przyjacieletrojki.org.pl

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
Awatar użytkownika
abd3mz

przyjacieletrojki.org.pl

Post autor: abd3mz »

Szanowni Państwo,

Witamy na stronie Komitetu Miłośników Trójki! Cieszymy się, że są Państwo z nami. Chcemy krotko wyjaśnić, na czym polega nasze działanie i dlaczego warto nas wspierać.

Wszyscy wiemy, że tożsamość kulturowa jest bezcenna. Jako słuchacze Trójki, chcemy ją wspierać poprzez promowanie Trójkowego Znaku Jakości, ponieważ to właśnie Program 3 odgrywa w naszym zdaniem ogromną rolę w kształtowaniu gustu Polaków. Trójkowy Znak Jakości wskaże prawdziwe gwiazdy świata muzyki, literatury, filmu i teatru, pomoże zaistnieć młodym utalentowanym ludziom i wypromuje najzdolniejszych debiutantów.

Zarejestrowaliśmy Komitet Miłośników Trójki, 31 lipca otrzymaliśmy zgodę Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji na przeprowadzenie zbiórki publicznej. Cieszymy się poparciem tak znakomitych twórców jak: Anna Dymna, Krystyna Janda, Wojciech Pszoniak, Krzysztof Zanussi, Agnieszka Holland, Magdalena Łazarkiewicz, Maria Seweryn, Maciej Stuhr, Wojciech Mann, Paweł Huelle, Małgorzata Braunek, Kazik Staszewski, Katarzyna Nosowska, Krystyna Kofta, Magda Dygat, Andrzej Dudziński, Michał Rusinek, Krzysztof Orzechowski, Ewa Bem, Roman Gutek, Anna Maria Jopek, Agata Buzek, Artur Rojek, Maria Peszek, Krzysztof Mieszkowski, Jan Kanty Pawluśkiewicz, Grzegorz Miecugow.

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ideą akcji, do wsparcia jej oraz oczywiście do słuchania Programu 3. Mamy nadzieję, że Państwo do nas dołączą.

http://przyjacieletrojki.org.pl/

Ja jeszcze nie dołączyłem, bo nie miałem czasu się wczytać, ale inicjatywa ciekawa.
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Re: przyjacieletrojki.org.pl

Post autor: Yacy »

Słyszałem dziś rano w Trójce! Ale nie mogłem namierzyć strony, bo się uparłem, że ma być "komitet" ;-)
Co by nie powiedzieć - lista poparcia wyśmienita!!!

przed 9 miała się o tym wypowiedzić pani dyrektor, niestety nie mogłem słuchać.
Awatar użytkownika
mateusz15
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku

Post autor: mateusz15 »

pani dyrektor mówiła, że ma obawy, ale wierzy, że się uda; ma oczekiwania, ale nie chce ich zdradzać i, że jeżeli nawet co 3. słuchacz wysle 1zł to będzie bardzo dobrze. Akcje popieram, pewnie też cos wyślę i mam nadzieję, że lista poparcie będzie się zwiększać i zwiększać.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Awatar użytkownika
krzysiek83
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014

Post autor: krzysiek83 »

Rozumiem, że dzięki pozyskanym środkom zmniejszy się ilość "alternatywnych redaktorów" a na antenie pojawią się np. audycje dotyczące książek, szersze studio reportażu, czy muzyka klasyczna (teatrzyk zielone oko popularyzujący formy radiowe też mógłby wrócić... :roll: )?
W końcu powinny ze sobą jakąś misyjność wprowadzić do radia, większą możliwość wyboru audycji, a nie wybitnie trójkową red. Szydłowską, która na wieki zostanie symbolem królowania nam dyrektora Laskowskiego.
PS
Listy Przebojów Trójki słucham od: 14.01.1984
Kontakt:

Post autor: PS »

Przyznam, że cała ta akcja wprawia mnie w lekkie zażenowanie. :?

Jeżeli Trójka nie ma pieniędzy na wspieranie młodych twórców i tworzenie "niezwykle kosztownych – jak mówi pani dyrektor – niszowych programów", to niech tworzy... programy mniej kosztowne i na przykład przestanie obwozić swoich redaktorów po całym bożym świecie na koszt publicznego radia, żeby nadawali głupawe korespondencje np. ze swojej jazdy na motorach po USA. A młodych i ambitnych twórców może wspierać po prostu na miarę swoich możliwości. Jeśli te są w tej chwili zbyt skromne, to utalentowani artyści muszą chwilowo poszukać sobie wsparcia gdzie indziej. Mają do dyspozycji choćby Internet, który nie jest tak "niezwykle kosztowny" jak programy, których wizję ma Pani Jethon.

Pani dyrektor twierdzi, że "chce postawić tamę tandecie, powiedzieć stop promowaniu przez media gwiazdek i gwiazdeczek". :shock: O co tu chodzi? Przecież w Trójce nigdy nie było tandety a stacja świetnie sobie radziła na rynku. I nagle wykończyła ją wszechogarniająca tandeta? W jaki sposób? :know:

Jeśli sytuacja finansowa Trójki jest dziś tak marna, że pewien dziennikarz prowadzi tam audycję muzyczną za 10zł honorarium, to z chęcią dowiedziałbym się czyja polityka, czyje rządy i czyje decyzje doprowadziły to radio do ruiny. Radio o ogólnopolskim zasięgu, o olbrzymiej renomie, nadające jednak programy dla bardzo dużego przecież a nie niszowego grona odbiorców, w którym słychać całą masę reklam w każdej godzinie programu. Kto za to odpowiada? Może tam po prostu potrzebne są jakieś zmiany, a nie zbiórki społeczne. :roll:
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

PS pisze: Jeżeli Trójka nie ma pieniędzy na wspieranie młodych twórców i tworzenie "niezwykle kosztownych – jak mówi pani dyrektor – niszowych programów", to niech tworzy... programy mniej kosztowne i na przykład przestanie obwozić swoich redaktorów po całym bożym świecie na koszt publicznego radia, żeby nadawali głupawe korespondencje np. ze swojej jazdy na motorach po USA.
Nie zgadzam się. Te audycje "ze świata" były jednym z fajniejszych pomysłów Skowrońskiego.

Przy okazji - konkurencja też coś zaczyna kombinować jeśli chodzi o zmiany w radiu, audycje autorskie i brak playlisty:
http://www.emetro.pl/emetro/1,85652,693 ... tacje.html
głosować można tu:
http://www.tuba.fm/index.php?mode=ankieta
MImo, że konkurencja, to inicjatywa też zacna, bo wszystko jest lepsze niż Radio Zgred i Radio Zanudzające Przeboje.
Awatar użytkownika
krzysiek83

O ciekawe to co napisał Miszon. Zagłosowałem sobie, ale dlaczego nie ma metalu do wyboru?
Nie wierzę, że np. techno jest popularniejsze od metalu :|
Każda pozytywna inicjatywa, która poprawi jakość mediów w naszym kraju jest godna pochwały. Gdyby Trójka miała się z kim ścigać byłaby wspaniała...
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Też mnie to zaskoczyło. A techno absolutnie jest mniej popularne. Wystarczy sobie przypomnieć, kiedy ostatnio jakieś techno było na 1. miejscu sprzedaży w Polsce. Szczerze - nie wiem. A metal to co jakiś czas, np. własnie teraz.
Awatar użytkownika
abd3mz

Miszon pisze:Wystarczy sobie przypomnieć, kiedy ostatnio jakieś techno było na 1. miejscu sprzedaży w Polsce.
Niektóre gatunki, np. disco polo, są wyłączone z oficjalnego obiegu, Poza tyn techno to nie jest muzyka albumowa.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

No tak. Ale single też nie pamiętam na pierwszym. Może jakieś ATB/ATC/inne litery alfabetu.
Awatar użytkownika
krzysiek83

Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Hmm... bardzo lubię Mariusza Owczarka, ale faktycznie - M3 w jego wykonaniu było...
No, niestety, takie zadanie przerosło po prostu. Bezpośrednie porównanie ze zbyt wielką górą...
Awatar użytkownika
krzysiek83

Miszon pisze:Hmm... bardzo lubię Mariusza Owczarka, ale faktycznie - M3 w jego wykonaniu było...
No, niestety, takie zadanie przerosło po prostu. Bezpośrednie porównanie ze zbyt wielką górą...
Jasne, że Owczarek jest ok. Ale taki program o tej porze, tak duże audytorium... Niestety, ale godzina po północy to naprawdę jest dobra pora dla red. Owczarka (gorzej ma np. P. Klatt!!! i to jest tragedia :( ). Jednak o tej porze ekstraklasa powinna się znaleźć. Gdyby nie ta pechowa nieobecność red. Kaczkowskiego... :(
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

Czy na antenie podają może informację jak idzie akcja? Może nie wpłaciłem dużo (33,33 :wink: ), ale jestem ciekawy ile do tej pory zebrano.

EDIT; jednak wyświetliło się na tej stronie ok. 224 000 po pierwszym miesiącu.
Awatar użytkownika
abd3mz

W niedzielę 28 września 2009 roku, Grzegorz Markowski, w programie "Szansa na sukces", przekazał honorarium za udział w programie od zespołu Perfect na rzecz Komitetu Miłośników Trójki.

http://www.polskieradio.pl/trojka/aktua ... ?id=116562
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

Po godz. 14.00 Trójka wyemitowała mix wpadek dziennikarzy radiowej Trojki. Audycja zmontowana przez p. Margańskiego jest gdzieś do znalezienia na stronach Trójki. Ubawiłem sie po pachy.

A komu by było jeszcze mało polecam stronę Trojkofana z "Pomyłkami i przejęzyczeniami..." - salwy śmiechu gwarantowane.
Awatar użytkownika
abd3mz

Chyba chciałeś to wkleić do "Aktualności (Około) Trójkowe", bo tu nie pasuje.
ODPOWIEDZ