1448 (31.10.2009)

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

PS
Listy Przebojów Trójki słucham od: 14.01.1984
Kontakt:

Re: 1448 (31.10.2009)

Post autor: PS »

Coraz bardziej zadziwia mnie to co się dzieje na tej liście. :know:

Do pierwszej pięćdziesiątki nie mogą się dostać Pustki, Muniek/Benedek, Marek Piekarczyk. Szans najmniejszych nie mają świetni Glasvegas czy Ian Brown ani nawet R.E.M. ! A w pierwszej dwudziestce bryluje... Bukartyk. :? Z całym szacunkiem dla tego sympatycznego skądinąd satyryka, czy to jest kabaret czy lista przebojów?

A poza tym nic, tylko ciągle prog-rock i Bubel. :nie:

I jeszcze na antenie rozczulający list od słuchacza, który założył konta swoim dzieciom (lat 9 i 5) i one też głosują! Każdemu wolno, prawda? :)

Dobranoc Państwu.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

ja bym powiedział, że akurat ten Buble wyjątkowo słabo jak na niego radzi sobie na Liście. Rok-dwa temu już byłoby jak nie pierwsze, to podium. Zaczyna się nudzić słuchaczom? Bo kawałek przecież nie gorszy od poprzednich.
Awatar użytkownika
krzysiek83
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014

Post autor: krzysiek83 »

PS pisze: A poza tym nic, tylko ciągle prog-rock i Bubel. :nie:
Bubel sztuk jedna... Nie taki zły jak na niego ,ale rzeczywiście mogło by go nie być.
Ale gdzie te progrockowe tłumy na liście? :roll:
Porki po wielkich bojach wrzucone do zestawu.
Za to alternatywa wylewa się z zestawu :P
Awatar użytkownika
Yoda

Post autor: Yoda »

PS pisze:A poza tym nic, tylko ciągle prog-rock i Bubel. :nie:
Prog-rock :shock: :?: ja na liścię nie widzę praktycznie nic z prog-rocka, no chyba, że za prog-rock uznać Muse :wink:
Prawdziwego prog-rocka (Dream Theater, Opeth, Redemption, Indukti) bardzo na liście brakuje
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

Yoda pisze:Prawdziwego prog-rocka (Dream Theater, Opeth, Redemption, Indukti) bardzo na liście brakuje
Tak naprawdę to żaden z wymienionych przez Ciebie zespołów nie zaliczyłbym do progrocka. Jeśli już miałbym je gdzieś wrzucać to do progmetalu.
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

abd3mz pisze:
Yoda pisze:Prawdziwego prog-rocka (Dream Theater, Opeth, Redemption, Indukti) bardzo na liście brakuje
Tak naprawdę to żaden z wymienionych przez Ciebie zespołów nie zaliczyłbym do progrocka. Jeśli już miałbym je gdzieś wrzucać to do progmetalu.
Kłóciłbym się. Dream Theater i Redemption to rzeczywiście ewidentny progmetal. Opeth i Indukti to zespoły grający rock progresywny z dużą domieszką metalu.

Różnica jest taka. Progmetal - granie na gitarze z prędkością światła, wokal w stylu Iron Maiden, ...
Rock progresywny z domieszkami metalu - to co standardowe w progrocku + wstawki metalowe.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

A OPeth to nie jest przyadkiem włąśnie zespół metalowy, który zaczął skręcać w stronę prog-czegoś? Konkretniej deathowy chyba.

CHwila reklamy, ale musiałem to napisać - przed chwilą skończyła się rewelacyjna audycja w RadiuOrbit. Idealne wprowadzenie w listopadowy klimat.
Ostatnio zmieniony ndz lis 01, 2009 1:02 am przez Miszon, łącznie zmieniany 1 raz.
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

Miszon pisze:A OPeth to nie jest przyadkiem włąśnie zespół metalowy, który zaczął skręcać w stronę prog-czegoś? Konkretniej deathowy chyba.
W sumie tu bardziej pasuje określenie death metal z domieszką proga.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

No właśnie. CHyba dokładnie to napisałem. :-)
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

Dla porządku, kompletne wyniki notowania 1448:

Kod: Zaznacz cały

+-----+-----+------+-------+-----------------------------------------------------+------+
| Poz | Pop | Staz | Trend | utwór - wykonanie                                   | Lang |
+-----+-----+------+-------+-----------------------------------------------------+------+
|   1 |   1 |    7 |     0 | Marysia - Kult                                      | PL   | 
|   2 |   5 |    5 |    +3 | Kto tam? Kto jest w środku? - Hey                   | PL   | 
|   3 |   2 |   12 |    -1 | I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight - U2      | ZG   | 
|   4 |   3 |   11 |    -1 | The Fixer - Pearl Jam                               | ZG   | 
|   5 |   4 |    8 |    -1 | Border Reiver - Mark Knopfler                       | ZG   | 
|   6 |  10 |    4 |    +4 | This I Love - Guns N' Roses                         | ZG   | 
|   7 |   6 |    7 |    -1 | Trwaj chwilo, trwaj - Elżbieta Adamiak i Adam Nowak | PL   | 
|   8 |   9 |    7 |    +1 | Haven't Met You Yet - Michael Bublé                 | ZG   | 
|   9 |  13 |   10 |    +4 | Strawberry Swing - Coldplay                         | ZG   | 
|  10 |   7 |   11 |    -3 | Uprising - Muse                                     | ZG   | 
|  11 |  21 |    3 |   +10 | Got Some - Pearl Jam                                | ZG   | 
|  12 |   8 |    9 |    -4 | Ashtray Heart - Placebo                             | ZG   | 
|  13 |  16 |    4 |    +3 | Bądź zdrowe, moje serce - Voo Voo ? Haydamaky       | PL   | 
|  14 |  11 |   20 |    -3 | Uciekaj moje serce - Nosowska                       | PL   | 
|  15 |  19 |    3 |    +4 | Papillon - Editors                                  | ZG   | 
|  16 |  14 |   17 |    -2 | Kings Of Speed - Archive                            | ZG   | 
|  17 |  17 |    3 |     0 | Niestety trzeba mieć ambicję - Piotr Bukartyk       | PL   | 
|  18 |  22 |    4 |    +4 | Hat, Meet Rabbit - Gaba Kulka                       | PL   | 
|  19 |  15 |    6 |    -4 | I Lost My Star in Krasnodar - Lacrimosa             | ZG   | 
|  20 |  23 |    3 |    +3 | Where Did All the Love Go? - Kasabian               | ZG   | 
|  21 |  25 |    2 |    +4 | Hollywood - Dick4Dick                               | PL   | 
|  22 |  12 |   11 |   -10 | Fragile Tension - Depeche Mode                      | ZG   | 
|  23 |  32 |    1 |    +9 | Because of You - Skunk Anansie                      | ZG   | 
|  24 |  20 |    5 |    -4 | Check My Brain - Alice in Chains                    | ZG   | 
|  25 |  29 |    2 |    +4 | Soul Cake - Sting                                   | ZG   | 
|  26 |  30 |    2 |    +4 | Why I Am - Dave Matthews Band                       | ZG   | 
|  27 |  46 |    1 |   +19 | Revelry - Kings of Leon                             | ZG   | 
|  28 |  18 |   10 |   -10 | Kara Niny - Gaba Kulka                              | PL   | 
|  29 |  28 |    4 |    -1 | Little Look - Eleanor McEvoy & Banana Boat          | ZG   | 
|  30 |  26 |    6 |    -4 | Good Girl - The Lollipops                           | PL   | 
|  31 |  31 |      |     0 | I Must - Basia                                      | PL   | 
|  32 |  34 |      |    +2 | 21st Century Breakdown - Green Day                  | ZG   | 
|  33 |  43 |      |   +10 | This Is It - Michael Jackson                        | ZG   | 
|  34 |  33 |      |    -1 | Egoist Hedonist - Riverside                         | PL   | 
|  35 |  35 |      |     0 | Nigdy nie mów nigdy - Ania                          | PL   | 
|  36 |  47 |      |   +11 | Car Door - Anita Lipnicka                           | PL   | 
|  37 |  36 |      |    -1 | Like a Hobo - Charlie Winston                       | ZG   | 
|  38 |  37 |      |    -1 | Daniel - Bat For Lashes                             | ZG   | 
|  39 |  49 |      |   +10 | Boat Behind - Kings Of Convenience                  | ZG   | 
|  40 |  44 |      |    +4 | Wheels - Foo Fighters                               | ZG   | 
|  41 |  38 |      |    -3 | We Are Golden - Mika                                | ZG   | 
|  42 |  41 |      |    -1 | We Weren't Born to Follow - Bon Jovi                | ZG   | 
|  43 |   0 |      |     N | Jest dobrze - Maria Sadowska                        | PL   | 
|  44 |   0 |      |     N | Got a Song - Kucz/Kulka                             | PL   | 
|  45 |  42 |      |    -3 | Fire To Your Plain - Tori Amos                      | ZG   | 
|  46 |  40 |      |    -6 | If the Stars Were Mine - Melody Gardot              | ZG   | 
|  47 |  39 |      |    -8 | Splitting the Atom - Massive Attack                 | ZG   | 
|  48 |   0 |      |     N | Cornerstone - Arctic Monkeys                        | ZG   | 
|  49 |  44 |      |    -5 | Horses From Shellville - Hatifnats                  | PL   | 
|  50 |   0 |      |     N | Modern Day Delilah - Kiss                           | ZG   | 
Wczorajsze gwałtowne zakończenie podawania wyników on-line spowodowane było... awarią energetyczną, która skutecznie na kilka godzin, odcięła nasz rejon od cywilizacji... pozostało tylko radyjko w komórce ;)

Komplet wyników na http://www.lp3.pl.
Dede

Post autor: Dede »

moja ocena wczorajszego notowania:
in plus:
- awans Kasabian i Editors - spodziewałem się, że w tym tygodniu dostaną zadyszki, a tu wręcz przeciwnie; myślę, że za 1-2 tyg. ich to jednak czeka...)
in minus:
-spadek Massive Attack (a ja miałem nadzieję, że zrobi niespodziankę i wejdzie do 30-tki)
-nowości Kucz/Kulki i M.Sadowskiej - wolałbym na ich miejscu widzieć inne nowości
- męczy się Green Day z wejściem do podstawowego
- chyba już się nie uda Knopflerowi, a szkoda...
- coraz bardziej denerwuje mnie "przyklejenie się" U2 do podium! powoli to samo mam z Fixerem
neutralnie:
- promowany Kiss w poczekalni - czyżby za tydzień się z nią miał pożegnać? chociaż promowana wcześniej Melody Gardot już 3. tydzień (chyba ostatni...)
- Kings Of Leon (dochodzę do wniosku, że chyba nie lubię takich niespodziewanych ruchów; pewnie mówiłbym inaczej, gdyby chodziło o coś "mojego" ;) )
- zaskoczenie, że nie pojawiły się w poczekalni nowe A-HA, R.Przemyk i R.E.M.
Martyr pisze:Moze mi ktoś zdradzić czy już było DM i jeśli tak, to na którym miejscu?
zauważyliście, że spadek Depeche Mode został podsumowany uwagą-szpilą Balonika? powiedział mniej więcej, że zaskoczeniem roku 2009 na liście jest... postawa fanów DM.
Awatar użytkownika
mefiu

Post autor: mefiu »

Neo01 pisze:
PaTToN pisze:
Gary pisze:A ja mam odwrotne zdanie. Każdy kolejny KOL na liście jest lepszy od poprzedniego (tylko utwory z ostatniej płyty)
Najlepszą piosenką KOL była ta trzecia teraz jest już gorzej...
Zgadzam się z przedmówcami, jak dla mnie najlepsze: "Notion", a potem "Revelry", "Use Somebody" i chyba muszę zapoznać się z ich wcześniejszymi dokonaniami; wczoraj był piękny kawałek u Metza ze starszego KOL...
jak dla mnie najlepsze na płycie są 2 pierwsze kawałki czyli Closer (wydaje mi się, że Metz puszczał w sobote właśnie ten kawałek, chyba że później puścił jeszcze coś innego) i Crawl
Revelry to obok 17 najsłabszy utwór
ODPOWIEDZ