II Polski Top Wszech Czasów (1-3.05.2009) - Dzień 3
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Re: II Polski Top Wszech Czasów (1-3.05.2009) - Dzień 3
Korowód i Bema Pamięci... oba utwory ponadczasowe, i mimo że ja na nie nie głosowałem, to uważam że powinny znaleźć się dużo wyżej. (oby mi Bema... jutro nie dali
)

- PaTToN
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
Tak nisko
Dzieje się coś złego dwie nie boję się użyć słowa "genialne" piosenki tak nisko ciekawe co będzie wyżej aż strach myśłeć 

mój też...za wcześniekrzysiek83 pisze:mój numer 1 już brzmi.
- tadzio3
- Kontakt:
Teraz masz iście średniowieczne horałowe klimaty NiemenaKaczy1993 pisze:Ale nie o średniowieczuRobinson pisze:Projekt z polskiego trwa dziś od 15-19.Kaczy1993 pisze:Dzisiaj raczej na forum sporadycznie będę się udzielał bo muszę popracować nad głupim projektem z polskiegoTrzeci dzień zresztą.

Mój absolutny numer 1 z piosenek Niemena
i Coma ma być przed Korowodem i Bema pamięci.... , no bez przesady 

Boże, słyszysz, a nie grzmisz!

o zgrozo...
Korowód leci, Rapsod leci... a Żuczek Comowaty jest niby bardziej 'utworem wszech czasów' niż te dwa ...
świat się kończy.
-
No to postanowione. W geście protestu wyłączam radio na Leszka i jakieś Lao Che, jeśli się pojawi.
Powiedzcie tylko, czy ten Leszek to taki sam tasiemiec, jak ta poprzednia Coma - żebym przypadkiem nie uronił nic z następnych (już dobrych) utworów.
Powiedzcie tylko, czy ten Leszek to taki sam tasiemiec, jak ta poprzednia Coma - żebym przypadkiem nie uronił nic z następnych (już dobrych) utworów.
- tadzio3
- Kontakt:
Ja na "Leszka" na pewno będę głosował, bo niesamowicie mnie wciagną swego czasu. Ale tylko na tę Comę z zestawu jaki mamy.krzysiek83 pisze:Ja sam zagłosowałem na Leszka - przyznaję bez bicia, ale kajam się i oświadczam, że błądziłem
Za rok na pewno u mnie spadnie kilkadziesiąt miejsc.
- tadzio3
- Kontakt:
W Trójce nie, bo nie było na liście ani Leszka ani Zaprzepaszczonych Sił. Taki paradoksbear pisze:właśnie to nigdy nie był hit, i to jest w tym wszystkim najdziwniejsze....dyl.sowizdrzal pisze:Wstyd się przyznać, taki hit, a ja nigdy w życiu tego nie słyszałem.
sprawdziłam w necie - 8:15. i chętnie się z Tobą zsolidaryzuję - radio odpocznie.dyl.sowizdrzal pisze:Powiedzcie tylko, czy ten Leszek to taki sam tasiemiec, jak ta poprzednia Coma - żebym przypadkiem nie uronił nic z następnych (już dobrych) utworów.
- marsvolta
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 721
Witam wszystkich!
Fajnie, że Hey awansował, ale i tak szkoda, że utwory z najlepszej jak dla mnie płyty Heya Znak Zapytania nie mogą zaistniać w tym zestawieniu. A przecież "List" dobrze radził sobie w swoim czasie na LP3, a "Heledore Babe" to jeden z fajniejszych kawałków po angielsku w historii polskiej muzyki.
Poziom realizacji i klimat tej płyty jest niesamowity, a do tego mamy jeszcze wersje angileską. "Early Winter", zamiast "Wczesna Jesień" czy "Day Of Maturit" zamiast "Dorosłość Jak Początek Umierania". Dorosłość to swoją drogą chyba mój ulubiony kawałek z tej płyty.
Fajnie, że Hey awansował, ale i tak szkoda, że utwory z najlepszej jak dla mnie płyty Heya Znak Zapytania nie mogą zaistniać w tym zestawieniu. A przecież "List" dobrze radził sobie w swoim czasie na LP3, a "Heledore Babe" to jeden z fajniejszych kawałków po angielsku w historii polskiej muzyki.
Poziom realizacji i klimat tej płyty jest niesamowity, a do tego mamy jeszcze wersje angileską. "Early Winter", zamiast "Wczesna Jesień" czy "Day Of Maturit" zamiast "Dorosłość Jak Początek Umierania". Dorosłość to swoją drogą chyba mój ulubiony kawałek z tej płyty.
- marsvolta
Ale Leszka warto posłuchać bo to w zasadzie jeden z lepszych utworów tego zespołu. Jakoś Coma do mnie nie przemawia, ale Leszek może być.uzi pisze:sprawdziłam w necie - 8:15. i chętnie się z Tobą zsolidaryzuję - radio odpocznie.dyl.sowizdrzal pisze:Powiedzcie tylko, czy ten Leszek to taki sam tasiemiec, jak ta poprzednia Coma - żebym przypadkiem nie uronił nic z następnych (już dobrych) utworów.
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Niestety wyniki świadczą o konieczności zmiany sposobu głosowania.
Najlepiej byłoby wybrać 20 utworów i ustawiać je w kolejności. To taka moja koncepcja
Leszek jeśli by się znajdował, to raczej w drugiej dziesiątce u głosujących.
Najlepiej byłoby wybrać 20 utworów i ustawiać je w kolejności. To taka moja koncepcja

- PaTToN
Zaczął się fantastyczny wokal
równie dobry jest w wersji angielskiej

- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
Tak się strasznie zżymacie na Comę. A będzie przecież jeszcze choćby "12 groszy". Czy to jest "utwór" większy od "Bema" czy "Korowodu"? Oczywiście że nie. Ale takie widać mamy gusta, spora w tym też zasługa systemu głosowania, myślę. 

- tadzio3
- Kontakt:
Już kiedyś przewidziałem, że Leszek będzie niczym "Autobiografia" dla młodych słuchaczy. Widzę, że to się sprawdza.uzi pisze:świat się kończy.
PS. Nie ma co się burzyć, że Leszek jest wyżej od Bemy, czy Korowodu, skoro w zwykłym topie również był wyżej i był 8 sklasyfikowanym polskim utworem. Nie zdziwię się, jak będzie podobnie.
-
No to umowa stoi, wyłączamy. Oby to było jak najszybciej. Niestety, obstawiam mniej więcej godzinę 18.20.uzi pisze:sprawdziłam w necie - 8:15. i chętnie się z Tobą zsolidaryzuję - radio odpocznie.
Podobnym skandalem na Topie Wszechczasów jest dla mnie miejsce zespołu Archive - chociaż, sądząc po tej poprzedniej Comie, Archive muzycznie bije ich na głowę.
- Arkano
- Listy Przebojów Trójki słucham od: n. 283 - przełomowe
Mogę prosić o zakończenie tej żenującej antycomowej szopki?
Od 3 stron co druga wiadomość to Coma, Leszek, Coma, Leszek, Coma....

- PaTToN
wtedy leszka wogóle by nie było albo by był strasznie niskokrzysiek83 pisze:Niestety wyniki świadczą o konieczności zmiany sposobu głosowania.
- marsvolta
Też jestem za taką koncepcją!krzysiek83 pisze: Najlepiej byłoby wybrać 20 utworów i ustawiać je w kolejności. To taka moja koncepcja![]()
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
Witam wszystkich cieplutko 

Dokładnie... o Leszku porozmawiamy jak będzie wiadomo na którym jest miejscu...Arkano pisze:Mogę prosić o zakończenie tej żenującej antycomowej szopki?
-
Zupełnie się zgadzam, 12 groszy w dziesiątce (!!) to też potężny skandal.Neo01 pisze:Tak się strasznie zżymacie na Comę. A będzie przecież jeszcze choćby "12 groszy". Czy to jest "utwór" większy od "Bema" czy "Korowodu"? Oczywiście że nie. Ale takie widać mamy gusta, spora w tym też zasługa systemu głosowania, myślę.
- tadzio3
- Kontakt:
Dla mnie lepszy polski, aczkolwiek wersja angielska w całości brzmi znakomiciePaTToN pisze:Zaczął się fantastyczny wokalrównie dobry jest w wersji angielskiej