Proszę nie narzekać. Dzień jest przemiły. A niskie pozycje... przeciez to tylko numerki (że się tak wyrażęTymon pisze:To miał być taki miły dzień...
16. Top Wszech Czasów cz. 2 (1.01.2010)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Re: 16. Top Wszech Czasów cz. 2 (1.01.2010)
był wczoraj w opowieści na miejscu 95.1981 pisze:Ja chciałbym usłyszeć "Personal Jesus" - singiel numer 1. Czy będzie?
- saferłel
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu
Zgadzam się!Gary pisze:Już mi tu zaraz "Autobiografię" grać! (nie miałbym nic przeciwko)
A mi już jest wszystko jedno.Gary pisze:Już mi tu zaraz "Autobiografię" grać! (nie miałbym nic przeciwko)
- stavanger
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683
Arahja - jak ktoś wspomniał przy okazji Złotego Topu, bardzo łatwy tekst do zapamiętania i zaśpiewania razem z Kazikiem 
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
No tak, można było wywnioskować z Twojego wpisu. Podpisuję się pod tym obiema ręcoma, jak pewnie większośćlady pisze:Nie podoba mi sięNiby są zaskoczenia, ale niestety w większości NEGATYWNE
A Tobie ?
A to co takiego??
- saferłel
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu
Sądzę, że gdybyśmy się NAPRAWDĘ zmobilizowali, to byłoby dobrzeMartyr pisze: jednak trzeba brać poprawke że na Top Trójki głosują nie tylko fani DM ale po prostu słuchacze Trójki, którzy ... może nie pamiętają albo nie znają innych utworów DM?
CÓŻ TO!? The Stranglers - to chyba jest ich top. Zdecydowanie. Wystrzelili z kolejnym kawałkiem, znikąd.
Rety... jaka jazda ze Stranglersami. to w takim razie Midnight Summer Night (czy jakoś tak) w pierwszej dyszce...
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Idę po "herbatę". Szkoda "nerw" 
szczerze to pierwszy raz w życiu słysze ten kawałek 
co to ?? nie znam. masakra!:/
Skoro mamy literkę "T" to zaraz powinno siępojawić coś na "W"?
Jestem zaskoczony prawdę mówiąc Stranglersami.
Jestem zaskoczony prawdę mówiąc Stranglersami.
Oj oj ładna muzyka dziś z radia leci ale to wcale nie znaczy, że jest dobrze... Kurcze, Floydy poleciały na łeb na szyję. Może się osłuchały? Bo ostatnie lata to była pinkomania. Gdyby wygryzł je Van Der Graaf Generator albo stary Genesis to luzik, gorzej jeśli to będzie Nirvana i Coldplay. 
Patrząc na inne spadki, można wręcz powiedzieć, że Hotel California odniósł niemal sukces w tym roku.
Mógł być 128 na ten przykład.
Pozycja Child in Time smuci mnie chyba bardziej niż King Crimson. Coś tu jest nie tak. Nigdy nie byli poza dziesiatką (i słusznie) a tu bum i już są. Obok Wilków.
Parę słów na temat Beatlesów jeszcze. Dopiero niedawno się przekonałem do ich muzyki i na dobrą sprawę wcale by mnei nie martwiło co najmniej kilka ich utworów w setce. Tylko problem jest taki, że nieustannie promuje się kaszaniaste pierwsze płyty, festyniarskie She loves you i inne tego typu rzeczy, podczas gdy Tomorrow never knows, Eleanor Rigby i parę innych wybitnych utworów jest pomijana. A szkoda.
Co do Michaela Jacksona, moim zdaneim nie nagrał żadnej płyty dobrej od początku do końca ale nie wiem jak można nie tupać do rytmu Billie Jean.
Świetna muzyka nie musi być ambitna, ale jak tworzą ją fachowcy to to po prostu czuć i słychać. A Jackson współpracował z najlepszymi.
Patrząc na inne spadki, można wręcz powiedzieć, że Hotel California odniósł niemal sukces w tym roku.
Pozycja Child in Time smuci mnie chyba bardziej niż King Crimson. Coś tu jest nie tak. Nigdy nie byli poza dziesiatką (i słusznie) a tu bum i już są. Obok Wilków.
Parę słów na temat Beatlesów jeszcze. Dopiero niedawno się przekonałem do ich muzyki i na dobrą sprawę wcale by mnei nie martwiło co najmniej kilka ich utworów w setce. Tylko problem jest taki, że nieustannie promuje się kaszaniaste pierwsze płyty, festyniarskie She loves you i inne tego typu rzeczy, podczas gdy Tomorrow never knows, Eleanor Rigby i parę innych wybitnych utworów jest pomijana. A szkoda.
Co do Michaela Jacksona, moim zdaneim nie nagrał żadnej płyty dobrej od początku do końca ale nie wiem jak można nie tupać do rytmu Billie Jean.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
moja klasyfikacja:
1. Guns N' Roses — November Rain
2. Pink Floyd — High Hopes
3. Eagles – Hotel California
4. Pink Floyd – Hey You
5. Deep Purple — Child in Time
6. Depeche Mode – Enjoy the silence
7. Led Zeppellin – Kashmir
8. The Beatles - Let it be
9. Wilki — Eli Lama Sabachtani
10. The Verve — Bitter Sweet Symphony
1. Guns N' Roses — November Rain
2. Pink Floyd — High Hopes
3. Eagles – Hotel California
4. Pink Floyd – Hey You
5. Deep Purple — Child in Time
6. Depeche Mode – Enjoy the silence
7. Led Zeppellin – Kashmir
8. The Beatles - Let it be
9. Wilki — Eli Lama Sabachtani
10. The Verve — Bitter Sweet Symphony
Przyznaję się bez bicia, że nie znam tego "No More Heroes". Pachnie mi tutaj sensacją, że tak wysoko...
Coraz bardziej liczę na "Midnight Summer Dream".
Jak sobie czytałem w zestawie ten tytuł, to wydawało mi się, że inaczej brzmiał, więc musiałem pomylić zespoły.
Jak sobie czytałem w zestawie ten tytuł, to wydawało mi się, że inaczej brzmiał, więc musiałem pomylić zespoły.
- zielonakoniczynka
no fajny utworek, ale na Top Wszech czasów? hmmmm idę coś zjeść
-
semuś
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2006
- Kontakt:
Największa niespodzianka drugiego dnia topu ?
Ja też. I to już 3 raz podczas tego topukrzychu78 pisze:szczerze to pierwszy raz w życiu słysze ten kawałek
-
lady
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
No właśnieNeo01 pisze:
A to co takiego??![]()
![]()
Czyżby coraz młodsi słuchacze głosowali? Ajć, niby tylko numerki, ale jednak... szkoda jest pewnych utworów. 
No nie......... Najmniej istotna kapela z ruchu '77 -raczej quasi popowa pseudo punk rockowa kapelka przed Child in time. Zgroza!! Ide walnąc coś mocniejszego
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
Heh, jo tyszkrzychu78 pisze:szczerze to pierwszy raz w życiu słysze ten kawałek
dziekuje bardzo!1981 pisze:Hura! Udało się![]()
![]()
No to pozdrawiam was też i tutaj.
moim ulubionym tez nie jest1981 pisze:Depeche Mode brzmią świetnie. To nie jest mój ulubiony kawałek, ale daje radę
Pozdrawiam wszystkich depeszowców którzy są dzisiaj na forum!!!
- stavanger
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683
dla jednych negatywne, dla innych nielady pisze: Nie podoba mi sięNiby są zaskoczenia, ale niestety w większości NEGATYWNE
![]()
The Stranglers o raz drugi