propozycja Stelki
Re: propozycja Stelki
Ja myślę, że nazwę to można wymyślić po zakończeniu pracy.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Ja mogę zaśpiewać (jak zakładam jeszcze minimum z 10 osób oprócz mnie
), czy zabrzdękolić na gitarze, ksch na klawiszach (bo na pewno jest w tym lepzy ode mnie
), nie wiem kto na basie i perkusji. Co do textu - nie widzę chętnych do kontynuowania mojego pomysłu, nie wiem nawet, czy jest dobry (pomysł, bo text na pewno nie
).

Bas i "backing guitar" mogę również wziąć na siebie 
Na perkusji gram jednak zbyt słabo - poza tym jest drugi problem: do nagrań możemy użyć salki mojego byłego zespołu, pod warunkiem, że nikt z nas nie będzie dotykał zestawu...

Na perkusji gram jednak zbyt słabo - poza tym jest drugi problem: do nagrań możemy użyć salki mojego byłego zespołu, pod warunkiem, że nikt z nas nie będzie dotykał zestawu...

może, gdy w perspektywie mamy zlot, warto odświeżyć ten wątek 

Oj, zdecydowanie warto! 
Do Zlotu pozostało siedem tygodni. Uważam, że to powinien być deadline do stworzenia całego tekstu.
W tym czasie zachęcam do przedstawiania tutaj swoich pomysłów zarówno osoby, które nie będą mogły być na Zlocie, jak i osoby, które się tam pojawią - będzie nam łatwiej to ogarnąć.
...a może udałoby się nagrać wokale w Trójce?

Do Zlotu pozostało siedem tygodni. Uważam, że to powinien być deadline do stworzenia całego tekstu.
W tym czasie zachęcam do przedstawiania tutaj swoich pomysłów zarówno osoby, które nie będą mogły być na Zlocie, jak i osoby, które się tam pojawią - będzie nam łatwiej to ogarnąć.
...a może udałoby się nagrać wokale w Trójce?
Miszon - co do Twojego pomysłu, po przemyśleniach:
wg. mnie pierwsza część jest bardzo dobra
ale druga nie do końca mi się podoba. żeby pomieścić wszystkie nicki, piosenka musiałaby przybrać większe rozmiary - ponadto nie chciałbym, żeby ktoś się poczuł urażony przez to, że został pominięty.
moja propozycja: lepiej nie wymieniać pseudonimów, ale może warto np. zaśpiewać o tym, co tutaj robimy? że zbieramy się w każdą sobotę o 19, by pokomentować listę, głosujemy na obie forumowe, typujemy trzydziestkę...?
wg. mnie pierwsza część jest bardzo dobra

ale druga nie do końca mi się podoba. żeby pomieścić wszystkie nicki, piosenka musiałaby przybrać większe rozmiary - ponadto nie chciałbym, żeby ktoś się poczuł urażony przez to, że został pominięty.
moja propozycja: lepiej nie wymieniać pseudonimów, ale może warto np. zaśpiewać o tym, co tutaj robimy? że zbieramy się w każdą sobotę o 19, by pokomentować listę, głosujemy na obie forumowe, typujemy trzydziestkę...?
to i ja wracam do tematu z konkretniejszymi konkretami
.
też wydaje mi się, że nie powinno być żadnych personalnych wskazań, bo to nie powinien być tekst o osobach, ale o całym zjawisku. tak więc początek tekstu Miszona bardzo dobry
- ja bym właśnie w tym kierunku szedł.
pytanie tylko czy chcemy wymyślić tekst na zlocie czy mieć już gotowy wcześniej.
z jednej strony na zlocie można zrobić burzę mózgów, ale z drugiej temat może się rozejść po kościach, bo zaczną się dowcipy i off topiki na żywo i będą nici (czy też linki) z tekstu. poza tym na pewno niejedna osoba jest efektywniejsza gdy przysiądzie w domowym zaciszu i się skupi. proponuję więc, żeby wszystkie pomysły czy nawet szczątki pomysłów były tu przedstawiane od razu, a na zlocie spróbowalibyśmy je skompilować w jakąś zręczną całość.

też wydaje mi się, że nie powinno być żadnych personalnych wskazań, bo to nie powinien być tekst o osobach, ale o całym zjawisku. tak więc początek tekstu Miszona bardzo dobry

pytanie tylko czy chcemy wymyślić tekst na zlocie czy mieć już gotowy wcześniej.
z jednej strony na zlocie można zrobić burzę mózgów, ale z drugiej temat może się rozejść po kościach, bo zaczną się dowcipy i off topiki na żywo i będą nici (czy też linki) z tekstu. poza tym na pewno niejedna osoba jest efektywniejsza gdy przysiądzie w domowym zaciszu i się skupi. proponuję więc, żeby wszystkie pomysły czy nawet szczątki pomysłów były tu przedstawiane od razu, a na zlocie spróbowalibyśmy je skompilować w jakąś zręczną całość.
- Miszon
- Kontakt:
Też jakiś czas temu doszedłem do wniosku, że o forum nie ma co się za bardzo rozgadywać. Może prędzej coś o Helen, JaQbku, etc. CO więcej, miałem nawet wenę na rozwinięcie pierwszej zwrotki (łącznie z akordami), ale niestety stałem na przystanku i nigdzie tego nie zapisałem i zapomniałem później co tam mi przyszło do głowy
.

- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Prawdziwy artysta - wena dopada Cię w różnych okolicznościachMiszon pisze: miałem nawet wenę na rozwinięcie pierwszej zwrotki (łącznie z akordami), ale niestety stałem na przystanku i nigdzie tego nie zapisałem i zapomniałem później co tam mi przyszło do głowy.

- Miszon
- Kontakt:
A żebyś wiedział - często tak jest.
No akurat chusteczek nie miałem
.

No akurat chusteczek nie miałem

Od paru takich zdarzeń zawsze noszę przy sobie kartkę papieru i ołówek 
Myślałem o czymś takim /szkic/:
Jest sobota, wczesny wieczór,
Lista Trójki już w eterze.
Każdy z forum już wstukuje
W Firefoxie i w Operze
Adres znany od lat sześciu,
Gdzie są wszystkie komentarze
Jak co tydzień, gdy wybija
Dziewiętnasta na zegarze

Myślałem o czymś takim /szkic/:
Jest sobota, wczesny wieczór,
Lista Trójki już w eterze.
Każdy z forum już wstukuje
W Firefoxie i w Operze
Adres znany od lat sześciu,
Gdzie są wszystkie komentarze
Jak co tydzień, gdy wybija
Dziewiętnasta na zegarze

fajne
.
może dobrze, żeby tekst był aktualny zawsze, a za rok już nie będzie aktualne, że od lat sześciu
. i że Firefox albo Opera też może nie być aktualne
.

może dobrze, żeby tekst był aktualny zawsze, a za rok już nie będzie aktualne, że od lat sześciu

A co, to ma być nasz jedyny utwór? 
Nie wiem, jak z podawaniem nazw przeglądarek, czy to nie podeszłoby pod reklamę.
Wersja zmieniona:
[...]Każdy z forum już wstukuje
Prędko w swoim komputerze
Adres znany od lat wielu,
Gdzie są wszystkie komentarze[...]

Nie wiem, jak z podawaniem nazw przeglądarek, czy to nie podeszłoby pod reklamę.
Wersja zmieniona:
[...]Każdy z forum już wstukuje
Prędko w swoim komputerze
Adres znany od lat wielu,
Gdzie są wszystkie komentarze[...]
To znowu ja.
Jeśli macie jakieś pomysły, a będziecie na zlocie, to bardzo proszę - odświeżcie je sobie do jutra.
Jeśli macie jakieś pomysły, a będziecie na zlocie, to bardzo proszę - odświeżcie je sobie do jutra.

- Miszon
- Kontakt:
A czy w sobotę będziemy kontynuwać tfurczość, czy to tylko piątek? 

Ja tam większych przeciwwskazań nie widzę