Mam durzo archiwalnych nagran lp3
Mam durzo archiwalnych nagran lp3
Mam durzo archiwalnych nagran lp3.Umaszczam je na swoim chomiku ff3286
Re: Mam durzo archiwalnych nagran lp3
500 notowanie pobrane. 
PS. 'dużo'.

PS. 'dużo'.
Tydzień temu dostało mi się, że takie uwagi są nieregulaminowe. A dzisiaj też ciekawe słowo na "t" zobaczyłem, ale już nie odezwałem.abd3mz pisze:500 notowanie pobrane.
PS. 'dużo'.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
na chomiku znalazłem notowanie 666 z 11.11.1994
czyli podsumowanie notowań, ale tylko utworów polskich!!! Czyli świetny suplement do Polskiego Topu
Szkoda, ze jest to tylko pierwsza godzina...
Kiedyś był problem z numeracją notowań około 664-667
tu sam Marek mówi, ze trochę po "mechrał"
i zapowiedział normalne notowanie za tydzień nr ... 665 !!! 
polecam!!!

Kiedyś był problem z numeracją notowań około 664-667

polecam!!!
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Nie powinno się zwracać uwagi za błędy językowe. Etykieta forumowa wydaje mi się jasna w tej sprawie. Ale najlepiej gdyby kompetentna osoba napisała w tej sprawie rozwiewając wątpliwości.słoik pisze:Tydzień temu dostało mi się, że takie uwagi są nieregulaminowe. A dzisiaj też ciekawe słowo na "t" zobaczyłem, ale już nie odezwałem.abd3mz pisze:500 notowanie pobrane.
PS. 'dużo'.
Nie kojarzę gdzie Ci się dostało.słoik pisze:Tydzień temu dostało mi się, że takie uwagi są nieregulaminowe.
Skoro to jest dla Ciebie jest jasne, a nawet użyłeś zwrotu 'nie powinno' to według zasad powszechnie obowiązujących powinieneś to udowodnić.krzysiek83 pisze:Nie powinno się zwracać uwagi za błędy językowe. Etykieta forumowa wydaje mi się jasna w tej sprawie. Ale najlepiej gdyby kompetentna osoba napisała w tej sprawie rozwiewając wątpliwości.
Wątpię, żeby taka zasada istniała, bo wydaje misie absurdalna.
Jeśli jednak byłaby to jedna z zasad netykiety to ja bym jej nie przestrzegał. Powód wyżej.
'stosowanie zasad pisowni i dbałość o czystość ojczystego języka często idzie w parze z inteligencją oraz jest oznaką szacunku wobec czytających'
http://evil.pl/pip/slownik.html
-
Zgadzam się z Tobą w 100%, ale...abd3mz pisze:'stosowanie zasad pisowni i dbałość o czystość ojczystego języka często idzie w parze z inteligencją oraz jest oznaką szacunku wobec czytających'
Bądź konsekwentny. Skoro uderzasz w taki ton, to powinieneś być w tej kwestii bez zarzutu, a przynajmniej starać się być. Tymczasem piszesz tak od kiedy pamiętam i raczej nie starasz się tego zmienić. Z jakiegokolwiek powodu to robisz: błąd jest zawsze błędem.abd3mz pisze:wydaje misie absurdalna.
Żeby nie było: mnie to nie razi. Fakt, dziwnie się to czyta, ale nie czuję się upoważniony by kogokolwiek w tej kwestii pouczać. Próbuję tylko unaocznić absurd, który wystąpił w Twojej wypowiedzi.
Postaram się odnieść w sposób uporządkowany.SummerMovedOn pisze:Bądź konsekwentny. Skoro uderzasz w taki ton, to powinieneś być w tej kwestii bez zarzutu, a przynajmniej starać się być. Tymczasem piszesz tak od kiedy pamiętam i raczej nie starasz się tego zmienić. Z jakiegokolwiek powodu to robisz: błąd jest zawsze błędem.
Żeby nie było: mnie to nie razi. Fakt, dziwnie się to czyta, ale nie czuję się upoważniony by kogokolwiek w tej kwestii pouczać. Próbuję tylko unaocznić absurd, który wystąpił w Twojej wypowiedzi.
Od każdej/większości reguł są wyjątki. Tak samo od tej, którą zacytowałem.
W związku z tym nie za każdym razem, gdy ktoś popełnia celowo błąd jest to wyraz braku inteligencji czy szacunku wobec czytającego. Myślisz, że temu Gościowi tego brakuje? Czasem taki celowy 'błąd', przekręcenie czemuś służy. Wachlarz jest szeroki: od pokazania, że przez drobną modyfikację można zamienić dwa wyrazy w jeden po rozbawienie czytającego.
Według mnie do takich przypadków nie odnosi zdanie św. Augustyna ['Błądzenie jest rzeczą ludzką, ale dobrowolne trwanie w błędzie jest rzeczą diabelską'] czy Cycerona ['Jest cechą głupoty dostrzegać błędy innych, a zapominać o swoich']. W tym przypadku zgodziłbym się z Williamem Szekspirem: 'Wolę błąd, który mnie uraduje, aniżeli słuszny postępek, który mnie zasmuci. '
A dlaczego piszę 'misie' zamiast 'mi się'? Patrz link wyżej. [uwaga patos] Nie chcę myśleć czego bym teraz słuchał, gdybym kiedyś nie zaczął słuchać Listy. Niedźwiedź był moim pierwszym nauczycielem. Choć teraz nie odgrywa tak dużej roli jak kiedyś, wiele rzeczy które zrobił misie nie spodobał, ale to jest Niedźwiedź...
Błąd powstał przypadkiem i wtedy postanowiłem go zostawić. Taki mały hołd.
Wniosek jest prosty: z tego 'błędu' nie zrezygnuję.
-
Ja wiem, skąd się te "misie" wzięły. Ale weź pod uwagę, że każda inna osoba już nie musi.
Zrozumiałbym to od czasu do czasu, sam często lubię pobawić się słowem. Ale rzeczą dziwną wydaje mi się przenoszenie tego na stałe do swojego słownika. Szczególnie, że (tu fragment zawartości linku, który sam podałeś):
"większość ludzi to wzrokowcy; pisząc niepoprawnie szkodzisz wszystkim, utrwalając błędną pisownię"
Również bardzo cenię pana Marka, ale oddawanie hołdu w taki sposób uważam za nierozsądne. Jest wiele innych, lepszych sposobów by to zrobić.
Tak na marginesie: nie traktuj tego jako atak, czasem warto pewne rzeczy gruntownie przedyskutować, żeby nie było żadnych niedomówień
Zrozumiałbym to od czasu do czasu, sam często lubię pobawić się słowem. Ale rzeczą dziwną wydaje mi się przenoszenie tego na stałe do swojego słownika. Szczególnie, że (tu fragment zawartości linku, który sam podałeś):
"większość ludzi to wzrokowcy; pisząc niepoprawnie szkodzisz wszystkim, utrwalając błędną pisownię"
Również bardzo cenię pana Marka, ale oddawanie hołdu w taki sposób uważam za nierozsądne. Jest wiele innych, lepszych sposobów by to zrobić.
Tak na marginesie: nie traktuj tego jako atak, czasem warto pewne rzeczy gruntownie przedyskutować, żeby nie było żadnych niedomówień

Jeśli zapyta wytłumaczę.SummerMovedOn pisze:Ja wiem, skąd się te "misie" wzięły. Ale weź pod uwagę, że każda inna osoba już nie musi.
Dobra przyznam się. Moim celem jest wpisanie tej formy jako równie poprawnej.SummerMovedOn pisze:Zrozumiałbym to od czasu do czasu, sam często lubię pobawić się słowem. Ale rzeczą dziwną wydaje mi się przenoszenie tego na stałe do swojego słownika. Szczególnie, że (tu fragment zawartości linku, który sam podałeś):

Możliwe, że tak ale taki sposób mi przyszedł do głowy dwa lata temu i tak zostanie. Możliwe, że jestem nierozsądny.SummerMovedOn pisze:Również bardzo cenię pana Marka, ale oddawanie hołdu w taki sposób uważam za nierozsądne. Jest wiele innych, lepszych sposobów by to zrobić.
Nie traktuje. Raczej jako kolejna rzecz, którą można robić zamiast uczenia się.SummerMovedOn pisze:Tak na marginesie: nie traktuj tego jako atak, czasem warto pewne rzeczy gruntownie przedyskutować, żeby nie było żadnych niedomówień

- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Ale nie napisałem, że nie wolnoabd3mz pisze:Skoro to jest dla Ciebie jest jasne, a nawet użyłeś zwrotu 'nie powinno' to według zasad powszechnie obowiązujących powinieneś to udowodnić.krzysiek83 pisze:Nie powinno się zwracać uwagi za błędy językowe. Etykieta forumowa wydaje mi się jasna w tej sprawie. Ale najlepiej gdyby kompetentna osoba napisała w tej sprawie rozwiewając wątpliwości.

Tak. Traktuję to jako element netykiety. Ja nie zwracam uwagi, gdy ktoś popełnia błąd.abd3mz pisze: Wątpię, żeby taka zasada istniała, bo wydaje misie absurdalna.
Jeśli jednak byłaby to jedna z zasad netykiety to ja bym jej nie przestrzegał. Powód wyżej.
I jeszcze cytat:
Czyli nie każdemu się podoba poprawianie.JaceK pisze:no bosko!słoik pisze:?marsvolta pisze:rzeby
I mamy kontrowersyjny temat

Robienie ze swojego uważania jednej z zasad netykiety to chyba przesada...
Dla mnie ta wypowiedź JacKa nie jest jednoznaczna.
Dla mnie ta wypowiedź JacKa nie jest jednoznaczna.
- tadzio3
- Kontakt:
A myślałem, że tu dyskusja o archiwalnych notowaniach