Lady Pank
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Wszystko się zgadza, na płycia tak to wyglada, niemniej puryści będą wznosić protesty, gdyż na Liście Trójki prezentowany był utwór Ohyda -- tak przynajmniej wynika z dostępnych mi materiałów.
Już kiedyś proponowany był w takich przypadkach zapis:
A to ohyda [LP3: Ohyda]
-- czy są jakieś przeciwwskazania do takiej formy tego typu wpisów?
Już kiedyś proponowany był w takich przypadkach zapis:
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
Mnie się taki zapis podoba, ale nie wiem co na to inni możni tego forum.JaceK pisze:Już kiedyś proponowany był w takich przypadkach zapis:

Tylko pewnie dotyczyłoby to wszystkich utworów, które były na liście pod tytułem roboczym, a na oficjalnych wydawnictwach już pod innym tytułem. Takich utworów jest mnóstwo, a duża część z nich zgrupowana jest w innym temacie w tym dziale.
z tym to raczej nie dojdziemy do porozumienia, bo kazdy bede miec inne zdanie. Ja akurat jestem za tym, zeby podawac tytul elpetrojkowy, a w nawiasie jaki jest tytul oryginalny, bo to jest LP3 a nie spis utworow poszczegolnych wykonawcow. W szczegolnosci jestem za zapisem "Rzad oficjalny (oryg. "General Ferreira")", a nie "General Ferreira (LP3: "Rzad oficjalny").
Re: Lady Pank
Na na
zamiast Na na na na
pozdrawiam
Emil
zamiast Na na na na
pozdrawiam
Emil
- tadzio3
- Kontakt:
Re:
Tutaj w zupełności zgadzam się z Ku3ą. Jestem za podwójnym zapisem, ale na pierwszym miejscu powinien być tytuł z LP3, a w dopisku tytuł oryginalnyku3a pisze:z tym to raczej nie dojdziemy do porozumienia, bo kazdy bede miec inne zdanie. Ja akurat jestem za tym, zeby podawac tytul elpetrojkowy, a w nawiasie jaki jest tytul oryginalny, bo to jest LP3 a nie spis utworow poszczegolnych wykonawcow. W szczegolnosci jestem za zapisem "Rzad oficjalny (oryg. "General Ferreira")", a nie "General Ferreira (LP3: "Rzad oficjalny").
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Re: Lady Pank
Jestem tego samego zdania.
Re: Re:
czy to ma coś wspólnego z nagraniem Na Na ?tadzio3 pisze:Tutaj w zupełności zgadzam się z Ku3ą. Jestem za podwójnym zapisem, ale na pierwszym miejscu powinien być tytuł z LP3, a w dopisku tytuł oryginalnyku3a pisze:z tym to raczej nie dojdziemy do porozumienia[...]
z nasłuchu nie pamiętam żeby ten utwór pojawiał się na Liście jako Na na na na

pozdrawiam
Emil