Głosowanie na 1447 notowanie LP3

Nasza własna, niezależna, wewnątrz-forowa Lista Przebojów, oparta na utworach do głosowania z oficjalnych propozycji LP3 (zasady głosowania, wyniki, podsumowania i inne rankingi)

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jollyroger72, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jollyroger72

Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Re: Głosowanie na 1447 notowanie LP3

Post autor: Miszon »

Jak byłem mały, to wymyśliłem własną ligę (a nawet własną dyscyplinę, z rozgrywkami drużynowymi i indywidualnymi, rankingiem reprezentacji, historią MŚ i ME oraz rankingiem zawodników! :lol: ). W niej grała z Lublina drużyna Stal Lublin (w III-II lidze, po pozyskaniu sponsora zmieniła nazwę na Stal-Tovim Lublin i była bliska awansu do I ligi. Albo nawet jej się to udało. Już nie pamiętam). Z Lubina za to chyba nie było żadnej drużyny. Z tego regionu - GKS Legnica i Miedź Polkowice. To pierwsze awansowało z regionalnej do IV ligi (ogólnopolska była, niżej 4 regiony, gdzie już nie wymyślałem wszystkich zespołów, tylko kto awansował/spadł), a później nawet do III. To drugie grało w III lidze, po czym spadło do IV i wtedy połączyło się z jakąś inną dryżyną z regionu (już nie pamiętam).
A jeszcze coś - była Stal Lublin, ale za to Motor Mielec :P . Cały czas w I lidze, w okolicach połówki tabeli (coś jak przez lata ŁKS i Stal Mielec w rzeczywistości).
ku3a

Post autor: ku3a »

myślę, że najwyższy czas zakończyć off topic ;-).
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

ku3a pisze:myślę, że najwyższy czas zakończyć off topic
Szkoda, a tak fajnie się rozwija :wink:

To i ja robiłem coś podobnego, z tym że chodziło o rozgrywki piłki nożnej. Stworzyłem własne dwie ligi, swoje nazwy zespołów (ale bez nazw miast), zawodników i odpowiedni system do grania za pomocą kostki. Zabawy co nie miara 8)
Awatar użytkownika
stavanger
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683

Post autor: stavanger »

tadzio3 pisze: To i ja robiłem coś podobnego, z tym że chodziło o rozgrywki piłki nożnej. Stworzyłem własne dwie ligi, swoje nazwy zespołów (ale bez nazw miast), zawodników
Ja miałem podział na grupy, tyle, że zamiast zespołów były państwa (co ciekawe nie było w nich Polski ;-)
odbywały się regularne MŚ (grupa A, B i C) oraz ME.
tadzio3 pisze: i odpowiedni system do grania za pomocą kostki. Zabawy co nie miara 8)
Tak, kostka była do tego najlepsza :mrgreen:
ku3a pisze:myślę, że najwyższy czas zakończyć off topic ;-).
a może da się wygospodarować jakieś miejsce na te posty, np: w Tematach Około Listowych? :cwany:
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

No ta Stal Lublin to była w nożną. I też "rozgrywki" były za pomocą kostki :-). W tą inną dyscypliną to nie było klubów, tylko zawodnicy i reprezentacje (no, kluby pewnie były, bo coś jak w żużlu, że zarówno jak drużynowe, jak i indywidualnie rywalizowano).

No dobra, jeśli za długo to pociągniemy, to ku3a założy nam osobny temat i nie będzie offtopu :-D .
Awatar użytkownika
krzysiek83
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014

Post autor: krzysiek83 »

Super wątek :D
Ja miałem wersję zmodyfikowaną - rzucałem drobnymi - wypadł nominał - liczyło się jak w kostce. Orzeł to zero. A! I grałem na prawdziwych drużynach, a że od maluśkiego preferuję futbol zagraniczny (i niestety nie było tam miejsca ani dla Lublina ani dla Lubina), to były to mistrzostwa świata i Europy - podobnie jak u stavangera bez Polski :P
Ale emocji, z pewnością więcej niż w lidze poolskiej 8)
ku3a

Post autor: ku3a »

wątek sympatyczny, ale nie tu jego miejsce. mam nadzieję, że nie będę musiał go zamknąć.
ten wątek dotyczy głosowania na notowanie które miało miejsce w przedostatnią sobotę ;-).
Awatar użytkownika
krzysiek83
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014

Post autor: krzysiek83 »

Już wiem dlaczego Ku3a chce zamknąć wątek - mam Cię Zagłębiaku! :P ;)
http://www.zaglebie-lubin.pl/www/index. ... =struktura

Zacytuję:
DYREKTOR DO SPRAW SPORTOWYCH
Jakub Jarosz
:lol:
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

:lol:
Alez z Ciebie dobry materiał na detektywa, krzysiek83! :lol: :D
Dobre, dobre :lol: Świetny ten dyrektor :wink: