Miszon pisze:To ja też tak w jednym kawałku robiłem, że zwykłe e7 skakałem w czasie jednego akordu z pozycji zwykłej na 7 próg i odwrotnie, jeszcze dodając sekstę żeby ciekawiej brzmiało, dlatego to rozumiem .
Nie mówie nie! Zawsze trzeba grać tak aby brzmiało fajnie. Chodziło mi tylko o to, że można sobie uprościć.
Zwykłe e7 może brzmieć słabo.
słoik o Ma czar karma pisze: ale może to miało tak brzmieć.
No zdecydowanie miało, tylko jeszcze nie wiem po co :/ Szkoda, bo ogólnie mógłby być odjazdowy numer z tak odważnie niepoważnym podejściem do tematu. Tylko nie da się tego słuchać.
Ostatnio zmieniony sob lis 28, 2009 10:02 pm przez Nivo, łącznie zmieniany 1 raz.
Miszon pisze:To ja też tak w jednym kawałku robiłem, że zwykłe e7 skakałem w czasie jednego akordu z pozycji zwykłej na 7 próg i odwrotnie, jeszcze dodając sekstę żeby ciekawiej brzmiało, dlatego to rozumiem .
Nie mówie nie! Zawsze trzeba grać tak aby brzmiało fajnie. Chodziło mi tylko o to, że można sobie uprościć.
Zwykłe e7 może brzmieć słabo.
I zwykle brzmi słabo. Dlatego najlepiej cośtam dodać.
Revelry to mnie zaskoczyło, że zaskoczyło po tak długim czasie. Mnie się już zdążyło parę miesięcy temu trochę znudzić, podobnie jak przekatowana przeze mnie Kulka z Hat meet rabbit.
Miszon pisze:Revelry to mnie zaskoczyło, że zaskoczyło po tak długim czasie. Mnie się już zdążyło parę miesięcy temu trochę znudzić...
A u mnie odwrotnie, na początku nie zwracałem uwagi ale od niedawna zaczęło naprawdę smakować. Może też dlatego, że ostatnie wrzuty do zestawu nie powalają i szukam w starszych utworach.
To właściwie wstyd, że nie mogę sobie tej jedynki z miksu przypomnieć, pozostałe bez żadnego wysiłku i aż dziw bierze, że ta trójka niektórym sprawia problemy, choć rzeczywiście nie pamiętam kiedy ostatni raz przez radio to słyszałem.
słoik pisze:To właściwie wstyd, że nie mogę sobie tej jedynki z miksu przypomnieć, pozostałe bez żadnego wysiłku i aż dziw bierze, że ta trójka niektórym sprawia problemy, choć rzeczywiście nie pamiętam kiedy ostatni raz przez radio to słyszałem.
A dla mnie miksik jakiś taki straszenie prosty dzisiaj
uzi pisze:w końcu mnie oświeciło co to ta piątka w mixie.
Mnie nie oświeciło, ale z takim brzmieniem gitary, to kojarzy mi się szczególnie jeden zespoł. Za to z numerem 1 jestem mniej oświecony, niż przy pierwszym przesłuchaniu...