Nasi kandydaci do zestawu
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
Re: Nasi kandydaci do zestawu
Pewnie dużo to nie zmieni, ale I Love This I Love 

- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
M. Lubomski i G. Bukała jeśli nie mają swoich utworów w zestawie (popieram ich także, bo są po prostu dobrzy - ale to chyba za mało), to o czym tu mówić... To powinna być podstawa w TRÓJCE. Ale w Trójce przez "ó", w tej przez "u" jak widać niekoniecznie 

- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Też już o tym dawno temu pisałem (gdzieś zimą...abd3mz pisze:Eva Cassidy...

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
To ja jeszcze dorzucę ostatni singiel zespołu Future Of The Left - "The Hope That House Built" (przed chwilą usłyszałem w Trójce).
Do odsłuchania tutaj.
Przy okazji, małe uaktualnienie co do utworów zgłoszonych co najmniej przez 2 osoby:
W tej chwili powyżej jednego zgłoszenia mają:
- This I love - Guns N'Roses - 8 (kajman, Gary, bear, Robinson, Yoda, Yacy, adr, PaTToN)
- Doors closing slowly - Manic Street Preachers - 5 (krzysiek83, Gary, ksch, Yoda, adr)
- dowolny kawałek z płyty "Miłość to za mało" Grzegorza Tomczaka - 3 (Miszon, mateusz15, kajman)
- dowolny kawałek Grzegorza Bukały [płyta nagrywana w studio im. Agnieszki Osieckiej] - 3 (abd3mz, krzysiek83, kajman)
- jakiś kawałek Evy Cassidy - 3 (abd3mz, Miszon, kajman)
- Żeby - Mariusz Lubomski - 2 (Miszon, krzysiek83)
PS. Ku3a, czy wobec przytłaczającej popularności tego utworu Guns N'Roses, mógłbyś coś szepnąć Balonikowi przynajmniej o nim?
Do odsłuchania tutaj.
Przy okazji, małe uaktualnienie co do utworów zgłoszonych co najmniej przez 2 osoby:
W tej chwili powyżej jednego zgłoszenia mają:
- This I love - Guns N'Roses - 8 (kajman, Gary, bear, Robinson, Yoda, Yacy, adr, PaTToN)
- Doors closing slowly - Manic Street Preachers - 5 (krzysiek83, Gary, ksch, Yoda, adr)
- dowolny kawałek z płyty "Miłość to za mało" Grzegorza Tomczaka - 3 (Miszon, mateusz15, kajman)
- dowolny kawałek Grzegorza Bukały [płyta nagrywana w studio im. Agnieszki Osieckiej] - 3 (abd3mz, krzysiek83, kajman)
- jakiś kawałek Evy Cassidy - 3 (abd3mz, Miszon, kajman)
- Żeby - Mariusz Lubomski - 2 (Miszon, krzysiek83)
PS. Ku3a, czy wobec przytłaczającej popularności tego utworu Guns N'Roses, mógłbyś coś szepnąć Balonikowi przynajmniej o nim?
Ostatnio zmieniony pt sie 14, 2009 4:37 pm przez Robinson, łącznie zmieniany 4 razy.
ok, o nim szepnę.
przyłączam się do prośby o Maniców. w końcu jeden z moich trzech ulubionych zespołów... 

Ja także chciałbym Maniców w zestawie
- krzysiek83
ksch pisze:przyłączam się do prośby o Maniców. w końcu jeden z moich trzech ulubionych zespołów...

Świetnie, jest nas kilkuYoda pisze:Ja także chciałbym Maniców w zestawie

-
Na razie 4 - doganiacie Guns N'Roses.krzysiek83 pisze:Świetnie, jest nas kilkuYoda pisze:Ja także chciałbym Maniców w zestawie
Powyżej w swoim poście staram się to na bieżąco uaktualniać.
Ja generalnie jestem przeciw wstawianiu do zestawu utworów niesinglowych, ale poprę Gunsów i Manicsów.
- albarn
- Listy Przebojów Trójki słucham od: wiosna 2007
- Kontakt:
Proponuję Strachy na Lachy - Nocne ulice 

- PaTToN
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
Ja również chciałbym poprzeć Gunsów
- krzysiek83
Tzn. uznajesz, że zespoły niewydające singli same skazują się na niebyt na listach przebojów?adr pisze:Ja generalnie jestem przeciw wstawianiu do zestawu utworów niesinglowych
Ale szkoda takiej dobrej muzyki...
Tym sposobem nie mielibyśmy w TOPie wszechczasów choćby Floydów

- Miszon
- Kontakt:
Albo Led Zeppelin.
Jeżeli można popierać większą ilość to ja bardzo mocno popieram Bukałę (najlepiej w Malinach) i Tomczaka (najlepiej z Leną) i w zasadzie Cassidy (w zasadzie bo raczej nie w tym utworze, tu jest jak w Chain za mało ewowa - najlepsze byłoby Summertime lub to coś z Różami)
-
A ja jestem zdecydowanie za wyszukiwaniem przez Trójkę właśnie takich "ukrytych" niesinglowych utworów o wysokich walorach artystycznych, żeby jeszcze bardziej odróżnić się od komercyjnych rozgłośni grających z singli.adr pisze:Ja generalnie jestem przeciw wstawianiu do zestawu utworów niesinglowych
PS. Uaktualniłem ranking utworów.
To ja jeszcze jedną propozycję.
"Jakiś" utwór Mars Volty z ostatniej płyty. Myślę, że co najmniej 6 by się nadawało. Chyba najbardziej "listowe" jest " Desperate Graves".
"Jakiś" utwór Mars Volty z ostatniej płyty. Myślę, że co najmniej 6 by się nadawało. Chyba najbardziej "listowe" jest " Desperate Graves".
Moja wypowiedź była uogólniająca, powiedzmy że był to "skrót myślowy"krzysiek83 pisze:Tzn. uznajesz, że zespoły niewydające singli same skazują się na niebyt na listach przebojów?adr pisze:Ja generalnie jestem przeciw wstawianiu do zestawu utworów niesinglowych
Ale szkoda takiej dobrej muzyki...
Tym sposobem nie mielibyśmy w TOPie wszechczasów choćby Floydów

Wydaje mi się, że łatwiej byłoby zaproponować redaktorom z Trójki utwory, które są singlami. Z dotychczasowych naszych propozycji prawie nic nie przeszło, może dlatego że dużo z tych piosenek nie było wydanych na singlu. Pewnie, że Trójka musi się odróżniać od radiostacji komercyjnych i zresztą doskonale to robi, ale w dalszym ciągu jest to radio, które promuje głównie utwory-single proponowane przez wytwórnie muzyczne i wydawców.Robinson pisze:A ja jestem zdecydowanie za wyszukiwaniem przez Trójkę właśnie takich "ukrytych" niesinglowych utworów o wysokich walorach artystycznych, żeby jeszcze bardziej odróżnić się od komercyjnych rozgłośni grających z singli.
Inna sprawa, że i tak wielu ciekawych rzeczy na Liście nie ma, chociaż były/są grane w Trójce.
-
Kuba, dzięki za zgłoszenie Balonikowi.
Jak się uda dodać do zestawu, to za kilka tygodni warto ponowić akcję.
Ostateczne podsumowanie:
- 8 - This I love - Guns N'Roses - (kajman, Gary, bear, Robinson, Yoda, Yacy, adr, PaTToN)
- 5 - Doors closing slowly - Manic Street Preachers - (krzysiek83, Gary, ksch, Yoda, adr)
- 3 - dowolny kawałek z płyty "Miłość to za mało" Grzegorza Tomczaka - (Miszon, mateusz15, kajman)
- 3 - dowolny kawałek Grzegorza Bukały [płyta nagrywana w studio im. Agnieszki Osieckiej] - (abd3mz, krzysiek83, kajman)
- 3 - jakiś kawałek Evy Cassidy - (abd3mz, Miszon, kajman)
- 2 - Żeby - Mariusz Lubomski - (Miszon, krzysiek83)
Pozostałe propozycje z edycji sierpniowej, poparte tylko przez 1 osobę:
- Easy - Mika Urbaniak,
- coś Osjan,
- coś Indukti,
- coś XIII. století,
- The Hope That House Built - Future Of The Left,
- Nocne ulice - Strachy na Lachy,
- Desperate Graves - Mars Volta
Jak się uda dodać do zestawu, to za kilka tygodni warto ponowić akcję.
Ostateczne podsumowanie:
- 8 - This I love - Guns N'Roses - (kajman, Gary, bear, Robinson, Yoda, Yacy, adr, PaTToN)
- 5 - Doors closing slowly - Manic Street Preachers - (krzysiek83, Gary, ksch, Yoda, adr)
- 3 - dowolny kawałek z płyty "Miłość to za mało" Grzegorza Tomczaka - (Miszon, mateusz15, kajman)
- 3 - dowolny kawałek Grzegorza Bukały [płyta nagrywana w studio im. Agnieszki Osieckiej] - (abd3mz, krzysiek83, kajman)
- 3 - jakiś kawałek Evy Cassidy - (abd3mz, Miszon, kajman)
- 2 - Żeby - Mariusz Lubomski - (Miszon, krzysiek83)
Pozostałe propozycje z edycji sierpniowej, poparte tylko przez 1 osobę:
- Easy - Mika Urbaniak,
- coś Osjan,
- coś Indukti,
- coś XIII. století,
- The Hope That House Built - Future Of The Left,
- Nocne ulice - Strachy na Lachy,
- Desperate Graves - Mars Volta
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1369
Ciekawe czy jakaś Metallica miałaby szanse wejść do zestawu?
Ja bym proponowała jeszcze coś z 'Hipertrofii', płyta była multiplatynowa, więc należy jej się więcej utworów w notowaniu (niż 3), tym bardziej, że te singlowe były dość słabe w porównaniu z płytą.
- Miszon
- Kontakt:
No ale takie były single, więc co zrobić. Kilka "radiowych" utworów odpada z powodu 1 czy 2 słów... (np. świetne "Lśnienie").
e, "Tonacja" też mogła odpaść z powodu jednego czy dwóch słów, a jednak mieli litość 

- Miszon
- Kontakt:
No tak, ale podobno to był jakiś "radio edit". NIe wiem, bo nigdy nie słyszałem na Liściew całości. Tak jakoś się złożyło, że szybko spadła i tylko początek słyszałem.
- PaTToN
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
Ja z Hipertrofii proponowałbym "trujące rośliny" pasują na listę