3 (+3) GnR - takie barokowe nagranie - jak bracia Legun z Lacrimosą

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Źle przyciąłem cytat, chodziło mi o wypowiedź Słoika, bo jak mówić o Editorsach że są jak Chylińska, to w sumie to samo można by powiedzieć o Hey'uGary pisze:Nie za bardzo wiem o co chodzi, bo chyba nie wypowiadałem się o Hey negatywnie.Neo01 pisze:Podobnie powiesz o Hey'u?
słyszę słyszęuzi pisze:anowika pisze:halo, uzi słyszy ? coś mam sentyment do nr 5. na ich czterech ostatnich płytach
Prawda chociaż sto to i tak troche za mało.zbyszu pisze:Czy ja dobrze usłyszałem? W Topie WszechCzasów głosujemy na 100 (słownie: sto) utworów??????
Kod: Zaznacz cały
| 2 | 2 | 6 | 0 | Kto tam? Kto jest w środku? - Hey | PL |
Dzięki bardzo. Postaram się o to, ale to jeszcze długi czas do tego momentumartinezowiec pisze:Tadzio3 ankieta wypełniona mam nadzieję, że pracę umieścisz gdzieś w necie w wersji elektronicznej !
No właśnie, apropo tego co pisałem wcześniejMiszon pisze:Że to jeden z moich ulubionych kawałków Pearl Jamsłoik pisze:A co powiesz o "Last kiss"?tadzio3 pisze: Pearl Jam trzyma swój równy, dobry poziom. Słbych kawałków raczej nie mają.
tadzio3 pisze:Przynajmniej JA bardzo lubię ten utwór! I chyba nie jestem sam w tych odczuciach
Ja nawet zdążyłem odpowiedzieć.Neo01 pisze:Źle przyciąłem cytat, chodziło mi o wypowiedź Słoika, bo jak mówić o Editorsach że są jak Chylińska, to w sumie to samo można by powiedzieć o Hey'uGary pisze:Nie za bardzo wiem o co chodzi, bo chyba nie wypowiadałem się o Hey negatywnie.Neo01 pisze:Podobnie powiesz o Hey'u?
Ciekawe spojrzenie, Hey to też zespół mojego życia, mogę powiedzieć, i na początku delikatnie mówiąc nie zachwycali mnie na nowej płycie (poprzednie dwie mi się też nie podobały), ale teraz zaczynam ich doceniać, a Editorsi hmm to raczej inny styl, ale jak dla mnie też wypadają całkiem nieźle...słoik pisze: Hey poszukuje, niekoniecznie w tym kierunku, który mi sie podoba, to już trzecia ich z kolei płyta która do mnie nie przemawia, jak na zespół mojego życia sporo. Ale miałem zamiar napisać, że Editors powinni uczyć się od Heya, jak rockowy zespół powinien wprowadzać elektronikę do swojej muzyki, jeśli już powziął taki zamiar.
O tym już wiadomo od jakiegoś miesiącazbyszu pisze:Czy ja dobrze usłyszałem? W Topie WszechCzasów głosujemy na 100 (słownie: sto) utworów??????
Zdaje się, że za pierwszym razem nie było tego cichego wstępu, a nie pamiętam czy on był zagrany dziś.abd3mz pisze:Czy dobrze misie wydaje, że 'This I Love' za każdym razem było grane w całości?
Dobrze Ci się wydaje, tym bardziej że zawsze awansujeabd3mz pisze:Czy dobrze misie wydaje, że 'This I Love' za każdym razem było grane w całości?
| 1 | 1 | 8 | 0 | Marysia - Kult | PL |
a ja tam nie jestem zadowolona z tej 100 - za bardzo się wszystko rozjedzietadzio3 pisze:O tym już wiadomo od jakiegoś miesiącazbyszu pisze:Czy ja dobrze usłyszałem? W Topie WszechCzasów głosujemy na 100 (słownie: sto) utworów??????
W "znawcy" wszyscy typujący obstawiali na 1 miejscu Hey, a na 2 - Kult.JaceK pisze:To w zasadzie było do przewidzenia. Pytanie: jak długo tutaj jeszcze pociągnie?Kod: Zaznacz cały
dla mnie to zdecydowanie za dużo.semuś pisze:Prawda chociaż sto to i tak troche za mało.zbyszu pisze:Czy ja dobrze usłyszałem? W Topie WszechCzasów głosujemy na 100 (słownie: sto) utworów??????
Oby jak najdłużej, gdy w alternatywie jest kiepski Hey.JaceK pisze:To w zasadzie było do przewidzenia. Pytanie: jak długo tutaj jeszcze pociągnie?Kod: Zaznacz cały
+-----+-----+------+-------+-----------------------------------------------------+------+
| Poz | Pop | Staz | Trend | utwór - wykonanie | Lang |
+-----+-----+------+-------+-----------------------------------------------------+------+
| 2 | 2 | 6 | 0 | Kto tam? Kto jest w środku? - Hey | PL |
| 3 | 6 | 5 | +3 | This I Love - Guns N' Roses | ZG |
| 4 | 4 | 12 | 0 | The Fixer - Pearl Jam | ZG |
| 5 | 3 | 13 | -2 | I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight - U2 | ZG |
| 6 | 5 | 9 | -1 | Border Reiver - Mark Knopfler | ZG |
| 7 | 8 | 8 | +1 | Haven't Met You Yet - Michael Bublé | ZG |
| 8 | 7 | 8 | -1 | Trwaj chwilo, trwaj - Elżbieta Adamiak i Adam Nowak | PL |
| 9 | 15 | 4 | +6 | Papillon - Editors | ZG |
| 10 | 11 | 4 | +1 | Got Some - Pearl Jam | ZG |
| 11 | 9 | 11 | -2 | Strawberry Swing - Coldplay | ZG |
| 12 | 10 | 12 | -2 | Uprising - Muse | ZG |
| 13 | 13 | 5 | 0 | Bądź zdrowe, moje serce - Voo Voo i Haydamaky | PL |
| 14 | 12 | 10 | -2 | Ashtray Heart - Placebo | ZG |
| 15 | 21 | 3 | +6 | Hollywood - Dick4Dick | PL |
| 16 | 14 | 21 | -2 | Uciekaj moje serce - Nosowska | PL |
| 17 | 18 | 5 | +1 | Hat, Meet Rabbit - Gaba Kulka | PL |
| 18 | 25 | 3 | +7 | Soul Cake - Sting | ZG |
| 19 | 17 | 4 | -2 | Niestety trzeba mieć ambicję - Piotr Bukartyk | PL |
| 20 | 23 | 2 | +3 | Because of You - Skunk Anansie | ZG |
| 21 | 16 | 18 | -5 | Kings Of Speed - Archive | ZG |
| 22 | 20 | 4 | -2 | Where Did All the Love Go? - Kasabian | ZG |
| 23 | 19 | 7 | -4 | I Lost My Star in Krasnodar - Lacrimosa | ZG |
| 24 | 27 | 2 | +3 | Revelry - Kings of Leon | ZG |
| 25 | 24 | 6 | -1 | Check My Brain - Alice in Chains | ZG |
| 26 | 22 | 12 | -4 | Fragile Tension - Depeche Mode | ZG |
| 27 | 33 | 1 | +6 | This Is It - Michael Jackson | ZG |
| 28 | 29 | 5 | +1 | Little Look - Eleanor McEvoy & Banana Boat | ZG |
| 29 | 26 | 3 | -3 | Why I Am - Dave Matthews Band | ZG |
| 30 | 32 | 1 | +2 | 21st Century Breakdown - Green Day | ZG |
| 31 | 36 | | +5 | Car Door - Anita Lipnicka | PL |
| 32 | 0 | | N | Mów mi dobrze - Happysad | PL |
| 33 | 35 | | +2 | Nigdy nie mów nigdy - Ania | PL |
| 34 | 31 | | -3 | I Must - Basia | PL |
| 35 | 34 | | -1 | Egoist Hedonist - Riverside | PL |
| 36 | 40 | | +4 | Wheels - Foo Fighters | ZG |
| 37 | 39 | | +2 | Boat Behind - Kings Of Convenience | ZG |
| 38 | 44 | | +6 | Got a Song - Kucz/Kulka | PL |
| 39 | 0 | | N | Time Flies - Porcupine Tree | ZG |
| 40 | 38 | | -2 | Daniel - Bat For Lashes | ZG |
| 41 | 37 | | -4 | Like a Hobo - Charlie Winston | ZG |
| 42 | 45 | | +3 | Fire To Your Plain - Tori Amos | ZG |
| 43 | 42 | | -1 | We Weren't Born to Follow - Bon Jovi | ZG |
| 44 | 0 | | N | Nothing Is Keeping You Here - a-ha | ZG |
| 45 | 41 | | -4 | We Are Golden - Mika | ZG |
| 46 | 48 | | +2 | Cornerstone - Arctic Monkeys | ZG |
| 47 | 0 | | N | Tina - Muniek | PL |
| 48 | 49 | | +1 | Horses From Shellville - Hatifnats | PL |
| 49 | 0 | | N | Ma czar karma - Spięty | PL |
| 50 | 0 | | N | Odjazd - Renata Przemyk | PL |
| 50 | 50 | | 0 | Modern Day Delilah - Kiss | ZG |