1452 (28.11.2009)

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Awatar użytkownika
Martyr

Re: 1452 (28.11.2009)

Post autor: Martyr »

tadzio3 pisze:Kiedyś zabawa z jeansami Big Star na nagrodę bardzo mi się podobała
mi też :-D
neon.ka pisze:
Yacy pisze:tym bardziej, że z tego co ja wiem przynajmniej jedna osoba z Forum miała szczęście w losowaniu :lol:
o, a kogo masz na mysli? bo ja kiedyś wygrałam ale to chyba było w pierwszej edycji [były dwie?] i to bylo dawno przed moimi czasami forowymi.
to o mnie chodziło Jackowi :-)
mi sie udało być wylosowaną pewnie w drugiej edycji, jeśli były dwie. To było gdzieś tak w maju 2006 roku. Pamiętam że słuchając Listy akurat uczyłam sie do egzaminu z ważnego przedmiotu jakim była u mnie farmakologia :P .
To był chyba pierwszy raz że znałam odpowiedzi na wszystkie 7 pytań. Jakoś wcześniej zwykle zdarzało sie ze nie umiałam odp. na wszystkie. Z internetu jeszcze nie korzystałam zbyt często więc mój zasób wiedzy muzycznej był nieco ograniczony.
Po 20 minutach prób dodzwonienia sie odebrała Helen! Byłam w wielkim szoku! :D
W jeszcze większym szoku byłam, gdy usłyszałam że jeansy Big Stara wygrałam ja! :D Niedźwiedziowi wtedy chyba spodobała sie nazwa mojej miejscowości. Bo poprosił Helen, żeby powtórzyła raz jeszcze kto jest szczęśliwcem
Skakałam ze szczęścia i nie mogłam powstrzymać radości, przez następnych kilka godzinek wiedza nie chciała sie przyswajać. Ale z ów egzaminu [nie takiego wcale prostego] dostałam cztery plus i przez cały następny tydzień byłam bardzo dumna i radosna! :mrgreen: :D
jeszcze moze dodam, że zrywałam boki z tego, co było napisane na tym bonie na jeansy :mrgreen: na pamiątkę zostawiłam sobie ksero i jest gdzieś w mojej szafce.

a jak Ty, neon.ko, wspominasz swoje wygranie? masz jeszcze tamte spodnie? :-)
Awatar użytkownika
neon.ka
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990

Re: 1452 (28.11.2009)

Post autor: neon.ka »

spodni już dawno nie mam, bo jak sobie odtworzyłam w pamięci kiedy i jak to było, to musiałabym je nosić tylko na jakies wielkie okazje, żeby przetrwały do dziś.
bo to było w 2002 roku. :-) Latem. I wygrałam od razu w pierwszym konkursie. Wtedy nie zadawał Niedźwiedź kilku pytań, tylko jedno - którym miejscem 1 w historii Listy Trójki była piosenka Red Hot Chili Peppers — By the Way. dodzwoniły się wtedy 4 osoby. Myślę, że miałam jakiś udział w tym, jak brzmiało to pytanie, bo tydzień lub dwa tygodnie wcześniej była wyjazdowa Lista we Władysławowie, na ktorej byłam i zapowiadałam wtedy miejsce 3, czyli Myslovitz - Acidland i byłam bardzo wkurzona, bo spadli oni wtedy na rzecz biustu Baśki... :evil: . Rozmawiając wtedy z Niedźwiedziem, a nie wiedząc jeszcze, że nastąpiła zmiana lidera, powiedziałam, że następny zwycięzca będzie 400 w historii. [wtedy jeszcze bawiłam się w takie podliczenia - ręczne!]. Tak więc o 400 zwycięzcę nie zdążyli się zapytać ale o 401 już tak. :-)
Bardzo miłe wspomnienia... Muszę chyba gdzieś poszukać nagrania notowania numer 1068 i któregoś z trzech kolejnych [nie pamiętam dokładnie za którym panowaniem Red Hotów ruszył konkurs]. :-)
ODPOWIEDZ