1455 (19.12.2009)

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Awatar użytkownika
mateusz15
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku

Re: 1455 (19.12.2009)

Post autor: mateusz15 »

krzysiek83 pisze:
mateusz15 pisze: Mimo że numer jeszcze mi się nie znudził to nie mogę sie doczekać drugiego single (a ponieważ płytę uważam, za bardzo równą to obojętneco nim będzie i tak będę głosował)
Rozumiem, że masz na myśli płytę Hey?
Bardzo równa, też zagłosuję, cokolwiek byłoby nowym singlem.
Czołowa dwójka niestrawna, zatem zmykam i żegnam się z Forumowiczami.
Wszystkim życzę jak najlepiej przeżytych ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA. Chociaż z niektórymi mam nadzieję jeszcze popisać w tym tygodniu.
Oczywiście mówiłem o Heyu :)
Nie przepadam za Aha, ale ten utwór mnie (jeszcze) nie irytuje (co nie zmienia, że wolałbym teraz słyszeć Stinga.
adamwadameria pisze: Ale czy ktoś na forum może napisać jak za tydzień i za dwa?
Za dwa chyba podsumowanie 2009, tak?
Coś przegapiłem?
Tak, za 2 tygodnie podsumowanie roku, za tydzień normalna lista (Balonik wspominał o tym ze 3. razy ;p).

Dziękuję za komentowanie i życzę Wszystkim spokojnych, zdrowych, radosnych i ciepłych Świąt Bożego Narodzenia!
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

Helen powinna się pojawiać częściej na antenie :-) Mam nadzieję, że A-ha się obroni za tydzień :-)
temik3
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982

Post autor: temik3 »

Dobrej nocy. Wesołych Świąt dla wszystkich.
kajman

Post autor: kajman »

temik3 pisze:Dobrze że zmaina lidera będzie.
Niektórzy takich rzeczy nie chcą wiedzieć i nawet specjalnie wyciszają radio na podawaniu ilości awansów itp, więc może tego nie zdradzaj.
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

Tomekk pisze:Z tego pierwszego miejsca to najlepsza była zapowiedź Helen 8)
dziękuję za listę i dobranoc :mrgreen:
Zgadzam się z przedmówcą...

Dziękuję i udanej Wigilii i udanych Świąt B.N. dla wszystkich z Forum i gości :!:
Awatar użytkownika
neon.ka
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990

Post autor: neon.ka »

dzięki za wspólne słuchanie.
dla mnie na miejscu 1 najlepszy utwór z pierwszej trójki, więc jestem bardzo zadowolona. :-)
i pomimo, że zapowiedź mi się podobała i lubię jak Helen sie odzywa na antenie, to szkoda mi, że się tak denerwowała tym razem... Mogę sobie wyobrazic jakie to nieprzyjemne odczucie, a od zawsze lubili ją tam wrabiać w różne sytuacje, z których mają radość wszyscy poza nią... :roll:
Ostatnio zmieniony sob gru 19, 2009 11:05 pm przez neon.ka, łącznie zmieniany 1 raz.
temik3
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982

Post autor: temik3 »

kajman pisze:
Niektórzy takich rzeczy nie chcą wiedzieć i nawet specjalnie wyciszają radio na podawaniu ilości awansów itp, więc może tego nie zdradzaj.
Kolejna aluzja. Oki
Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur »

Jak pomyslę że Crying in the Rain nie było na pierwszym, a to jest, to żal, ale ja A-ha lubię i płakać nie będę.
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

dobrej nocy :-)
do popisania za 2 tygodnie, bo za tydzień rodzinnie i bez komputerka. Tylko przy radyjku, tam gdzie przygoda z lp3 się zaczęła :-)

Zdrowych i rodzinnych Świąt :-)
słoik

Post autor: słoik »

Po raz pierwszy żegnam się z forum na Liście. Miałem naprawdę parszywy tydzień, a kolejne miesiące zapowiadają się jeszcze gorzej, dziękuję więc za te kilka przyjemnych chwil przed ekranem i przy odbiorniku.
Trzeba być twardym nie miętkim, czego życzę Wam na święta i w zbliżającym się roku.
Awatar użytkownika
krzysiek83
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014

Post autor: krzysiek83 »

kajman pisze:
Wracam, by wesprzeć Kajamana w tym apelu!
Jak coś takiego usłyszę z ust red. Piotra Metza, to... :STOP:
Proszę tak nie robić (nie mówić, nie pisać :| )
kajman

Post autor: kajman »

temik3 pisze:
kajman pisze:
Kolejna aluzja. Oki
To nie jest aluzja tylko wyłożenie kawy na ławę. Sam też kiedyś za to oberwałem. A sam też liczę, ale tylko dla siebie.
Awatar użytkownika
mateusz15
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku

Post autor: mateusz15 »

kajman pisze:To nie jest aluzja tylko wyłożenie kawy na ławę. Sam też kiedyś za to oberwałem. A sam też liczę, ale tylko dla siebie.
A mi też się oberwało i to od Ciebie. Tylko, że ja wtedy napisałem jak wg mnie wygląda pierwsza Trójka (taki mini znawca) nic nie liczyłem, ale usłyszałem to na wszech miar powtarzane "takich informacji nie podajemy na forum". :)
To Wilczurka trochę posłucham, ale już w wannie.
Ciepłanoc!
Awatar użytkownika
krzysiek83
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014

Post autor: krzysiek83 »

A ja zapodaję Lepes Omegi ;)
Wanna to niezły pomysł po niej, jestem już po Gyongyhaju Lany ;)
Awatar użytkownika
Kertoip

Post autor: Kertoip »

trocheśmy się z siostrą zagrali w Syberię...
to taki komentarz ode mnie:
Mateusz pisze:

Kod: Zaznacz cały

|  48 |   0 |      |     N | Fire on the Moon - Steve Hackett                                      | ZG   |
właśnie sobie słucham płytki, jestem na utworze nr 4 i jest genialnie. strasznie się ciesze z debiutu.
tadzio3 pisze:
semuś pisze:Kojarzymy to z Tanatosem ale nie możemy sobie przypomnieć :oops:
Myślałem, że jako fan jednego z zespołów, którego okładkę z "Atom Heart Mother" posiadasz w avatarze zgadniesz z łatwością :roll:
no właśnie dziwnym mi się to wydało... ja tam się w mix nie bawiłem dzisiaj. chociaż znałem 3 i 5 słuchając tak jednym uchem.
lady pisze:
Kertoip pisze: nie. siostra z ciastem. :D
Smacznego :) Po weekendzie trzeba się będzie ostro wziąć za pieczenie :)
a dziękuję bardzo. no to udanych wypieków życzę. ;)
Mateusz pisze:

|  35 |  41 |      |    +6 | Last Christmas - Roberto Blanco                                       | ZG   |
ten kawałek mnie wnerwia zawsze, nie ważne w jakiej jest wersji...
Mateusz pisze:

|  31 |  40 |      |    +9 | Mów mi dobrze - Happysad                                              | PL   |
razem z siostrą wpadł nam do głowy dosyć niecenzuralny tytuł: "rób mi dobrze" :twisted evil:
Mateusz pisze:

|  29 |   0 |    1 |     N | Soldier of Love - Sade                                                | ZG   |
mnie też się podoba bardzo to nagranie.
Mateusz pisze:

|  22 |  33 |    1 |   +11 | Fruhling in Paris - Rammstein                                         | ZG   |
w porównaniu do "Pussy" to... eee... tak o jakieś 461 klas lepsze. :lol:

musiałem wyłączyć przed końcem... ale Sting genialnie. tak samo Renia. świetny awans.

to w takim razie wszystkim: Wesołych Świąt. :)
ku3a

Post autor: ku3a »

jak zwykle nadrabiam po czasie ;-)
tadzio3 pisze:Myślałem, że jako fan jednego z zespołów, którego okładkę z "Atom Heart Mother" posiadasz w avatarze zgadniesz z łatwością :roll:
Tadzio!...
krzysiek83 pisze:Ku3a, jak tam Twój mix się trzyma? Ktoś zgadł?
sami słyszeliście ;-). ale Twój post przeczytałem dopiero teraz. w czasie Listy to rzadko mam możliwość być na bieżąco. a teraz jeszcze była uzi i ksch, więc tym bardziej ;-).
a sam mix... cóż, jak czytałem kolejne Wasze posty na ten temat, to coraz bardziej mi oczy na wierzch wychodziły, bo dla mnie to był jak nie najłatwiejszy, to na 100% jeden z trzech najłatwiejszych. tak jak mówiłem na antenie: najpierw całkiem jeszcze świeżutka Kasia Stankiewicz, potem bardzo charakterystyczny motyw zespołu Mr Big, potem Floydzi - no comments, potem "Chenko"(!), banał przecież, a potem najłatwiejszy moim zdaniem fragment z "Kołysanki dla nieznajomej". Po raz kolejny tylko się potwierdziło jak trudno wyczuć czy będzie dużo odpowiedzi czy nie. Były już takie które wydawały mi się całkiem trudne, a tu pisaliście, że szkoda nawet dzwonić, bo taki banał, że aż wstyd wygrać, a innym razem, jak teraz, gdy mi się wydawało, że jest banał, to się okazywało, że odpowiedzi jak na lekarstwo. Dodam jeszcze, że jak zrobiłem ten mix, to sobie pomyślałem, że może jednak warto go przerobić trochę, bo zdecydowanie za łatwy wyszedł :-P.
lady pisze:No to w takim razie szacun, chłopie :) ( oraz wszystkim innym, którym udało się strawić " St Anger " :mrgreen: )
rewelacyjna płyta!
temik3 pisze:napewno nie usłyszymy teraz Stinga.
dobrze że inni zareagowali - NIE PISZEMY TAKICH RZECZY :!:
Awatar użytkownika
tsch

Post autor: tsch »

krzysiek83 pisze:A Kschychowi przekaż, by wymusił na Baloniku siłą Maników w zestawie :twisted:
...nie przekazał :-P
Robinson pisze:No i Archive.
...a do tego nawet nie trzeba było przypomnienia :-P
Archive będzie w zestawie tuż po nowym roku, w jednym rzucie z Peacemakerem :mrgreen:
ku3a

Post autor: ku3a »

ksch pisze:
krzysiek83 pisze:A Kschychowi przekaż, by wymusił na Baloniku siłą Maników w zestawie :twisted:
...nie przekazał :-P
bo przeczytał to za późno ;-)
lady
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007

Post autor: lady »

ku3a pisze:
lady pisze:No to w takim razie szacun, chłopie :) ( oraz wszystkim innym, którym udało się strawić " St Anger " :mrgreen: )
rewelacyjna płyta!
W " Teraz Rocku " dostała 2,5 gwiazdki :wink: I chociaż rzadko kiedy ( a ostatnio coraz rzadziej :mrgreen: ) zgadzam się z recenzjami wystawianymi przez tę gazetę, w tym przypadku akurat przyznaję im rację :)
Ale ok, szanuję Twoje i Krzyśka zdanie, chociaż ja na tej płycie kompletnie nie słyszę Metalliki :? i postrzegam ją jako dosyć kiepski muzyczny żart :wink:
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

kertoip pisze:w porównaniu do "Pussy" to... eee... tak o jakieś 461 klas lepsze. :lol:
wiem, wiem, wszyscy sie zgorszyliscie pusią i dikiem ;)
p.s. ten chartrun "Fragile Tension" jest dla mnie po prostu niewiarygodny. i az dziw, ze po tylu tygodniach najwyzej tylko na 10...
ODPOWIEDZ