1438 (22.08.2009)

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Awatar użytkownika
krzysiek83
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014

Re: 1438 (22.08.2009)

Post autor: krzysiek83 »

To ja jeszcze o Behemocie. Nie lubię ich wprawdzie, ale warto docenić, że w tym tygodniu Polacy sprzedali więcej płyt w USA niż Coldplay czy U2 :)
bear

Post autor: bear »

PaTToN pisze: Jest lepszy od 21 guns to na pewno. Więc powinien szybko to zastąpić.
właśnie odsłuchałem sobie owego słynnego "Pecamaker'a" i cóż... nie dostrzegłem w tym kawałku niczego wybitnego
krzysiek83 pisze:Ten avatar jest znakomity ;) Mamy podobne poczucie humoru :)
wow, a myślałem że tylko ku3a jest tutaj fanatykiem takiego humoru :)
i trochę się sobie dziwię, że to dopiero mój pierwszy pythonowy avatar na tym forum :wink:
krzysiek83 pisze: a i misiowa lista jest szalenie ciekawa :D
miło to czytać :D znaczy że warto było zakładać tego bloga :wink:
Awatar użytkownika
Yoda

Post autor: Yoda »

krzysiek83 pisze:
muzykaswiata pisze:Może przeoczyłem, ale nigdzie nie słyszałem aby ktoś informował, że Polacy osiągnęli sukces w Stanach.
Behemoth z płytą "Evangelion" jako nowość na 55 pozycji na The Billboard 200.
SUPER - GRATULACJE !!!
Dopisuję się do gratulacji oczywiście! :)
A poza tym 1 miejsce w Polsce, 5 w Holandii, 17 w Finlandii, 45 w Austrii, 59 w Nimeczech i 61 w Kanadzie!
Nic dodać nić ująć :)
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

A poza tym 1 miejsce w Polsce, 5 w Holandii, 17 w Finlandii, 45 w Austrii, 59 w Nimeczech i 61 w Kanadzie!
OMG! NO W KOŃCU!
To teraz chyba staną się moimi ulubieńcami - bo jak nie można lubić naszego towaru eksportowego!!!!
Nawet nie wiecie, jak się cieszę!!!!
Awatar użytkownika
Yoda

Post autor: Yoda »

bear pisze:właśnie odsłuchałem sobie owego słynnego "Pecamaker'a" i cóż... nie dostrzegłem w tym kawałku niczego wybitnego
Rytm nie jest skomplikowany, ale łatwo wpada w ucho i na liście świetnie sobie będzie radził

P.S.
bear pisze:
Yoda pisze:bear, twój poprzedni avatar był lepszy :wink:
od czasu do czasu trzeba zmienić image :wink:
W sumie to nawet rozumiem, mój też już mi się znudził. Wybrałem więc następny, a co mogło być kolejnym avatarem jak nie ulubiona płyta? :wink:
Ale niewykluczone, że niedługo wrócę do starego :)
ku3a

Post autor: ku3a »

Mateusz pisze:
kajman pisze:No to czegoś zabraknie. Czego: Madonny, Muse, Depechów czy Jamu?
Madonny...
Mateusz pisze:
PaTToN pisze:
fazzer pisze:ciekawe co wypadło??
Zapewne Coma Franz Ferdinand i Dave Mathews Band
Dokładnie. A z poczekalni Bloc Party.
Mateusz, proszę! Nie piszemy takich rzeczy na forum.

Notowania słuchałem w całości i podczytywałem forum, ale pisać mi się nie chciało. To teraz w skrócie o moich wrażeniach:
- "Ashtray Heart" - nie spodziewałem się wejścia z pominięciem Poczekalni, ale spodziewałem się debiutu w okolicy miejsca 35. A po debiucie na pierwszym miejscu forumowej zacząłem się zastanawiać czy może jednak nie zrobiłem źle nie lokując tego w okolicy 28. miejsca... Dla mnie szok i na pewno nie tylko dla mnie. Nie wiem jak to rokuje na przyszłość, ale całkowicie nie rozumiem tak tragicznego wyniku.
- Madonna. Ani przez chwilę nie myślałem, że wejdzie z pominięciem, celowałem w miejsca 40-45. Martwiłem się, że kończy się Poczekalnia, a tego jeszcze nie było, ale oczywiście dlatego, że to oznaczało, że prawdopodobnie będzie debiut z pominięciem. A potem informacja, że są tylko 3 nowości! I znowu szok.
- Kumka Olik :mrgreen: . Kiedyś chyba bym się wkurzał, że piosenkę którą bardzo lubię, inni mieszają z błotem. Ale teraz po prostu chciało mi się śmiać, bo już widziałem to rwanie włosów ze zdenerwowania :mrgreen: . Kumkaaaa, yeah! :D 8)
- A-ha... załamka. Może tyle. Straszna miernota.

I to może tyle, jeśli chodzi o najważniejsze rzeczy.
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

Oj, już miernota... Po prostu taka melancholijna, pop-rockowa balladka :)
Awatar użytkownika
krzysiek83
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014

Post autor: krzysiek83 »

ku3a pisze: - Kumka Olik :mrgreen: . Kiedyś chyba bym się wkurzał, że piosenkę którą bardzo lubię, inni mieszają z błotem. Ale teraz po prostu chciało mi się śmiać, bo już widziałem to rwanie włosów ze zdenerwowania :mrgreen: . Kumkaaaa, yeah! :D 8)
Wiesz jakie mi się przez nich zrobiły zakola?? :P ;)
Co do A-ha to niestety masz rację.
A jesli chodzi o Mix, to rozumiem, że chyba już straciłeś nad nim kontrolę, bo prowadzący zarządził jak myślę, że ma być łatwo i już. Więc nie zgłaszam już pretensji do jego zbyt dużej łatwości :) Przynajmniej nie zgłaszam ich Tobie :)
ku3a

Post autor: ku3a »

;-)
wiesz, ja zdecydowanie wolę trudniejsze. i na pewno będę się starał, żeby były trudniejsze od dwóch ostatnich :-).
ale też nie tak trudne, by Balonik sam nie odgadł i nie prosił o to, by następny był łatwiejszy :mrgreen: .
a to trudno tak wyważyć poziom trudności, bo już nieraz to co mi wydawało się bardzo łatwe okazywało się zdecydowanie trudne, a z kolei to, co obawiałem się, że może sprawić zbyt dużo trudności okazywało się nie być zbyt wielką przeszkodą.
ODPOWIEDZ