KONKURS Okładka nr 33

Tu posprawdzamy swoją wiedzę na temat Listy Przebojów Trójki — za prawidłowe odpowiedzi nie obiecujemy jednak dżinsów, singielków ani innych gadżetów!
LLucky
Listy Przebojów Trójki słucham od: ?

KONKURS Okładka nr 33

Post autor: LLucky »

Z okazji podwójnej trójki w numerze zagadkowej okładki dziś małe utrudnienie: chodzi nie o okładkę widoczną z przodu płyty, ale tą z tyłu. Mimo to raczej nie będzie większych problemów z odgadnięciem, bo artysta jest bardzo znany:

Obrazek

Odpowiedzi prosimy jak zwykle umieszczać w poniższym wątku. Wygrywa ten, kto pierwszy poda pełną odpowiedź: imię i nazwisko lub nazwę wykonawcy i pełny tytuł płyty. Na miejsca, gotowi, start!
Awatar użytkownika
Gary

Re: KONKURS Okładka nr 33

Post autor: Gary »

Pierwsze skojarzenie to Radiohead - The Bends, ale to chyba nie to. :)
ku3a

Post autor: ku3a »

po sylwetce od razu skojarzył mi się David Bowie, a potem przeszukałem jego okładki i sprawdziłem, że faktycznie pasuje "Aladdin Sane".
słoik

Post autor: słoik »

Mi to sylwetka kojarzy się z Gabą Kulką, ale mi ostatnio wszystko się z Gabą kojarzy.
LLucky
Listy Przebojów Trójki słucham od: ?

Post autor: LLucky »

Gratulacje dla ku3y, który poprawnie rozpoznał Davida Bowiego. Rzeczywiście chodzi okładkę płyty "Aladdin Sane", tylko że nie o tą zwykle oglądaną na wystawach sklepowych, a o "back-cover", który wygląda tak:

Obrazek

Dziękujemy za liczne odwiedziny i zapraszamy na następnie wydanie okładkowego KONKURSu!
ODPOWIEDZ