Podziękować.Kertoip pisze:http://www.szruba.net/ptwc.php?t=2mateusz15 pisze:Ponawiam prośbę o podanie dotychczasowych miejsc.
II Polski Top Wszech Czasów (1-3.05.2009) - Dzień 2
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
- mateusz15
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku
Re: II Polski Top Wszech Czasów (1-3.05.2009) - Dzień 2
Dla mnie Wieża jest bardzo dobra, ale Turbo jedyne dobre nagranie stworzyło przed pierwszą płytą i było zbyt dobre, żeby na nią trafić. Co do Eli to się zgadzam.krzysiek83 pisze:Dołączam się. Dorosłe dzieci i Wieża to absolutna ekstraklasa.O Ela to mój koszmar.
Cały debiut Turbo uwielbiam.
No i mamy cegłę. Ładnie godzina się zaczyna
.

#40 [N] Dżem - Czerwony jak cegła
- tadzio3
- Kontakt:
To mnie tez zmartwiłoAdameks pisze:Kiedy powiem sobie dość... lubię, nawet bardzo, ale niestety genialnych Drzwi raczej już nie będzie.
I wracam na ostatnią godzinę. Jest pięknie. Witam kolejny Dżem

Jestem pewien, że gdyby "Drzwi" były w radio tak często jak "Kiedy powiem sobie dość" to byłyby w setce. Sam nie pamiętam kiedy ostatnio "Drzwi" w radio słyszałem.tadzio3 pisze:To mnie tez zmartwiłoAdameks pisze:Kiedy powiem sobie dość... lubię, nawet bardzo, ale niestety genialnych Drzwi raczej już nie będzie.
Dwudziesta Ósma (28.) nowośćkrzychu78 pisze:#40 [N] Dżem - Czerwony jak cegła

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003
Kolejny Dżem - "Cegła" brzmi bardzo dobrze. Nigdy się nie zestarzeje
39. Paw już trochę słabszy (od Cegły oczywiście) bo utwór kapitalny

39. Paw już trochę słabszy (od Cegły oczywiście) bo utwór kapitalny

#39 [22] DŻEM — Paw
2 prześwietne Dżemy obok siebie
cudownie 

- tadzio3
- Kontakt:
Nigdy nie przepadałem na tym kawałkiem, ale moze to się zmieni. Zupełnie inne podejście mam do "Leszka" kórego usłszymy zapewne jutroAdameks pisze:Zaprzepaszczone siły, udało się, zdecydowanie dla mnie najlepszy utwór Comy, mój nr 4 z listy do głosowania i obyśmy nic lepszego już dzisiaj nie usłyszeli.

A teraz dwa świetne Dżemy!

- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Oooooj to chyba nie w tym wiekusłoik pisze:Sam nie pamiętam kiedy ostatnio "Drzwi" w radio słyszałem.

Paw. Mój #18.
To cienko. Jakiś ten Paw niedoceniony moim zdaniem. Rzadkość, ale naprawdę nieliczny utwór który lubię śpiewać. Oczywiście Śpiewać każdy może najlepiej mi wychodzi

A kto jest nr 1?słoik pisze:"Marionetki", Norwid to mój nr 2 w topie wszechczasów poetów.
U mnie byłby w czołwce, ale chyba nie na podium. A zdecydowanie numer 1 to Leśmian.
A propos topów. Chyba sobie podgrzeję zupę z pierwszej trójki mojego topu zup, bo tak 6 piw prawie na czczo...
Szczególnie, że piwo już na mnie działa. Niemen i Sztywny naprawdę wtedy byli u mnie o 3 miejsca niżej czyli na 10 i 11 (teraz już 12 i 13).
Dwa świetne Dżemy pod rząd. Cegła łapie się na 9 miejsce w rankingu, a Paw (45 w tym zestawie) na 4, co jest o tyle ciekawe, że Dzień był wyżej i w głosowaniu i w moim topie Dżemu, a tu jest 2 miejsca wyżej.
- tadzio3
- Kontakt:
To potwierdza, że zespół jest zauważalny. Prawdziwie dobre zespoły poznaje się po tym, że napawają skrajnymi uczuciami różnych ludzi. Najgorsza dla zespołu jest obojętnośćKertoip pisze:Coma... Ciekawy zespół na polskiej scenie... Ale nie będę na łamach Forum publikował swojej opinii na temat go, gdyż to mogłoby się skończyć dla mnie różnie. Powiem tylko tyle że do tego zespołu mam taki stosunek jak do Pedra, czyli... cholera... nie będę mówił.
#38 [50] Czesław Niemen - POD PAPUGAMI
tak.tadzio3 pisze:To potwierdza, że zespół jest zauważalny. Prawdziwie dobre zespoły poznaje się po tym, że napawają skrajnymi uczuciami różnych ludzi. Najgorsza dla zespołu jest obojętność
więc Doda i Feel są genialni, a Opposition słabe.
fajnie.
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Kajman... Wieczór jeszcze się nie zaczął 
Ja zaraz po TOPie idę na spacer do sklepu
Pewnie najwięksi twardziele wysłuchają też listy :lol :

Ja zaraz po TOPie idę na spacer do sklepu

Pewnie najwięksi twardziele wysłuchają też listy :lol :
- tadzio3
- Kontakt:
To jest dla mnie najwększa negatywna niespodzianka dnia. Ja ten utówr widzę w top 5, a nie tak daleko...krzychu78 pisze:#41 [18] Sztywny Pal Azji - WIEŻA RADOŚCI, WIEŻA SAMOTNOŚCI
uła ale poleciało
A czy ja coś mówię o obojętności? Napisałem tylko że mam taki sam stosunek jak do Pedra, a jaki mam stosunek do Pedra nikt nie wie (znaczy oprócz jednej osoby). Napisałbym, ale wolę nie...tadzio3 pisze:To potwierdza, że zespół jest zauważalny. Prawdziwie dobre zespoły poznaje się po tym, że napawają skrajnymi uczuciami różnych ludzi. Najgorsza dla zespołu jest obojętnośćKertoip pisze:Coma... Ciekawy zespół na polskiej scenie... Ale nie będę na łamach Forum publikował swojej opinii na temat go, gdyż to mogłoby się skończyć dla mnie różnie. Powiem tylko tyle że do tego zespołu mam taki stosunek jak do Pedra, czyli... cholera... nie będę mówił.
- tadzio3
- Kontakt:
W Esce Rock leci co jakiś czas, ale w zasadzie tylko tam.słoik pisze:Jestem pewien, że gdyby "Drzwi" były w radio tak często jak "Kiedy powiem sobie dość" to byłyby w setce. Sam nie pamiętam kiedy ostatnio "Drzwi" w radio słyszałem.tadzio3 pisze:To mnie tez zmartwiłoAdameks pisze:Kiedy powiem sobie dość... lubię, nawet bardzo, ale niestety genialnych Drzwi raczej już nie będzie.
Teraz niesmiertelny kawałek Pana Tadeusza
#37 [10] Tadeusz Woźniak - Zegarmistrz światła
uła wypadek z top10
uła wypadek z top10

- mateusz15
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku
Zegarmisztrz światła - pierwszy wypadek z top 10..Szkoda.
Szymborska, właśnie czytam sobie wyimki "Rymowanek dla dużych dzieci"kajman pisze:A kto jest nr 1?słoik pisze:"Marionetki", Norwid to mój nr 2 w topie wszechczasów poetów.
U mnie byłby w czołwce, ale chyba nie na podium. A zdecydowanie numer 1 to Leśmian.
Pewien baca w kurnej chacie
Z owieczką żył w konkubinacie.
Ta beczy: "Ja to nawet lubię,
ale czy myśli Pan o ślubie?
Bo jeśli nie, poskarżę tacie".

Niespodzianka in minus. Spadek i to mocny.