To już i ja nie będę czekał. Spośród wielu kawałków (ok 40) różnych wykonawców wybrałem w końcu trójkę, ale w dwóch przypadkach są to moje osobiste wielkie przeboje i jeden jeszcze wschodzący kawałek
Believe - You & Me - Przepiękny kawałek niedocenianego zespołu Mirosława Gila. Nowa płyta już wydana, ale nowy wokalista i trochę inna stylistyka (brak klawiszy) jeszcze mnie nie przekonała. A ten kawałek mnie po prostu zaczarował na długie miesiące
Blackmore's Night - Wish you Were Here - drugi mój wielki przebój sprzed kilku lat, który swego czasu był w zestawie do głosowania na LP3 (z resztą wtedy właśnie go poznałem). Zespół już od dłuższego czasu bardzo lubię, a ten cover mimo, że w dużo nie zmienionej wersji wyszedł przecudownie.
Korpiklaani - Vodka - No i na koniec coś z nowości. Z ostatniej płyty singiel promujący album. Zespół poznałem kilka miesięcy temu, a kilka tygodni temu miałem okazaję słyszeć go na Woodstocku

Szkoda, ze tylko słyszeć, ale to już inna kwestia. W każdym razie świetny zespół ze swoistym powerem.
Miałem wrzucić ich duży przebój "Happy Little Boozer", który poznałem jako pierwszy, ale postawiłem na coś nowego. Mam nadzieję, że się spodoba, bo zespół warty uwagi