jak dla mnie, liczba utworów zgłoszonych np. w poprzedniej edycji była już bliska przesytu, więc jeśli liczba uczestników by się zwiększyła, to ja ze względów czasowych niestety wolałbym zmniejszenie liczby propozycji do dwóch.
kajman pisze:Tylko niech będą po 3 utwory, taka tradycja i do tego dla mnie idealny klucz: 2 zagraniczne i 1 polska.
Jestem za trzema utworami (już nawet mam wybrane ) Ale jestem zdecydowanie limitowi dotyczącego Polskich piosenek. powinniśmy promować naszą muzykę
To jest takie moje prywatne kryterium. Drugie to alfabetyczne (tu są wyjątki) czyli jadę od A do (może kiedyś) Z. No ale teraz się cofnę do C z jedną piosenką.
krzysiek83 pisze:Ja nie miałem w poprzedniej edycji limitów i wrzuciłem dwa utwory polskich zespołów
A ja trzy.
A ja ani jednego.
I szczerze powiem, że w tej edycji na razie nie widzę perspektyw na poprawę, ale za to widzę perspektywy na 17-minutowego długasa.
I wiem u kogo ten utwór nie będzie miał na pewno szans.
Myślę, że być może u tego, u którego mój będzie miał jeszcze mniejsze.
Dawno mnie tu nie było, zaglądałem tylko w poszukiwaniu informacji na temat edycji 8.
Długo trzeba było czekać na NL (1000)2 -восемь- , ale na szczęście doczekaliśmy się.
Jestem za dłuższym czasem głosowania jeśli byłoby dużo uczestników i po 3 piosenki.
ku3a pisze:
jak dla mnie, liczba utworów zgłoszonych np. w poprzedniej edycji była już bliska przesytu, więc jeśli liczba uczestników by się zwiększyła, to ja ze względów czasowych niestety wolałbym zmniejszenie liczby propozycji do dwóch.
Sądzę tak samo. Przy czym wydłużenie pierwszej rundy nie jest dla mnie rozwiązaniem. Tak czy inaczej nie ogarnę po prostu większej liczby kawałków (szczególnie jak dużo mnie nie zainteresuje, jak ostatnio).
Z tym, że ja na razie jeszcze się nie zgłaszam, także tymczasowo możecie nie brać pod uwagę tego głosu.
Miszon pisze:Przy czym wydłużenie pierwszej rundy nie jest dla mnie rozwiązaniem. Tak czy inaczej nie ogarnę po prostu większej liczby kawałków (szczególnie jak dużo mnie nie zainteresuje, jak ostatnio).
To od razu eliminuj te które nie mają według Ciebie najmniejszych szans w kolejnych przesłuchaniach. I już możesz mieć mniej utworów.
Trzy utwory na głowę i przedłużenie eliminacji:
Grycek
kajman
PaTToN
dominik_fi
retry2
Artur
Adameks
abd3mz
Yoda
Nivo
krzysiek83
Aro
Łucek
Yacy
Bodeczek
Dwa utwory na głowę :
ku3a
Gary
neon.ka
stavanger
Jeszcze nie znam opini:
Robinson
ksch
tadzio3
bear
Miszon pisze:Przy czym wydłużenie pierwszej rundy nie jest dla mnie rozwiązaniem. Tak czy inaczej nie ogarnę po prostu większej liczby kawałków (szczególnie jak dużo mnie nie zainteresuje, jak ostatnio).
To od razu eliminuj te które nie mają według Ciebie najmniejszych szans w kolejnych przesłuchaniach. I już możesz mieć mniej utworów.
Ale to nie zdaje egzaminu, bo 2 razy słucham całość, a później jak mam za dużo odrzucić, to większości z nich daje jeszcze szansę. No, chyba że coś mnie od razu odrzuci, to wywalam po jednym przesłuchaniu (albo nawet przed, jak znam)
W przypadku co najmniej 33 uczestników jestem zdecydowanie za 2 utworami.
W przypadku nieco mniejszej ilości, dostosuję się do większości, ale też raczej byłbym za 2 utworami.