Superjedynki

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
Awatar użytkownika
abd3mz

Re: Superjedynki

Post autor: abd3mz »

tadzio3 pisze:I ja oddałem głos na ten plebiscyt [...]
I również sie cieszę z wykonawców, którzy zbojkotowali SuperJedynki
Dziwne podejście.
Miszon pisze:Moim zdaniem takie postępowanie sprawia, że w życiu nie dorobimy sę żadnej sensownej i prestiżowej nagrody. W jaki sposób Superjedynki mają one mieć jakąś rangę, jeśli odbierają ją sami wykonawcy. Jakby undergroundowi wykonawcy wygrali parę kategorii to od razu wzrósł by prestiż. A jak sami rezygnują, to nie ma wyboru i trzeba głsować na Feele i Dody.
Jestem w stanie zrozumieć jedynie argument polityczny.
1. Nie trzeba głosować.
2. Nie znamy szczegółów, więc trudno oceniać.
Miszon pisze:poza debiutem Feel nic nie wygrał. A jednak obiektywnie BYŁ to debiut roku i spore wydarzenie na rynku.
Chyba obiektywnie dla Ciebie, bo np. dla mnie nie. Dla mnie zasługiwaliby tylko na nagrodę dla najbardziej medialnego zespołu.
Aro
Listy Przebojów Trójki słucham od: 25.08.1984

Post autor: Aro »

abd3mz pisze:
Miszon pisze:Moim zdaniem takie postępowanie sprawia, że w życiu nie dorobimy sę żadnej sensownej i prestiżowej nagrody. W jaki sposób Superjedynki mają one mieć jakąś rangę, jeśli odbierają ją sami wykonawcy. Jakby undergroundowi wykonawcy wygrali parę kategorii to od razu wzrósł by prestiż. A jak sami rezygnują, to nie ma wyboru i trzeba głsować na Feele i Dody.
Jestem w stanie zrozumieć jedynie argument polityczny.
1. Nie trzeba głosować.
A ja i tak się cieszę i popieram Kazika. I nawet gdy mówi tylko NIE to dla mnie tez jest argument :)
A poza tym powtarza co jakis czas , że nigdy na takie spędy nie ma ochoty i dla nagród nie tworzy , a cała ceremonia i szafarz tej celebracji ich przydzielania, jest dla niego czymś kompletnie obcym. No i w końcu wybiera taką połowiczną metodę działania, to znaczy, że nie przyjmuje nagród ale dziękuje ludziom. :wink: :lol:
A prawdziwą nagrodą dla niego jest publiczność która przychodzi na koncerty....
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

abd3mz pisze:
tadzio3 pisze:I ja oddałem głos na ten plebiscyt [...]
I również sie cieszę z wykonawców, którzy zbojkotowali SuperJedynki
Dziwne podejście.
Głosowałem jakiś czas temu, jak jeszcze byli zgłoszeni, bo lubię głosować (jak wielu z nas) w różnych plebiscytach, czy listach.
A i tak rzadko kiedy ogładam to. Kazik i Grabaż zbojkotowali Superjedynki z powodów politycznych, ale nie zdziwił bym sie, gdyby i taK to zrobili. Nie dla nich ta mipreza. Po za tym na 90% nie wygrali by w swoich kategoriach.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

No właśnie. I jak kiedyś (na łamach Teraz Rocka) odpowiedział na moje pytanie dotyczące występów na tego typu imprezach to nie mam wątpliwości. Pisał, że nie lubi występów jedno-dwu piosenkowych. Preferuje wyłącznie pełne koncerty, a jak wiadomo chociażby z Kultem są to dłuugie występy :)
Awatar użytkownika
abd3mz

tadzio3 pisze:Głosowałem jakiś czas temu, jak jeszcze byli zgłoszeni
Teraz rozumiem. :-)
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Aro pisze: A poza tym powtarza co jakis czas , że nigdy na takie spędy nie ma ochoty i dla nagród nie tworzy , a cała ceremonia i szafarz tej celebracji ich przydzielania, jest dla niego czymś kompletnie obcym. No i w końcu wybiera taką połowiczną metodę działania, to znaczy, że nie przyjmuje nagród ale dziękuje ludziom. :wink: :lol:
I tak podejście popieram. Za nagrody dziękuje, ale nie odbiera. Jak Woody Allen za Oscary (tzn. on po prostu nie rzychodził na tą imprezkę) ;-) .
Kulturalnie, ale stonowanie "nie". :-)
Więc powinniśmy poznać. Żeby nie było niepotrzebnych niejasności.
Awatar użytkownika
mateusz15
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku

Post autor: mateusz15 »

Nie wiedziałem, gdzie to napisać, więc pisze tu. Pan Piotr będzie prowadził tegoroczne 'Debiuty' w piątek 12 czerwca.

Odbywające się w piątek 12 czerwca Premiery, w których wykonawcy będą walczyli o Nagrodę im. Karola Musioła poprowadzi Maciej Kurzajewski. Jest on znany nie tylko jako doskonały dziennikarz sportowy, ale też dowcipny prowadzący teleturnieju „Kocham Cię Polsko”. Z kolei w koncercie Debiutów, w którym młodzi uczestnicy będą walczyli o Nagrodę im. Anny Jantar, w roli prowadzącego na opolskiej scenie zadebiutuje Piotr Baron. Dziennikarz znany głownie z radiowej Trójki, ale też z programu publicystycznego „Debata”.
Trzeciego dnia festiwalu gospodarzem Superjedynek będzie Radek Brzózka, znany między innymi widzom „Kawy czy herbaty”.

tvp.pl
Awatar użytkownika
PaTToN
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007

Post autor: PaTToN »

Ogólnie TVP robi nudne festiwale (top trendy jest o wiele lepsze) ale chyba skusze się na obejrzenie "debiutów" jeszcze nie widziałem pana Piotra w takiej sytuacji
Awatar użytkownika
1981

Post autor: 1981 »

mateusz15 pisze:Maciej Kurzajewski. Jest on znany nie tylko jako doskonały dziennikarz sportowy, ale też dowcipny prowadzący teleturnieju „Kocham Cię Polsko”.

Hahaha, a to ci dopiero dowcip! :D :lol:
Awatar użytkownika
abd3mz

mateusz15 pisze:Trzeciego dnia festiwalu gospodarzem Superjedynek będzie Radek Brzózka, znany między innymi widzom „Kawy czy herbaty”.
Radek Brzózka to dziennikarz z Płocka i jeśli dobrze pamiętam to zapowie dziś Lao Che. :-D
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

1981 pisze:
mateusz15 pisze:Maciej Kurzajewski. Jest on znany nie tylko jako doskonały dziennikarz sportowy, ale też dowcipny prowadzący teleturnieju „Kocham Cię Polsko”.

Hahaha, a to ci dopiero dowcip! :D :lol:

No właśnie. Nie wiem co jest śmieszniejsze. Chyba to o sporcie. :lol:
Awatar użytkownika
mateusz15

Haha :lol:

II etap Superjedynek :shock: :|

Głosować można w 5 kategoriach. W każdej kategorii są tylko po 3 nominacje. Zwycięzców tego etapu głosowania poznamy już na w sobotni wieczór na opolskim Festiwalu. Głosować można od 29 kwietnia do 12 czerwca.

Poniżej przedstawiamy nominowanych w poszczególnych kategoriach:

Debiut Roku
MANCHESTER
MARIKA
PECTUS

Płyta Roku
EWA FARNA – Cicho
MANCHESTER – Manchester
TEDE - Ścieżka dźwiękowa

Artysta Roku
ANDRZEJ PIASECZNY
KASIA KOWALSKA
TEDE

Zespół Roku
AFROMENTAL
COMA :!:
PIN

Przebój Roku :know:
Andrzej Piaseczny - Chodź, przytul, przebacz
Ewa Farna – Cicho
Sokół & Pono - W aucie

Głosować można na stronie superjedynki.tvp.pl. Wyniki Plebiscytu poznamy już 13 czerwca!
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

To mają byc tegoroczne nomonacje???
O matko z córką!
To ja pokuszę się o to, co mogło by dla mnie wygrać.

Debiut Roku
MANCHESTER (gdzieś coś słyszałem...)

Płyta Roku
:know: No tutaj już nie mogę wybrać, bo żadnej nie słyszałem

Artysta Roku
KASIA KOWALSKA

Zespół Roku
COMA (przynjamniej tu ie było wątpliwości. Wątpliwe jest jednak to, że wygrają)

Przebój Roku
Sokół & Pono - W aucie
Awatar użytkownika
krzysiek83
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014

Post autor: krzysiek83 »

mateusz15 pisze:Maciej Kurzajewski. Jest on znany nie tylko jako doskonały dziennikarz sportowy, ale też dowcipny prowadzący teleturnieju „Kocham Cię Polsko”

Nie oglądam teleturniejów (ludzie jeszcze to robią?), więc nie znam dowcipu redaktora, ale o tym jego doskonałym dziennikarstwie mam swoje zdanie i chcę o tym człowieku zapomnieć :STOP:
Ps. Znam Comę wśród nominowanych i oddaję na nią mój wirtualny głos. Reszty zacnego grona twórców nie znam. A! W aucie znam. Ale nie głosuję oczywiście na to ;)
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

krzysiek83 pisze:Nie oglądam teleturniejów (ludzie jeszcze to robią?),
Robią. Ja wciąż jeżeli natrafię oglądam "Jeden z 10" - najlepszy teleturniej.
No i "Jaką to melodię" Zawsze co muzyczne ciekawi mnie, a sam teleturniej w porządku. Kiedyś nawet startowałem w eliminacjach. A do "Jeden z 10" jeszcze się nie odważyłem :wink:
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

tadzio3 pisze:A do "Jeden z 10" jeszcze się nie odważyłem :wink:
A dlaczego? Ja polecam. Było całkiem miło :) . Choć dziś jestem pewien, że skwasiłem taktycznie w wyniku stresu i mogłem poczekać ze dwa lata jeszcze.
Awatar użytkownika
PaTToN
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007

Post autor: PaTToN »

tadzio3 pisze:No i "Jaką to melodię" Zawsze co muzyczne ciekawi mnie, a sam teleturniej w porządku. Kiedyś nawet startowałem w eliminacjach. A do "Jeden z 10" jeszcze się nie odważyłem :wink:
Ja też startowałem i czekam aż mnie przyjmą :lol:
Awatar użytkownika
mateusz15

Ja kiedyś lubliłem 'JTM' teraz mnie denerwuje, za dużo jakiś dancowych szitów typu Danny, Velvet, kto to zna :| I te tańce :roll: Sam 'konkurs' w porządku, ale ta otoczka 'show' popsuła program.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Miszon pisze:A dlaczego? Ja polecam. Było całkiem miło . Choć dziś jestem pewien, że skwasiłem taktycznie w wyniku stresu i mogłem poczekać ze dwa lata jeszcze
Właśnie, stressss...
PaTToN pisze:Ja też startowałem i czekam aż mnie przyjmą
Nie doczekałem się, trochę zawaliłem w części teoretycznej jeżeli chodzi o Kabaret Starszych Panów, ale to było kilka lat temu. Teraz sam jestem fanem KSP.
mateusz15 pisze:Ja kiedyś lubliłem 'JTM' teraz mnie denerwuje, za dużo jakiś dancowych szitów typu Danny, Velvet, kto to zna I te tańce Sam 'konkurs' w porządku, ale ta otoczka 'show' popsuła program.
Mnie tylko denerwuje, kiedy ludzie znają jakieś właśnie danceowe kawałki, a nie znają "Another Brick In The Wall" w haśle Roger Waters ( :know: ), albo przy piosence "You Latest Trick" mówią "Walk Of Live" :STOP:
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Właśnie, stressss...
No ale jak masz 1 szansę, dostajesz pytanie, na które w ostatniej chwili odpowiadasz, to ciężko się nie zestresować i myśleć jeszcze o taktyce :-). Bo do momentu jak miałem 2 szanse było jeszcze całkiem miło. To nie "Milionerzy", że możesz myśleć parę minut, czy chcesz w ogóle grać. Tu w regulaminie straszą, że za zbyt długie zwlekanie z wyznaczaniem możesz stracić punkt (choć chyba nigdy tego nie zrobili, ale jednak). ;)
Awatar użytkownika
krzysiek83
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014

Post autor: krzysiek83 »

tadzio3 pisze:
krzysiek83 pisze:Nie oglądam teleturniejów (ludzie jeszcze to robią?),
Robią. Ja wciąż jeżeli natrafię oglądam "Jeden z 10" - najlepszy teleturniej.
No i "Jaką to melodię" Zawsze co muzyczne ciekawi mnie, a sam teleturniej w porządku. Kiedyś nawet startowałem w eliminacjach. A do "Jeden z 10" jeszcze się nie odważyłem :wink:
He, kolega spróbował...i byłw finale odcinka :)
Akurat 1 z 10 to chlubny wyjątek myślę. Ale to drugie... Jaka to melodia swoją estetyką odrzuca mnie gdy przypadkiem włączę wtedy tv :o
ODPOWIEDZ