ALARM!

Archiwum LP3 nie jest pozbawione błędów — jeśli dostrzegasz błędy, a masz ochotę poinformować o tym... do dzieła! Mile widziane „dowody rzeczowe”: linki URL, fotki, skany, materiał dźwiękowy.

Moderatorzy: danco28, danco28

słoik

ALARM!

Post autor: słoik »

Pojawił się jakiś błąd, raczej całkiem niedawno, bo wcześniej bym to zauważył. Zniknęło z Archiwum "Antidotum" Kowalskiej, za to wszelkie statystyki tego utworu (włącznie z wykonawstwem) przypisano "Białym wakacjom" Ścianki. Zacząłem drążyć i znalazłem, że w miejsce "Białych wakacji" Ścianka wykonuje "The Zephyr song", natomiast Red Hot Chili Peppers "One day". Nie wiem na czym się to przesunięcie kończy, bo jedyne znane mi z Listy "One day" Gary'ego Moore'a jest na swoim miejscu. Nie wiem też gdzie się zaczyna, bo żadnego "Antidotum" nie znalazłem. Uwaga! Wszelkie dane utworów na pierwszy rzut oka są poprawne za wyjątkiem tytułu.
słoik

Re: ALARM!

Mam, "One day" to był Chris Isaak, który to utwór w naszym Archiwum teraz nazywa się "Śpiewaj yidl mint fidl", coś mi się zdaje, że Steczkowska też zmieniła repertuar. Widzę też, że sprawa dotyczy drugiej połowy 2002 roku.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

U, faktycznie grubsza sprawa. Należy liczyć na to, że ci którzy teraz śpią jak się obudzą, to naprawią.
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

Ano grubsza... nie da się tego wytropić w tej chwili. Ale pracuję nad tym!
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Melduję: chwilowo jest kicha! Nie zdążę tego poprawić przed świętami. Wiem kiedy nastąpiła awaria (awaria? moje niedopatrzenie i błędny wpis!), ale na-ten-czas nie można tego jednym ruchem poprawić. Przyjmijcie proszę, że aktualnie Archiwum ma obniżoną użyteczność i wiarygodność, a po świętach będę pracował nad wyprostowaniem danych.

A! ten stan rzeczy trwa co najmniej od połowy lutego... więc było to po etapie wprowadzenia pewnej większej grupy poprawek dotyczących wykonawców i ich wzajemnych powiązań.

Na teraz przepraszam za utrudnienia, i... Wesołych Świąt!
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Jeśli po drodze czegoś nie popsułem dodatkowo, to zgłoszona w niniejszym poście usterka powina być usunięta. Przepraszam za zwłokę, ale okazało się, że łatwiej zepsuć, niż naprawić...
słoik

Gratulacje dla Administratora za usunięcie usterki i hurtowe rozprawienie się z wieloma błędzikami w Archiwum. Myślę więc, że w najbliższym czasie pozwolę sobie podzielić kilkoma kolejnymi wątpliwościami i przypomnieć te zgłaszane wcześniej a nie rozwiane.
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

W istocie, mogłem coś przeoczyć, ale wiem, że jeszcze nie wszystkie jakie zgłoszono wprowadziłem -- ,,sukcezywnie, do przodu''... jak mawiał jeden z naszych kadrowych kopaczy nożnych...
ODPOWIEDZ