w tytule tematu wpisując "Znawca XXX (YYYY) - nnnn", gdzie:
XXX - numer Znawcy
YYYY - numer notowania LP3
nnnn - nick na forum
np. "Znawca 156 (1451) - Gary"
jest to bardzo ważne, bo pozwoli katalogować typy według notowań i użytkowników.
To przy okazji prośba do wszystkich. Proszę pisać według formatu. Nie pomijać nicku, nie zapominać o spacjach i żadnych znakach.
Dziękuję.
Właśnie licząc typ wspólny i zrzucając wyniki na forum zauważyłem jeden drobiazg.
Pojawiają się dwie formy tego zapisu:
1. "Znawca 156 (1451) - Gary"
2. Znawca 156 (1451) - Gary
Czy to ma znaczenie, której się używa, a jeżeli tak, to którą powinniśmy stosować.
To zależy jak zostało to w opcjach ustawione. Skoro są w jednym folderze, to znaczy, że zostało ustawione jako prawidłowe obie wersje.
Ja wysyłam bez cytatu, bo cytat tutaj był tylko do zaznaczenia właściwego tekstu.
kajman pisze:Właśnie licząc typ wspólny i zrzucając wyniki na forum zauważyłem jeden drobiazg.
Pojawiają się dwie formy tego zapisu:
1. "Znawca 156 (1451) - Gary"
2. Znawca 156 (1451) - Gary
Czy to ma znaczenie, której się używa, a jeżeli tak, to którą powinniśmy stosować.
Nie ma znaczenia, ale ze względów estetycznych kilka tygodni temu proponowałem, żeby było bez cudzysłowu. Bez efektu.
abd3mz pisze:Nie ma znaczenia, ale ze względów estetycznych kilka tygodni temu proponowałem, żeby było bez cudzysłowu. Bez efektu.
Dopiero niedawno wróciłem do zabawy i nie zauważyłem tej prośby,
sugerowałem się tym komunikatem "Proszę pisać według formatu. Nie pomijać nicku, nie zapominać o spacjach i żadnych znakach."
Trudne notowanie do typowania, zwłaszcza przy końcu pierwszej dziesiątki i początku drugiej oraz całej ostatniej. Nie wiadomo jak zachowają się MJackson, Spięty czy utwory z miejsc 21-24. Jednak największym problemem było wytypowanie wypadków, bo poza Depeszami innych nie widać, a dwie nowości bedą na pewno.
czy mogę prosić o potwierdzenie, czy mój typ dotarł? wysłałem go dzisiaj w nocy (jakieś 9 godzin temu), a do tej pory nie dostałem potwierdzenia z automatu. po południu wyjeżdżam na wekend i nie będę miał możliwości przesłania go jeszcze raz np. przed godz.18-tą.
dotarł.
ponieważ Twój typ mail został zakwalifikowany jako spam, tylko dzięki utworzonemu filtrowi tam nie trafił, na przyszłość polecam dodać zdanie komentarza od siebie. zyskasz dzięki temu spokój.
ku3a pisze:ja tak robię i rzeczywiście działa - piszę zdanie komentarza od siebie
szkoda tylko, że kajman go nie wkleja.
Robinson pisze:A to wy wrzucacie swoje typy w załącznikach?
nikt nie wysyła w załącznikach.
ku3a pisze:jak kiedyś dałem tylko czysty typ - 30 linijek, to mi nie przyszło potwierdzenie, bo mail poszedł do spamu .
dokładnie to został zaklasyfikowany jako spam, ale dalej był w Skrzynce odbiorczej tylko z informacją 'Z powodu utworzonego filtru ta wiadomość nie została wysłana do spamu.'.
a ja chyba bym z chęcią poczytała wszelkie komentarze - nawet jeśli nie do końca są muzyczne. to tak jak na NL, gdzie przecież wszystkie dodane zdania do listy głosującej są bardzo pożądane dla czytających.
Sorry, ale nie wiem czy jest sens wklejać komentarze typu:
Mój typ
Cześć
Zdanie komentarza
Wszelkie komentarze posiadające jakąś sensowną treść staram się wklejać, ale moim zdaniem akurat tego typu to chyba nie trzeba.
A skoro już jestem przy głosie, to najpierw napiszę, że jakiś kwadrans temu były typy następujących osób:
abd3mz
Arkano
Aro
bear
DarekM
DeDe
figc1898
gaja6
Gary
jotem3
Kaczy1993
kajman
Kertoip
ku3a
LLucky
Martyr
neon.ka
piotreklp3
Robert
Robinson
stavanger
temik3
Tomekk
Yacy
Yoda
Swoją drogą zrobiłem się sprytny jak Szarik i zajęło mi to kilka razy mniej czasu niż normalnie.
Kończę głos, ale za chwilę znów się odezwę.
Akurat tym razem typowanie nie sprawiło mi specjalnych problemów. Miałem tylko kilka drobnych wątpliwości. Ale w sumie to minąłem się z typem wspólnym o 48-52 p. (mógłbym dokładniej, ale jeszcze mogą być typy, a mi się nie chce w takiej sytuacji sięgać po fotokomórkę).
W czołówce panuje dosyć duża zgodność, ale potem zaczynają się schody, chociaż wszyscy wstawili X piosenek do topX (oczywiście nie w tej samej kolejności) i nie ma tam żadnego intruza. Rozbieżności w ocenie szans poszczególnych piosenek są spore. W jednym przypadku wynosi 13 miejsc (szybki konkurs - jaki to utwór - odpowiedzi proszę zgłaszać przez jakieś dwie godziny), w dwóch 11 i w dwóch 10.
W sumie jest 23 pewniaków czyli utworów umieszczonych przez wszystkich i wszystkie były ostatnio w top30, a nowościami może być według nas 6 piosenek, z tym dwie z nich ominą poczekalnie.
To oczywiście może się zmienić po kolejnych głosach, chociaż nie podejrzewam tego.
kajman pisze: Rozbieżności w ocenie szans poszczególnych piosenek są spore. W jednym przypadku wynosi 13 miejsc (szybki konkurs - jaki to utwór - odpowiedzi proszę zgłaszać przez jakieś dwie godziny)
Do czystego pliku excela skopiuj te wszystkie typy i podepnij do wiadomości email.
Ja i tak to sprawdzę. Część wychwyci program, a pozostałe sprawdzę na piechotę. To i tak szybciej, niż wklepywanie wszystkiego.
(Zrobimy takie próbne przetarcie jak to zadziała. W Śródborowie jakoś zadziałało, a nikt się na swoje wyniki nie skarżył. )