kajman pisze:(...) Nie wiem, Grabowskiego nie znam, a Andrusa widziałem raz w Szkle kompaktowym (czy czymś takim) i od razu mnóstwo stracił w moich oczach.
Bo Andrusa nie ogląda się tylko słucha. A jeśli oglądać to w programach kabaretowych, a nie w publicystyce. Jesteś nastawiony na odbiór zupełnie czego innego, a co innego dostajesz — zgrzyt murowany!
arturro pisze:fatalny utwór...i do tego brzmi dziwnie: "...deszcz (głupi) gubi ten kraj..."
brzmi znacznie lepiej niż 'cycate anioły' i 'dobrze, ale nie najgorzej'.
Cycate to jest piwo. A ten drugi text to klasyka. W moich młodych latach jednym z najpopularniejszych powiedzeń było Jest dobrze, ale nie tragicznie. Poza tym dzięki Trójce delektowaliśmy się textami Czubaszek ocierającymi się o bardzo podobną poetykę.
uzi pisze:brzmi znacznie lepiej niż 'cycate anioły' i 'dobrze, ale nie najgorzej'.
Cycate to jest piwo. A ten drugi text to klasyka. W moich młodych latach jednym z najpopularniejszych powiedzeń było Jest dobrze, ale nie tragicznie. Poza tym dzięki Trójce delektowaliśmy się textami Czubaszek ocierającymi się o bardzo podobną poetykę.
hmmm piwo ?? to jeszcze ciekawiej...zobaczyć cycate piwo ?? hmmm to pewnie wersja 0,66
Witam serdecznie .
Pewnie ze mnie ucieszył skok Andrusssso
A jesli chodzi o Szkło Kont. jest w tym rewelacyjny, choc nie pobije mojego ulubieńca Pana Marka Przybylika..
Placebo natomiast....
płyta słabiutka , a i to stękanie aj aj aj mnie już wkurza .
Ale za to Dorotka najlepsza jak dla mnie z poznanych jej utworów
krzysiek83 pisze:Zajrzyj na forumową listę płyt, to zobaczysz kto w takiej muzyce gustuje
Na pewno nie ja
My Dying Bride, Sepulturkę, Moonspella czy Katatonię, to polecam wszystkim, nie tylko metalowcom.
O, o... Katatonia mi się podobywuje... Mam ich płytę jakąś... A ten Moonspell to słyszałem ten kawałek, który dałeś na Naszą Listę i moim zdaniem to jest kwas.
kajman pisze:(...) Nie wiem, Grabowskiego nie znam, a Andrusa widziałem raz w Szkle kompaktowym (czy czymś takim) i od razu mnóstwo stracił w moich oczach.
Bo Andrusa nie ogląda się tylko słucha. A jeśli oglądać to w programach kabaretowych, a nie w publicystyce. Jesteś nastawiony na odbiór zupełnie czego innego, a co innego dostajesz — zgrzyt murowany!
Akurat oglądałem przypadkowo. I to akurat nie jest publicystyka lecz żenada. A i w Akademii Andrus specjalnie nie błyszczy. Zresztą w ogóle to prowadzenie to najsłabszy element Akademii, niezależnie kto to robi.
Yoda pisze:Jeśli chodzi o festiwale to polecam Metalmanię! Pod warunkiem oczywiście, że ktoś gustuje w takiej muzyce
Zajrzyj na forumową listę płyt, to zobaczysz kto w takiej muzyce gustuje My Dying Bride, Sepulturkę, Moonspella czy Katatonię, to polecam wszystkim, nie tylko metalowcom.
A ja korzystając z okazji polecam Sabaton i Stratovarius
Kurcze blade, strasznie nisko. Czekam na kolejny singiel już. Najpoważniejszymi kandydatami do tego są: Dangervisit, Controlling Crowds (ale chyba trochę za długie jak na singiel, a po przerobieniu na wersję singlową straci pewnie urok, podobnie jak Bullets) i Funeral. Obojętnie który z nich się pojawi to i tak się ucieszę
Ogólnie
debiut na liście 28.02.2009
pobyt na liście 14 tyg.
pobyt w bieżącym Topie 14 tyg.
pobyt w TOP20 14 tyg.
punktacja w rankingu w TOP20 221 pkt.
ranking Top20 wg zasad Trójkowych 316 miejsce