Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
O ile mi wiadomo (kilka lat temu słuchałem trochę złotych przebojów), to jak na prywatną stację przystało bardzo dużo mają tam reklam, krzykliwych dżingli i innych wypełniaczy. Więc i dużo mniej "godziny w godzinie" zostaje na muzykę.
Mimo tak okrojonych ram czasowych stać Piotrów na dobre zorganizowanie TOPu, tak by TOP 50 bez względu na swą długość wybrzmiał w całości. A resztę ciąć bez litości Jeśli Stelka nie będzie odstawiał wygłupów na antenie, co ma czasem w zwyczaju, to może się udać. Najgorsze co może się stać to po prostu cięcie wszystkiego co ma więcej niż x minut.
Byłoby to działanie niegodne PR. To nie jakieś prywatne radyjko. Od Polskiego Radia oczekuję czegoś więcej (patetycznie mi to wyszło ).
krzysiek83 pisze:Jeśli Stelka nie będzie odstawiał wygłupów na antenie, co ma czasem w zwyczaju, to może się udać. ).
i spożywał z zachwytem pączków jak rok temu
krzysiek83 pisze:O ile mi wiadomo (kilka lat temu słuchałem trochę złotych przebojów), to jak na prywatną stację przystało bardzo dużo mają tam reklam, krzykliwych dżingli i innych wypełniaczy. Więc i dużo mniej "godziny w godzinie" zostaje na muzykę.
owszem tam reklama była co 30min podczas TOP'u Marka w tym roku...
radzio89 pisze:Witam !
Ja też jak co roku zgłaszam się na forum ...
A dlaczego tylko raz do roku? Zapraszamy częściej.
Chym... wtedy to by nie miało takiej magii ... i jakoś lp3 ostatnio nie bardzo mi podchodzi... lubię rocka ale zrobiła się albo na maxa rockowa albo zamulająca
Dzisiaj w pierwszej godzinie audycji Tu Baron, prowadzący powiedział, ze głosowanie na Top trwa do dzisiaj do godziny 18 i można jeszcze zagłosować.
Nie wiem czy pomylił sobie z głosowaniem na Listę.
krzysiek83 pisze:O ile mi wiadomo (kilka lat temu słuchałem trochę złotych przebojów), to jak na prywatną stację przystało bardzo dużo mają tam reklam, krzykliwych dżingli i innych wypełniaczy. Więc i dużo mniej "godziny w godzinie" zostaje na muzykę.
A Trojka ma co godzinę dziennik, poza tym kilka razy na pewno będzie sport i pogoda, a pewnie nie obejdzie się bez Zapraszamy do reklamy, więc też sporo strat będzie. Gdyby były to trzy bloki bez przerw po 3 godziny, a zapowiedzi po góra pięć sekund to i tak pewnie top100 w 9 godzin by nie weszło (wtedy średni utwór miałby 5 min 20 sekund, a średnia w top100 jest na pewno wyższa (chyba że wypadnie Archive, Floydzi, Zeppelini to może może)).
Moje doświadczenie pokazują, że w "normalnej" audycji wychodzi około 50 minut muzyki na godzinę (52min to max., później jest trochę za mało gadania). Dołóżmy reklamy i wiadomości i nawet jak mniej nieco będziemy gadać, to nijak powyżej tego nie da rady wejść.
Dając średnio 5:20 jak podałeś to mamy pi razy oko 88-90 utworów, reszta ścięta do zera. Dlatego też jestem za zagraniem 75 w całości, a reszty w kilkunastosekundowych wstawkach.
A najlepiej tak jak było kiedyś - cała 50-ka, wszystko w całości (choć bywało że nie zawsze). To były najlepsze Topy, te 12-, czy 10 godzinne są męczące dla prowadzących i trochę jednak dla słuchaczy. No i dla ramówki .
W kwestii formalnej. Dało by się zrobić (tak jak przy poprzednim topie), żeby temat w którym będziemy komentować top był podzielony na 3 odzielne wątki? Jeden to koszmar z czytaniem, którego nie zdzierżę, a zapewne nie będę mógł przynajmniej przez dwa dni być przy forum, a chętnie bym poczytał. Tak było by bardziej przyjaźnie. Proszę więc do osoby zakładające takie wątki, ewentualnie Robinsona.
Skoro piszemy na forum to po to by to czytać, a więc prosze mieć na względzie tę prośbę.
Ten top zawsze traktuję i zabieram się do niego jak do wykwintnego obiadu. Najpierw są przygotowania, następnie po kolei każdy element programu punkt po punkcie. Jest nastrój, koniec roku, no i muzyka. Z tego wszystkiego powstaje Magia Topu. Co z tego, że utwory te słuchałem każdy po kilkadziesiąt razy. Teraz ze względu na wyjątkowość czasu i okoliczności jest pora aby absolutnie wysłuchać je w całości. A ramówka? Do diabła z ramówką, ją mamy przez 362 dni w roku. Jeżeli top ma być wyjątkowy, to panowie muszą się postarać, jeżeli trójka chce nosić miano radia przez duże R, to nie może sobie moim zdaniem pozwolić na wypinanie się na swoich jakże wiernych słuchaczy. Szkoda jednym słowem, że tak krótko.
piotreklp3 pisze:Dzisiaj w pierwszej godzinie audycji Tu Baron, prowadzący powiedział, ze głosowanie na Top trwa do dzisiaj do godziny 18 i można jeszcze zagłosować.
Nie wiem czy pomylił sobie z głosowaniem na Listę.
Tym razem nie czepiajcie się Barona, bo powiedział dobrze - cytuję: "[House Of The Rising Sun]Przypomnę - jutro o godz. 16 Piotr Stelmach rozpoczyna XVI Top Wszech Czasów w programie trzecim, a potem spotykamy się o 16 pierwszego dnia stycznia i drugiego dnia stycznia. Proszę tego nie przegapić.
Poza tym drugi dzień stycznia mam nadzieję zapowiada się muzycznie atrakcyjnie, bowiem podsumujemy rok w Liście Przebojów Programu Trzeciego - rok 2009. Zaczynamy o 19.05 w sobotę. Dziś o 18.00 zamykamy głosowanie na Listę i kto z Państwa jeszcze nie spełnił tego noworocznego obowiązku - bardzo prosze zajrzeć na stronę listy i zagłosować na 10 ulubionych utworów[Żyję w kraju...]"
koniec cytatu...
Mi też nie podoba się to, co działo się wokół topu w tym roku, ale słuchajmy uważniej, bo te bęcki Baronowi już się nie należały...
A ja właśnie przed chwilką słuchałem tego tak szumnie zapowiadanego holenderskiego Top 2000.
I muszę powiedzieć, że w porównaniu z prowadzącym każdy członek Radia Piotrków jest Johnem Peelem (nawet pomimo tego, że prawie nie znam holenderskiego ).
Witam już wszystkich
Do napisania jutro, być może do napisania pojutrze, zdecydowanie do nienapisania w sobotę.
radzio89 pisze: jakoś lp3 ostatnio nie bardzo mi podchodzi... lubię rocka ale zrobiła się albo na maxa rockowa albo zamulająca
Witam krajana Na maxa rockowa? Jakiś przykład poproszę (Metallica dawno wyszła z zestawu...). O przykłady zamulania nie proszę - nie brak ich na liście
Troszkę będzie dziwnie. Nie pamiętam takiego amputowanego topu... Nie licząc wybryków Stelki, który przez konsumpcję na antenie ciął potem piosenki
Balonik ma dziś poranne 3 godziny - mógł upchnąć te 25 piosenek przecież i tak gra "złote przeboje"
Yacy pisze:no to może się udać...
tylko trzeba będzie się spieszyć z zapisaniem pozycji 100-76
Hehe, dokładnie. Ja już sobie taką ładną tabelkę wydrukowałem na 100 utworów ;p Z jednej strony przykro, bo często pod koniec TOPu znajdują się piosenki, które są w mojej ścisłej czołówce ('Nothing compares 2 U" czy "Pride" jako najwyższy numer U2), ale jeżeli dzięki temu mam mieć 'Again' czy 'Shine On your crazy...' w całości, to chyba to przeboleje