1350 (15.12.2007)

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora
Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982

Post autor: Piotr »

zbyszu pisze: A czy zdarzyło sie tak, aby w Top 30 najpierw debiutował drugi singiel danego zespołu (jak teraz "Galanteria" - Much) a później ten, który był promowany wczesniej (21 dni - Muchy)...

Tak było w tym notowaniu, chyba ewenemencik... ;-)
Sting - We'll Be Together [292 - 40] [298 - 30]
Sting - Fragile [294 - 40] [296 - 22]

Michael Jackson - Jam [558 - 49] [565 - 27]
Michael Jackson - Heal the World [562 - 42] [563 - 25]

Grzegorz Turnau - 11:11 [1264 - 42] [1298 - 28]
Grzegorz Turnau - Nie wiem o trawie [1290 - 39] [1293 - 18]

Muchy - 21 dni [1344 - 48] [1350 - 28]
Muchy - Galanteria [1347 - 47] [1349 - 23]
grzes

Post autor: grzes »

Ktoś to nagrywa? Pewnie tak, bo prawdopodobnie jest sporo chętnych na to notowanie..
Mam nagrane pierwsze 2 godziny puki "nasi" byli na antenie
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

Dzieki Piotrze!!! O Turnale powinienem pamiętac...Lista jest fascynująca jednak...

Do nasłuchania
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

grzesost pisze:Ale Martyerka poszła z "wazeliną" do kierownictwa i współpracowników :wink:
wazeline to ja mam w aptece.. :lol:
używam jej do produkcji maści i kremów... :wink:

A w pracy naprawde jest świetna atmosfera... :wink:
Awatar użytkownika
bobby-x
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983

Post autor: bobby-x »

tadzio3 pisze:Rzeczywiście niespodzianka.
A zlotowicze... teraz pewnie noc pełan rozmów :)
Noc... pewnie do rana :wink:
Tak, tak Tadziu pierwsza noc do 5:00 a druga noc wcale nieskończyła się i przekształciła się w niedzielne śniadanie :lol: Szkoda, że Ciebie nie było bo pamietam, że byłeś nie do zagadania na 3 zlocie, nawet Kajman wysiadał przy Tobie.
Awatar użytkownika
neon.ka
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990

Post autor: neon.ka »

Artur pisze:prośba niech forowicze przedstawiaja się także nickami z forum bo nie wiadomo o kogo chodzi
to ja tez pozdrawialam :) ale Balonik mnie zaskoczyl i popsul mi tym moj plan. wiedzialam, ze bedzie mnie przedstawial z imienia i zaraz mialam dodac - 'zwana takze neonką' ale zadal mi w miedzyczasie jeszcze pytanie i juz nie mialam jak tej neonki wkrecic :wink:
fajnie tam jest :) ale musimy kiedys zrobic taki zlot, na ktorym Liste spedzimy nie w Trojce ale we 'wspolnym jednym pokoju 28 osobowym przeznaczonym tylko do korzystania z lazienki' ( :wink: ), komentujac sobie wszystko prosto w oczy [tego mi jednak troszke tam brakowalo, lubie te nasze rozmowy na biezaco].
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

neon.ka pisze: fajnie tam jest :) ale musimy kiedys zrobic taki zlot, na ktorym Liste spedzimy nie w Trojce ale we 'wspolnym jednym pokoju 28 osobowym przeznaczonym tylko do korzystania z lazienki' ( :wink: ), komentujac sobie wszystko prosto w oczy [tego mi jednak troszke tam brakowalo, lubie te nasze rozmowy na biezaco].
Poniekąd to my to robiliśmy m.in. z Kajmanem tuż po tym jak otrzymaliśmy kartki z wynikami. M.in obstawialiśmy swoją koszmarlistę, a nawet wybiegaliśmy w przyszłość próbując ustalić ruchy, które nastąpią w następnym notowaniu. :P
Awatar użytkownika
Martyr

Gary pisze:M.in obstawialiśmy swoją koszmarlistę, a nawet wybiegaliśmy w przyszłość próbując ustalić ruchy, które nastąpią w następnym notowaniu. :P
Tak było! widziałam i słyszałam :)

Właśnie zaczęłam odsłuchiwać sobotnią Listę... :P Fajnie było, nie ma co :P

Szkoda, że nie wszyscy mogli i zdążyli pozdrawiać... :roll:
Awatar użytkownika
neon.ka
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990

Post autor: neon.ka »

Martyr pisze:Szkoda, że nie wszyscy mogli i zdążyli pozdrawiać... :roll:
no teraz to juz chyba bedzie z tym coraz ciezej jezeli tendencja zwyzkowa ilosci zlotowiczow sie utrzyma... :wink:
ja nastepnym razem chetnie oddam pola! ale tak przy pierwszym razie to bardzo chcialam, by mi sie udalo...
Gary pisze:Poniekąd to my to robiliśmy m.in. z Kajmanem tuż po tym jak otrzymaliśmy kartki z wynikami. M.in obstawialiśmy swoją koszmarlistę, a nawet wybiegaliśmy w przyszłość próbując ustalić ruchy, które nastąpią w następnym notowaniu. :P
ale tutaj rozmowy nawet jak sa prowadzone szeptem, to wszyscy slysza [widza] :) , a tam to wszystko jest takie oddzielone od siebie...
Ostatnio zmieniony ndz gru 16, 2007 10:02 pm przez neon.ka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jopkolog
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1992
Kontakt:

Post autor: Jopkolog »

8) Normalnie szok! Wróciłem własnie do domu i dopiero dochodzę do siebie! Po ponad 15 latach słuchania LP3 stałem wczoraj w studio i mówiłem ALE JESTEM! TERAZ I TU! No i ZROBIŁEM, CO MOGŁEM, żeby wejść na antenę w towarzystwie Anny Marii :mrgreen: Marzenia się spełniają! Dzięki za miłe głosy od Forowiczów-kanapowiczów! :D No i muszę dodać, że oprócz Jopkologii stosowanej ja też jestem fanem Petera Cincotti'ego, Marka Sholteza i Johna Stevensa. :P
ku3a

Post autor: ku3a »

neon.ka pisze:fajnie tam jest :) ale musimy kiedys zrobic taki zlot, na ktorym Liste spedzimy nie w Trojce ale we 'wspolnym jednym pokoju 28 osobowym przeznaczonym tylko do korzystania z lazienki' ( :wink: ), komentujac sobie wszystko prosto w oczy [tego mi jednak troszke tam brakowalo, lubie te nasze rozmowy na biezaco].
tez o tym myslalem, juz nawet dawno temu :-).
wiec moze na jakims zlocie wyjazdowym? :-) Jak nie bedzie tam wtedy Listy wyjazdowej, to sobie bedziemy przy radiu komentowac. I przy pizzy moze tez ;-).
ku3a

Martyr pisze:Szkoda, że nie wszyscy mogli i zdążyli pozdrawiać... :roll:
ano szkoda... ;-)

ale naprawde wspaniale bylo obserwowac Wasze rozemocjonowanie pobytem w studio, pozdrawianiem i taką nieopisana radoscia po spelnieniu marzenia, gdy juz odchodziliscie od mikrofonu :-D. A i tak bylem w studio tylko przez kilkanascie ostatnich minut. W tym nawilzanym powietrzu pozytywne emocje wrecz wyciekaly ze studia.
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Artur pisze:to Iza ma mężą i dzieci? a ja sie prawie w niej zakochałem, oczywiście platonicznie tak forumowo :)
Myślę, że wszystko jeszcze przed Tobą, bo Iza, która była na zlocie, to chyba inna IZA niż ta z forum. :)
Awatar użytkownika
bobby-x

Kochani unikajcie określeń, że Pani X / Pan X ma męża / żonę. Nie jestem polonistą ale drażni mnie wymienianie współmałżonków jako przedmioty. Mieć to można naczynia w szafce, pasztet w lodówce a o osobach wyrażajmy się "Iza jest mężatką"... :lol:

Potwierdzam Robinsonie Iza Zlotowa to w 100% nie Iza Forumowa. Faktycznie Iza "robi wrażenie" i Jej wizerunek pokrywa się z moim ideałem wysokiej, długonogiej brunetki z lekko pofalowanym długim włosem. Przy okazji co najbardziej zaskoczyło / utkwiło mi w pamięci ze zlotu nr 5:
- opowieść Izy o tym jak poznała Jotema czyli opowieść o Koszalińskich stomatologach
- pożegnanie Izy ze mną i szepty w moje miśkowate uszko - mmm mmm miodzio :oops:
- prośba Basi Stępniak-Wilk o podpisanie Karpia przez wszystkich uczestników spotkania w Kilimandżaro.
- piękne stwierdzenie Neon.ki około 4? nad ranem - prawda Kubo, nie wiem tylko dlaczego Neon.ka nie pamiętała tego przy śniadaniu
Ostatnio zmieniony pn gru 17, 2007 9:33 pm przez bobby-x, łącznie zmieniany 2 razy.
ku3a

a tak z zupelnie innej beczki - dzieki ostatniej dobrej passie polskich piosenek, liczba polskich piosenek na LP3 w tym roku wlasnie przewyzszyla liczbe zagranicznych :-). Wynik tuz przed koncem roku to 67:66 :-).
Awatar użytkownika
bobby-x

ku3a pisze:ale naprawde wspaniale bylo obserwowac Wasze rozemocjonowanie pobytem w studio, pozdrawianiem i taką nieopisana radoscia po spelnieniu marzenia, gdy juz odchodziliscie od mikrofonu
Tak, tak Stary Wyjadaczu Mikrofonowy i Bywalcu Trójkowy, po tych 40-50 wizytach emocje nie są już tak wielkie.
ku3a

za kazdym razem jak tam jestem to czuje duze emocje. Nie da sie jednak ukryc, ze w porownaniu z pierwsza wizyta inne emocje bledną.
grzes

Post autor: grzes »

Przy okazji co najbardziej zaskoczyło / utkwiło mi w pamięci ze zlotu nr 5:
To był jakiś tajny zlot :wink:
neon.ka napisał:
fajnie tam jest ale musimy kiedys zrobic taki zlot, na ktorym Liste spedzimy nie w Trojce ale we 'wspolnym jednym pokoju 28 osobowym przeznaczonym tylko do korzystania z lazienki' ( ), komentujac sobie wszystko prosto w oczy [tego mi jednak troszke tam brakowalo, lubie te nasze rozmowy na biezaco].

tez o tym myslalem, juz nawet dawno temu .
wiec moze na jakims zlocie wyjazdowym? Jak nie bedzie tam wtedy Listy wyjazdowej, to sobie bedziemy przy radiu komentowac. I przy pizzy moze tez .
To może na mazurach? :)
Awatar użytkownika
Martyr

ku3a pisze:za kazdym razem jak tam jestem to czuje duze emocje. Nie da sie jednak ukryc, ze w porownaniu z pierwsza wizyta inne emocje bledną.
w Twoim przypadku, Kubo - wcale nie dziwi mnie to stwierdzenie, pamiętając o tym, jakie wydarzenie sie z tym wiązało :)

natomiast z innego punktu widzenia - mojego martyrowego - moja pierwsza wizyta w Trójce podczas LP3 tez szczególnie zapadła mi w pamięć - pamiętam kolor, zapach, wszystko, co było wyczuwalne z dnia 20 kwietnia 2007 roku.
Tak mi sie zmysły wtedy wyostrzyły... :P
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

Jak dobrze usłyszeć głosy forowiczów, gdy nic nie wychodzi. Szczególnie mile brzmią głosy Martyrki i neon.ki.
Awatar użytkownika
Martyr

Re:

abd3mz pisze:Jak dobrze usłyszeć głosy forowiczów, gdy nic nie wychodzi. Szczególnie mile brzmią głosy Martyrki i neon.ki.
Przez przypadek trafiłam na ten wątek i jakże ucieszył mnie ten post :)
[piszę z perspektywy osoby, która poznała abd3mz osobiście a podczas tamtego zlotu jeszcze nie znała :wink: :P ]
ODPOWIEDZ