Nasza Lista 8
Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72
Re: Nasza Lista 8
A ja dopiero pobrałem komplet... Jutro zabieram się za słuchanie 

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
- Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove
Mam przyjemność ogłosić, że dla zwycięzcy tej edycji czeka tajemniczy T.K. (dzięki ku3a)
- tadzio3
- Kontakt:
Tak sobie słucham, słucham tych piosenek i stwierdzam, że całkiem dobra ta edycja
Na początku jakoś tak miemrawo było, mało piosenek się wybijało, ale jak przyszło do odrzucania to po mocnej selekcji zostało 31 kawałkółw, a miała być to runda, która wyłaniała dziesiatkę.

Też tak miałem. Problem jest pod koniec, bo nic nie chce odpadać
.
Zresztą, pierwsze odsłuchanie też miałem "jałowe", bo prawie wszystko przeszło dalej.
Dzisiaj jednak udało mi się sfinalizować odsłuchania i zagłosować. Średni czas utworu przekroczył u mnie średnią listy.

Zresztą, pierwsze odsłuchanie też miałem "jałowe", bo prawie wszystko przeszło dalej.
Dzisiaj jednak udało mi się sfinalizować odsłuchania i zagłosować. Średni czas utworu przekroczył u mnie średnią listy.
-
Czas na statystyki.
Głosowała 1 osoba na 11 utworów.
Głosowała 1 osoba na 11 utworów.
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
2 tygodnie nam zostały. Mam nadzieję, że każdy zdąży i nie trzeba będzie przedłużać terminu.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Ja stanąłem w połowie pierwszego przesłuchania i od kilku dni się nie ruszam z braku czasu... Ciężko to widzę szczerze mówiąc.
Ja też to ciężko widzę.
A ja dla odmiany już zagłosowałem! Czyżbym był pierwszy?
Teraz zauważyłem, że jestem drugi ...
-
No prawieBodeczek pisze:A ja dla odmiany już zagłosowałem! Czyżbym był pierwszy?
Glosowały dwie osoby na 21 utworów.
- tadzio3
- Kontakt:
Czyli już jeden kawałek się powtórzył.Grycek pisze:Glosowały dwie osoby na 21 utworów.
No i ja juz skończyłem swoją klayfikację. Zaraz przyśle Gryckowi
-
To teraz trzy osoby głosowały na 28 utworów.
- krzysiek83
Głosy oddane.
Postanowiłem, że od początku musi następować ostra selekcja i po dwóch przesłuchaniach w drugiej rundzie znalazły się 42 utwory.
Do trzeciej awansowała połowa i dziś od świtu odbywał się finał
Efekt - 2 piosenki śpiewane po polsku (ale polskich wykonawców więcej
) w czołowej jedenastce.
Jeden z uczestników ma w moim głosie aż dwie piosenki, co zważywszy na ilość utworów (chyba jednak zbyt dużą...) jest sporym osiągnięciem.
Postanowiłem, że od początku musi następować ostra selekcja i po dwóch przesłuchaniach w drugiej rundzie znalazły się 42 utwory.
Do trzeciej awansowała połowa i dziś od świtu odbywał się finał

Efekt - 2 piosenki śpiewane po polsku (ale polskich wykonawców więcej

Jeden z uczestników ma w moim głosie aż dwie piosenki, co zważywszy na ilość utworów (chyba jednak zbyt dużą...) jest sporym osiągnięciem.
A ja mam jeszcze 50 utworów do przesłuchania. Zważywszy, że wśród nich jeden z nich ma ponad 40 minut, to jeszcze jestem w głębokim lesie.
Też uważam, że to za dużo jest tych utworów. Mimo, że gustuję w długasach, to jednak uważam, że zgłaszanie utworów o długości standardowego LongPlaya*) jest lekką przesadą. Proponowałbym na przyszłość abyśmy się trochę miarkowali w tym względzie i ewentualnie wrzucali takie utwory jako bonus poza konkursem.
(mam nadzieję, że będzie warty tego czasu przeznaczonego na niego
)
*) nie wiem kto go zgłosił i chciałbym, aby zgłaszający go się tutaj nie ujawniał, bo lubię poznawać utwory w oderwaniu od nicków użytkowników
A może w następnej rundzie zrobimy takie ograniczenie, że każdy zgłasza:
- max. 3 utwory
- o długości łącznie nie przekraczającej 20-25 minut
- jeśli ktoś zgłosi utwór o dł. 20-25 minut to będzie miał najwyżej tylko jeden utwór

Też uważam, że to za dużo jest tych utworów. Mimo, że gustuję w długasach, to jednak uważam, że zgłaszanie utworów o długości standardowego LongPlaya*) jest lekką przesadą. Proponowałbym na przyszłość abyśmy się trochę miarkowali w tym względzie i ewentualnie wrzucali takie utwory jako bonus poza konkursem.

*) nie wiem kto go zgłosił i chciałbym, aby zgłaszający go się tutaj nie ujawniał, bo lubię poznawać utwory w oderwaniu od nicków użytkowników
A może w następnej rundzie zrobimy takie ograniczenie, że każdy zgłasza:
- max. 3 utwory
- jeśli ktoś zgłosi utwór o dł. 20-25 minut to będzie miał najwyżej tylko jeden utwór
ja jestem po dwóch przesłuchaniach i pozostało mi 37 utworówkrzysiek83 pisze:Postanowiłem, że od początku musi następować ostra selekcja i po dwóch przesłuchaniach w drugiej rundzie znalazły się 42 utwory.

poradziłem już sobie ze wszystkimi z którymi chciałem sobie poradzić

-
Głosowały 4 osoby na 33 utwory.
Ja będę miał problemy z wyrobieniem się, bo na dzisiaj zaplanowałem drugie przesłuchanie i... 6 godzin nie miałem prądu. Zostaje mi jutro i w zasadzie na tym koniec, bo za tydzień zlot.
- krzysiek83
Kiepski pomysł - faworyzowanie uczestników ze względu na długość proponowanych przez nich utworów.Gary pisze: A może w następnej rundzie zrobimy takie ograniczenie, że każdy zgłasza:
- max. 3 utwory
Po prostu ograniczmy liczbę zgłaszanych propozycji do dwóch i już.
Dla mnie problemem nie jest ogrom muzyki jako godzin do słuchania, tylko wielość utworów - wybór jest przez to szalenie trudny.
O czyli dorzuciłem 5 utworówGrycek pisze:Głosowały 4 osoby na 33 utwory.

Uffffffffffff, drugie przesłuchanie za mną (i nawet spory fragment trzeciego). W tej chwili pozostało mi 38 piosenek czyli nieco ponad 4,5 godziny muzyki. A że piosenki przenoszę z folderów proponujących do innych o nazwach 1a itd. to zauważyłem, że od 9 osób żadnej piosenki w 3 przesłuchaniu nie będzie, a od 3 nadal mam komplet.
W trzecim przesłuchaniu na pewno poleci 9 piosenek, ale może więcej, bo przesłuchuję dwunastą i zajmie mi to jeszcze ponad 10 minut..
W trzecim przesłuchaniu na pewno poleci 9 piosenek, ale może więcej, bo przesłuchuję dwunastą i zajmie mi to jeszcze ponad 10 minut..
a na zlocie będą takie emocje!kajman pisze:Ja będę miał problemy z wyrobieniem się, bo na dzisiaj zaplanowałem drugie przesłuchanie i... 6 godzin nie miałem prądu. Zostaje mi jutro i w zasadzie na tym koniec, bo za tydzień zlot.

Zabierzemy ze sobą Twoich ziomków, kajmanie

To muszę zdążyć wcześniej. Na szczęście trzecie przesłuchanie skończone. Zostały 23 utwory czyli niecałe 3 godziny słuchania. Zostało jeszcze 18 osób, a jedna osoba nadal się ostała z 3 utworami. Z tych 23 dwunastu nie znałem wcześniej.Martyr pisze:a na zlocie będą takie emocje!że zapomnisz, kajmanie, o Naszej Liście.
Zabierzemy ze sobą Twoich ziomków, kajmanie
Szczęśliwie dotarłem do końca 1 rundy przesłuchań.
36 szczęśliwców awansowało do 3 rundy, a pozostałe 61 utworów czekają repasaże.
To do kiedy ten termin? Chyba się nie wyrobię.

-
Raczej na pewno przedłużę termin. Najprawdopodobniej do 13 października(dodatkowy weekend słuchania).Gary pisze:Szczęśliwie dotarłem do końca 1 rundy przesłuchań.![]()
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Ja w sobotę skończyłem pierwsze przesłuchanie. Przede mną drugie. Nic na razie nie odrzucałem, wybijających się utworów jest ok. 10. A całej reszty w pierwszym rzucie nie odrzucę przecież.