Sting

Archiwum LP3 nie jest pozbawione błędów — jeśli dostrzegasz błędy, a masz ochotę poinformować o tym... do dzieła! Mile widziane „dowody rzeczowe”: linki URL, fotki, skany, materiał dźwiękowy.

Moderatorzy: danco28, danco28

Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Sting

Post autor: Miszon »

Mam pytanko:
dlaczego kawałek Stinga pod tytułem "Let your soul be your pilot" w archiwum figuruje pod nazwą "Let your soul"? Mam tą płytkę i o ile pamiętam, ten dłuższy tytuł jest właściwy.

Zresztą, żeby daleko nie szukać, spójrzmy do źródła:
http://www.sting.com/discog/?v=a&a=1&id=11

A jeszcze co do kawałka "Until" - nigdzie nie spotkałem się z tym, żeby ten kawałek zapowiadano jako Brodski Quartet&Sting, wszędzie po prostu Sting. Zresztą nawet nie wiedziałem, że grał tam Kwartet Brodski'ego :wink: .
Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora
Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982

Re: Sting

Post autor: Piotr »

Miszon pisze:Mam pytanko:
dlaczego kawałek Stinga
Ano zapewne dlatego, ze jeszcze do tego miejsca z weryfikacja nie dotarlismy. Ale doceniamy Twoja czujnosc i prosimy o dalsza bo czasami cos moze umknac naszej uwadze.

I jeszcze slow kilka o kawalku "Until...". Utwor powstal w roku 2001, a wersja z Quartetem dopiero w 2005 i znalazl sie na ich plycie. Tu tez zostanie naniesiona poprawka.
Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora

No i jak juz jestesmy przy Stingu to tym razem ja mam pytanko do zapisujacych wszystko skrupulatnie w zeszycikach, i tych co to dobra pamiec maja - ja niestety takowej juz nie posiadam, a na Bilobil juz za pozno. Czy przypadkiem Shape of My Heart nie byl grany z plyty "Czlowiek demolka" i nie byla to przypadkiem wersja live?

No i wreszcie czy Fragile ten z 2001 roku z plyty All This Time rzeczywiscie byl w wersji live, a nie (2001)?
borys

Post autor: borys »

Shape Of My Heart prezentowany byl w wersji studyjnej a Fragile w koncertowej.
JC

Post autor: JC »

Piotr pisze:No i jak juz jestesmy przy Stingu to tym razem ja mam pytanko do zapisujacych wszystko skrupulatnie w zeszycikach, i tych co to dobra pamiec maja - ja niestety takowej juz nie posiadam, a na Bilobil juz za pozno. Czy przypadkiem Shape of My Heart nie byl grany z plyty "Czlowiek demolka" i nie byla to przypadkiem wersja live?

No i wreszcie czy Fragile ten z 2001 roku z plyty All This Time rzeczywiscie byl w wersji live, a nie (2001)?
Co do Stinga i "Fragile" to ja w swoich notatkach tą wersję z 2001 r. mam zapisaną jako "Fragile (Tribute to heroes)", bo ta wersja to była z koncertu poświęconego ofiarom World Trade Center i pamiętam, że tak ją Pan Marek zapowiadał.
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

JC pisze:(...)"Fragile (Tribute to heroes)", bo ta wersja to była z koncertu poświęconego ofiarom World Trade Center i pamiętam, że tak ją Pan Marek zapowiadał.
Sugerujesz zatem taki zapis?
JC

JaceK pisze:
JC pisze:(...)"Fragile (Tribute to heroes)", bo ta wersja to była z koncertu poświęconego ofiarom World Trade Center i pamiętam, że tak ją Pan Marek zapowiadał.
Sugerujesz zatem taki zapis?
Ja pamiętam bardzo dobrze, że tak była zapowiadana ta piosenka. Z tym że w 2001 r. pojawiły się oficjalnie aż trzy wersje "Fragile": jedna z płyty "All this time" w wersji ponad 4-minutowej, druga z koncertu poświęconego ofiarom WTC w wersji 2 minuty i 55 sekund i trzecia z Live BBC z koncertu który odbył się 1 grudnia 2001 (a zatem po tym jak Fragile z 2001 r. pojawiła się na liście). Co do wersji jaką grał Pan Marek w 2001 r. na antenie - grał dwie wersje, na pewno, bo tak zarejestrował mój kaseciak - jedną - tą koncertową z płyty All this time i drugą - tą skróconą z koncertu "A tribute to heroes". Wydaje mi się, że powinien być zapis "Fragile (Tribute to heroes)" - mocno w pamięć mi się wbiła taka zapowiedź tej piosenki. Tak wynika z moich ówczesnych notatek. Jestem ciekaw czy zanotowali tak amo inni Forumowicze?
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Ja miałem to jako "Fragile(2001)" i że z płyty "All this time".
Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora

Co do jednej rzeczy JC ma calkowita racje. Fragile byl wydany na trzech plytach. Ale stety/niestety Fragile (Tribute to heroes) nie istnieje. Bierzemy do reki dwuplytowy album Tribute to Heroes, zagladamy na plyte numer 2, utwor numer 7 i jego pelna nazwa brzmi: Fragile. Trwa 2:44
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

czyli po raz kolejny... lokalne upiększenie dokonane przez Prowadzącego.
JC

JaceK pisze:czyli po raz kolejny... lokalne upiększenie dokonane przez Prowadzącego.
Na to wychodzi. Oficjalnie coś takiego jak "Fragile (Tribute to heroes)" nie istnieje.
Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora

Jesli ktos by koniecznie chcial w inny sposob zapisac ten tytul to proponuje taki oto zapis:
Fragile (from: "Tribute to Heroes") albo
Fragile (z płyty: "Tribute to Heroes")
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

To może... skoro polska lista —
ten zapis wprowadzić do Archiwum?
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Le jesteście pewni, że to nie było z "All this time"? Bo owszem, ze dwa razy zagrali inną wersję, ale ogólnie to własnie było raczej to.
Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora

JaceK pisze:To może... skoro polska lista —
ten zapis wprowadzić do Archiwum?
Szczerze Jacku? Ja jestem za zapisem Fragile (2001), ale to jest jeden z wielu glosow na forum.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Chyba "Fragile (Live 2001)" najprostsze jest i pomija wszelkie wątpliwości w tej materii.
JC

Miszon pisze:Chyba "Fragile (Live 2001)" najprostsze jest i pomija wszelkie wątpliwości w tej materii.
Ale ta wersja z płyty "All this time" to nie była wersja Live.
ODPOWIEDZ