej Jude" może być. jakos specjalnie mnie nie fascynuje

Ostatnio zmieniony pt sty 01, 2010 7:22 pm przez Martyr, łącznie zmieniany 1 raz.
- Geephard
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 2003
No może "przeciętne" to było złe określenie, chodziło o utwory w ich odczuciu lubiane ale nie zasługujące na czołówkę. Ale znam... wszystkich tych którzy napisali komentarz tego typu jak ten który opisałem wyżej... do tych osób zaliczam się też jasparrhawk pisze:Znasz kogoś, kto tak głosował? Bo ja nie.Geephard pisze:To zestawienie jest raczej świadectwem kompletnie nie trafionego systemu głosowania. Bo kiedy ludzie wybrali czołówkę którą uważali za tą typowo TOPOWĄ zaczeli dobierać inne utwory... a tak wyszło, że najczęściej dobierali te same utwory które uważali za przeciętne. Stąd wypaczenia.wrobelekw pisze: Tak zgadzam sie , każdy ma swój ukochany , hołubiony, wypieszczony top.Ale to zestawienie jest świadectwem zmiany gustu i wyobrażeń o muzyce wśród słuchaczy trójki. I chyba nie jesteśmy szczęśliwi z pewnych zmian w percepcji kanonu muzyki- nieprawdaż?
A Metallicą się cieszę................. Chodź wg mnie troszkę za nisko ( egocentryzm)
Taaa, będziemy głosowali na 200uzi pisze:amen.saferłel pisze:Ja mam nadzieję, że system głosowania się nie zmieni!!!

Saferłelu, to się nazywa "fade out" i jest w muzyce bardzo popularnym sposobem na zakończenie piosenkisaferłel pisze:Znów mi pod koniec wycisza kawałek. Radio po prostu jakby się wycisza? Czy tylko ja tak mam, czy ktoś inny też taki trend zauważył?

Oj, szkoda, że to nie ci właściwi Bitle... To ja błagam jeszcze o Velvet Underground

U mnie 230 utworów zasługiwało na czołówkę.
saferłel pisze:Ja mam nadzieję, że system głosowania się nie zmieni!!!
Dokładnie jestem za Kiedyś Top był świętem a teraz...

jeeeeeeeeee! to mi się podoba!
<zabawa>

<zabawa>
- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Drugi SP.
Jestem postrzelony...
Jestem postrzelony...
No Volume na max! Pistolsi koją moje bóle po spadkach.
I znalazłem już wszystki kawałki szczęki
.
I znalazłem już wszystki kawałki szczęki

- Geephard
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 2003
Ale raczej większość osób na tym forum nie ma podobnie... tzn. nie widzieli by wszystkich utworów ze swojej setki chętnie w TOP 10sparrhawk pisze:U mnie 230 utworów zasługiwało na czołówkę.
super fajnie rewelacja! są Sexi, jest impreza.
-
no przydałoby sięuzi pisze:od uzi: ja też ja teeeeeeż!semuś pisze:Od Tanatosa: Czekam na Paranoid Android

- saferłel
Buahahaaksch pisze:Saferłelu, to się nazywa "fade out" i jest w muzyce bardzo popularnym sposobem na zakończenie piosenkisaferłel pisze:Znów mi pod koniec wycisza kawałek. Radio po prostu jakby się wycisza? Czy tylko ja tak mam, czy ktoś inny też taki trend zauważył?
Oj, szkoda, że to nie ci właściwi Bitle... To ja błagam jeszcze o Velvet Underground

O nie. tego Sex Pistols nie lubię w ogóle :/ Ale zobaczcie, to kolejny obok The Stranglers ''wygrany'' tego topu.
Wiesz ja też nie znam- bo głosowałem tylko na te utwory za które dałbym się pociąć (m.in. nie pamiętam czy w zestawie było In-A-Gadda-Da-Vida ale za ten utwór dałbym się pokroić)sparrhawk pisze:Geephard pisze:wrobelekw pisze:
Znasz kogoś, kto tak głosował? Bo ja nie.
Myśle, że zmienia się gust masowy - z elitarnego na egalitarny tworzony przez różne radyjka na duża literę.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
OWM
Punk Not Dead "God save rock'n'roll forever"
Sex Pistols na topie to dobra wiadomość, ale jednak trochę za wysoko.
Fajnie jest
Fajnie jest

- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Zakładasz, że będzie dalszy ciąg topu.saferłel pisze:Ja mam nadzieję, że system głosowania się nie zmieni!!!
Jeśli ma być następny TOP to z 20 głosami na łebka.
Sex g.
Zero przekazu, zero emocji i zero wrażliwości. Muzyka denna a wokal...wiadomo.
Sex pistols to mój największy koszmar, w najgorszych znach bym nie przypuszczał, że punkowe mierne kawałki (cały czas wyrażam tylko moją prywatną opinię) osiągną TOP 100

Ostatnio zmieniony pt sty 01, 2010 7:25 pm przez krzysiek83, łącznie zmieniany 1 raz.
Stranglers i Sex Pistols - triumf żywiołowego prostego grania w tym roku.
No dwa Sex Pistols w top100 to za dużo.
- PaTToN
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
I na wiek wiekówuzi pisze:amen.saferłel pisze:Ja mam nadzieję, że system głosowania się nie zmieni!!!

Pan Piotr ma rację co by było bez tego zespołu
Nie wiem, jestem zbyt maluczki, żeby się wypowiadać za większość. Mnie jest ciężko wybrać ulubioną płytę roku, a co dopiero najnajulubione Top 10.Geephard pisze:Ale raczej większość osób na tym forum nie ma podobnie... tzn. nie widzieli by wszystkich utworów ze swojej setki chętnie w TOP 10sparrhawk pisze:U mnie 230 utworów zasługiwało na czołówkę.
- saferłel
??krzysiek83 pisze:Zakładasz, że będzie dalszy ciąg topu.saferłel pisze:Ja mam nadzieję, że system głosowania się nie zmieni!!!
trzęsiemy łbem 

Trzeba się cieszyć ze w 16 topie stare punki się obudzili i tłumnie poszli zagłosować.
Punk's Not dead
Punk's Not dead