btw - przejezdzalem przez P. jadac z Newscastle do Londynu i myslalem sobie wtedy o naszym forum

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Widzę że nie tylko ja czytam i odsłuchuję Listę z poślizgiem! (wielkie dzięki Grycek za dotychczasowe ,,zgrywki'', prośba o kolejne!).Yacy pisze:ps. te cytaty z kabaretu Dudek to tylko malutka próbka. Polecam wszystkim zapoznanie się z Sękiem i innymi skeczami.
r e w e l a c j a
hejku3a pisze:to Ty juz nie jestes w Peterborough?
btw - przejezdzalem przez P. jadac z Newscastle do Londynu i myslalem sobie wtedy o naszym forum
jesli mnie pamiec nie myli to to szlo tak: "gdybysmy 2 takie czolgi mieli, to bysmy se sami te wojne wygrali"JaceK pisze:A co do ,,cytatuf'': ,,Rudy! to był czołg... gdybyśmy mieli jeszcze jeden taki, tobyśmy sami tę wojnę wygrali a nie u boku jakieś armii...'' — cytuję z pamieci, ale był różne wersje tej kwestii! Skąd to pochodzi?
Całkowicie możliwe! ale sen pozostaje bez zmian... a Tym to swoją drogą (pora-relasku!)... tu raczej chciałeś powiedzieć, że ukształtowałeś się na Tey ścieżce poczucia humoru?ku3a pisze:jesli mnie pamiec nie myli to to szlo tak: "gdybysmy 2 takie czolgi mieli, to bysmy se sami te wojne wygrali". Po prostu uwielbiam to, kocham! Sluchalem tego dziesiatki razy. Moje poczucie humoru uksztaltowalo sie na: NieDzwiedziu, Monty Pythonie i wlasnie tym
.
heheJaceK pisze:Tym to swoją drogą (pora-relasku!)... tu raczej chciałeś powiedzieć, że ukształtowałeś się na Tey ścieżce poczucia humoru?
To ja o sobie mogę napisać...to samo (!!!): w tym (1982 znaczy) roku rodzice wbrew mej woli zapisali mnie do klasy "0". Mieszkałem jeszcze na wsi i nie wiedziałem, że jest coś takiego jak...Gary pisze:W tym roku rodzice wbrew mej woli zapisali mnie do klasy "0". Mieszkałem jeszcze na wsi i nie wiedziałem, że jest coś takiego jak program trzeci.bobby-x pisze:Marek tak wspominał dzisiaj 82 rok. Co ciekawego robiliście w 1982 roku ????
Ten sam, zalozony w 1983 roku w Düsseldorfie czteroosobowy zespol. Na liscie pojawil sie jeszcze oprocz wymienionych przez Ciebie trzeci utwor: Only One Word. Dr Mabuse pochodzi z plyty 'A Secret Wish' (wydanej w 1985), a pozostale dwa z plyty '1234' (1990).pbd2 pisze:PS. Czy zespół Propaganda od "Doctora Mabuse" z 1984 roku to ten sam zespół co Propaganda od "Heaven, Give Me Words" z 1990 roku, czy inny???
Czy koś zaposiada poprzednią wersję utworu, i mógłby udostępnić (przynajmniej we fragmencie), lub też samodzielnie porównać obie wersje? Szukałem po Interśmietniku tej sprzed 20 lat, i nic nie znalazłem. Może'm źle szukał...pbd2 pisze:Co do "F-1" to jeżeli jest to po prostu nagrana na płytę wersja z roku 1985, to należy to traktować jako powrót (i to legalny, bo wtedy to wyleciało z poczekalni, więc może wrócić, być może p. Marek postanowił tu wykorzystać tę zasadę). Jeżeli zaś jest tom nowea wersja tego samego utworu, to chyba powinien się nazywać "F-1 '06" i być liczony osobno