Znawca 139 (1433)

Tu posprawdzamy swoją wiedzę na temat Listy Przebojów Trójki — za prawidłowe odpowiedzi nie obiecujemy jednak dżinsów, singielków ani innych gadżetów!
Awatar użytkownika
PaTToN
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007

Re: Znawca 139 (1433)

Post autor: PaTToN »

Gratulacje dla zwyciężczyni :mrgreen: Ja po dobrym początku (zgadłem cztery piosenki) zaliczyłem dwie duże wpadki i nici z minusa :( a było tak blisko :STOP:
Awatar użytkownika
Kertoip

Post autor: Kertoip »

Gratulacyje dla neon.ki i DarkaM.
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

Gratulacje dla zwyciężczyni i jednocześnie dzięki za zastępstwo. :D
Dede

Post autor: Dede »

neon.ka pisze:coś się mój typ trochę różni od większości... ;-)
i opłaciło się bycie "różniącym się", gratulacje!
gratulacje również dla imiennika DarkaM.
mi opłacił się brak konsekwencji, tzn. po 3 tygodniach przestałem uporczywie obstawiać spadek Empire Of The Sun, dzięki czemu... nie zyskałem punktów, ale i nie straciłem.
mój wynik w tym tygodniu słabiuteńki: 21/24. dobrze, że ten Znawca był zwarty - jedynie 18 punktów dzieliło pierwszą od ostatnich - przynajmniej nie straciłem dużo punktów.
miałem powalczyć o ósme miejsce z Bartkiem, tymczasem oddałem dziewiąte Sebastianowi...
może następnym razem :D
bear

Post autor: bear »

męczy mnie to pytanie od paru dni, w końcu postanowiłem że je zadam:
czy komuś kiedyś zdarzyło się, że utwór który typował na pierwszym lądował na 23, czy też zanotowałem wpadkę wszech czasów?
Awatar użytkownika
tsch

Post autor: tsch »

bear pisze:czy komuś kiedyś zdarzyło się, że utwór który typował na pierwszym lądował na 23, czy też zanotowałem wpadkę wszech czasów?
Być może była to najbardziej spektakularna wpadka w historii znawcy, ale nie największa - po 22 pkt. zaliczyliśmy również Mr. Dark i ja w 1366 notowaniu, gdy obstawiliśmy Hydropiekłowstąpienie na 30. /a wylądowało na 8./. Adr obstawił, że ten utwór w ogóle nie wejdzie do podstawowego zestawienia, co dało mu 23 pkt., co jest do tej pory chyba rekordem. Ale to była ogólnie niezwykła lista, a wielkość wpadek wyglądała bardzo podobnie do tej w tym tygodniu ;-)
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

Nieco spóźnione ale ode mnie tez gratulacje przesyłam neon.ce i DarkowiM :)
kajman

Post autor: kajman »

ksch pisze:
bear pisze:czy komuś kiedyś zdarzyło się, że utwór który typował na pierwszym lądował na 23, czy też zanotowałem wpadkę wszech czasów?
Być może była to najbardziej spektakularna wpadka w historii znawcy, ale nie największa - po 22 pkt. zaliczyliśmy również Mr. Dark i ja w 1366 notowaniu, gdy obstawiliśmy Hydropiekłowstąpienie na 30. /a wylądowało na 8./. Adr obstawił, że ten utwór w ogóle nie wejdzie do podstawowego zestawienia, co dało mu 23 pkt., co jest do tej pory chyba rekordem. Ale to była ogólnie niezwykła lista, a wielkość wpadek wyglądała bardzo podobnie do tej w tym tygodniu ;-)
Nie jest rekordem. Ten sam wynik uzyskał Yacy, a jotem3 i kajman uzyskali rekordowe 24, a wszystko na tej samej piosence, którą był Karp Siódmy Wspaniały (Yacy obstawił na 30), a jotem ze mną w ogóle nie wstawił go do top30.
Dede

Post autor: Dede »

bear, z tego wynika, że zanotowałeś wpadkę wszechczasów w podkategorii "przecenione" (czyli typowałeś znacznie wyżej, niż utwór faktycznie sie uplasował), bo jak widzę, przykłady wymienione przez ksch i kajmana, to typy "niedocenione" (typowane niżej, niż rzeczywista pozycja na liście)
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

Zdaje się, że rekord należy do "Goodbye" Lionela. Chyba 3 miejsce w typowaniu, a ostatecznie było na 31 miejscu. Ja chciałem nawet obstwaić, że to będzie nr 1. :wink:
ODPOWIEDZ