witam wszystkich
dawno mnie tu nie było (wcześniej nie byłem zalogowany) i szczerze mówiąc zaglądając tu po kilkumiesięcznej nieobecności, spodziewałem się krótkiej wizyty "dla porządku" i stwierdzenia że nadal nic się nie zmienia
tymczasem spotkała mnie niesamowicie miła niespodzianka - mnóstwo użytkowników, ciekawe tematy, zagadki, komentarze ... rewelacja !
aby wprowadzić się do Was z należytą procedurą - kilka informacji na mój temat
mam na imię Emil, 33 lata, mieszkam w Swarzędzu koło Poznania
pierwsze notowanie którego wysłuchałem z własnej, nieprzymuszonej woli miało numer 219 i odbyło się 31 maja 1986 (dość łatwo było je zlokalizować, ponieważ Broken Heroes wygrało na LP3 tylko jeden raz), natomiast pierwsze które zapisałem to 266/267 z 25 kwietnia 1987
oczywiście radość bierze kiedy przypominam sobie jak zapisywałem swoje pierwsze tytuły w nowiuteńkim zeszycie A4

)
niestety latka lecą i dziś po moich pierwszych notatkach śladu już nawet nie ma, a szkoda - chętnie poczytałbym je dzisiaj
pamiętam np jak Marek w którymś z kolejnych notowań powiedział "U DUE" zamiast U 2 i nie wiedziałem co jest grane
sposoby notowania ewoluowały w moim przypadku przez te wszystkie lata - z początku pamiętam że pozycje 1, 2, 3, 10, 30, 30 pisałemna środku kartki wielkimi literami, a pozostałe od lewej normalnymi (pierwszą literę dużą, resztę małymi)
później dodałem kolumny z pozycją z ubiegłego tygodnia i ilością tygodni
następnie zmieniłem kolory - awanse niebieskie, spadki czarne, utrzymane zielone, nowości czerwone (nowości od początku zapisywałem na czerwono i tak mi zostało do dziś, natomiast pozostałe pozycje dziś zapisuję na czarno lub niebiesko - w zależności od tego, jakiego długopisu akurat moje Pociechy nie zdążą sprzątnąć mi z biurka - niezależnie od ruchu na Liście)
dodałem też kolumny z punktacją do podsumowania roku i wszechczasów
nie dodałem, że mimo tego iż wszystkie notowania wprowadziłem do komputera - nadal z uporem maniaka wpisuję każdą kolejną Listę do zeszytu
gdyby ktoś był zainteresowany, chętnie wrzucę przykładowy skan,
zresztą może inni Użytkownicy również zechcą podzielić się swoimi sposobami
jestem strasznie ciekaw jak zdobywaliście brakujące notowania - w moim przypadku było to tak, że część spisywałem kiedy Marek wprowadził "kącik yesterday" w którym przypominał notowania począwszy od pierwszego
ponieważ nie szło to tak szybko jakbym sobie tego życzył, napisałem ogłoszenie ze szukam starych notowań i wysłałem je do "Świata Młodych"
- odzew przerósł moje oczekiwania i w krótkim czasie miałem komplet
jedynym minusem było to, że ogłoszenie ukazało się jakieś 3 miesiące po wysłaniu
ależ się rozpisałem ... na wstęp to zdaje się i tak za dużo
pozdrawiam wszystkich Użytkowników (zresztą zdaje się, że co niektórych poznałem już w różnych okolicznościach)
Emil