Znawca 139 (1433)
- PaTToN
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
Re: Znawca 139 (1433)
Gratulacje dla zwyciężczyni
Ja po dobrym początku (zgadłem cztery piosenki) zaliczyłem dwie duże wpadki i nici z minusa
a było tak blisko 
Gratulacyje dla neon.ki i DarkaM.
Gratulacje dla zwyciężczyni i jednocześnie dzięki za zastępstwo. 
i opłaciło się bycie "różniącym się", gratulacje!neon.ka pisze:coś się mój typ trochę różni od większości...![]()
gratulacje również dla imiennika DarkaM.
mi opłacił się brak konsekwencji, tzn. po 3 tygodniach przestałem uporczywie obstawiać spadek Empire Of The Sun, dzięki czemu... nie zyskałem punktów, ale i nie straciłem.
mój wynik w tym tygodniu słabiuteńki: 21/24. dobrze, że ten Znawca był zwarty - jedynie 18 punktów dzieliło pierwszą od ostatnich - przynajmniej nie straciłem dużo punktów.
miałem powalczyć o ósme miejsce z Bartkiem, tymczasem oddałem dziewiąte Sebastianowi...
może następnym razem
męczy mnie to pytanie od paru dni, w końcu postanowiłem że je zadam:
czy komuś kiedyś zdarzyło się, że utwór który typował na pierwszym lądował na 23, czy też zanotowałem wpadkę wszech czasów?
czy komuś kiedyś zdarzyło się, że utwór który typował na pierwszym lądował na 23, czy też zanotowałem wpadkę wszech czasów?
Być może była to najbardziej spektakularna wpadka w historii znawcy, ale nie największa - po 22 pkt. zaliczyliśmy również Mr. Dark i ja w 1366 notowaniu, gdy obstawiliśmy Hydropiekłowstąpienie na 30. /a wylądowało na 8./. Adr obstawił, że ten utwór w ogóle nie wejdzie do podstawowego zestawienia, co dało mu 23 pkt., co jest do tej pory chyba rekordem. Ale to była ogólnie niezwykła lista, a wielkość wpadek wyglądała bardzo podobnie do tej w tym tygodniubear pisze:czy komuś kiedyś zdarzyło się, że utwór który typował na pierwszym lądował na 23, czy też zanotowałem wpadkę wszech czasów?
Nieco spóźnione ale ode mnie tez gratulacje przesyłam neon.ce i DarkowiM 
Nie jest rekordem. Ten sam wynik uzyskał Yacy, a jotem3 i kajman uzyskali rekordowe 24, a wszystko na tej samej piosence, którą był Karp Siódmy Wspaniały (Yacy obstawił na 30), a jotem ze mną w ogóle nie wstawił go do top30.ksch pisze:Być może była to najbardziej spektakularna wpadka w historii znawcy, ale nie największa - po 22 pkt. zaliczyliśmy również Mr. Dark i ja w 1366 notowaniu, gdy obstawiliśmy Hydropiekłowstąpienie na 30. /a wylądowało na 8./. Adr obstawił, że ten utwór w ogóle nie wejdzie do podstawowego zestawienia, co dało mu 23 pkt., co jest do tej pory chyba rekordem. Ale to była ogólnie niezwykła lista, a wielkość wpadek wyglądała bardzo podobnie do tej w tym tygodniubear pisze:czy komuś kiedyś zdarzyło się, że utwór który typował na pierwszym lądował na 23, czy też zanotowałem wpadkę wszech czasów?
bear, z tego wynika, że zanotowałeś wpadkę wszechczasów w podkategorii "przecenione" (czyli typowałeś znacznie wyżej, niż utwór faktycznie sie uplasował), bo jak widzę, przykłady wymienione przez ksch i kajmana, to typy "niedocenione" (typowane niżej, niż rzeczywista pozycja na liście)
Zdaje się, że rekord należy do "Goodbye" Lionela. Chyba 3 miejsce w typowaniu, a ostatecznie było na 31 miejscu. Ja chciałem nawet obstwaić, że to będzie nr 1.