Głosowanie z jednego IP

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
Awatar użytkownika
Kaczy1993

Głosowanie z jednego IP

Post autor: Kaczy1993 »

Podczas któregoś z notowań został poruszony temat dotyczący głosowania z jednego IP. Odnosiło się to wówczas do fanów DM, którzy kilkakrotnie głosowali na Wrong. Ktoś wówczas stwierdził, że głosy z jednego IP są nieliczone (albo liczone są tylko jedne). Moje pytanie brzmi następująco: jak to jest jeżeli ktoś ma router i głosy są rzeczywiście z jednego IP, ale z różnych komputerów :?: Bo na Listę głosuję zarówno ja, jak i mój brat...
Awatar użytkownika
mateusz15
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku

Re: Głosowanie z jednego IP

Post autor: mateusz15 »

To jest dobre pytanie, takie IP jakie mam ja ma kilkaset bądż kilka tysięcy innych osób. Zresztą wielokrotnie moja siostra głosowała przede mną, tzn że później moje głosy nie były brane pod uwagę? :STOP: :nie:
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

Ja już kiedyś o tym wspominałem, że nie jest brane pod uwagę IP [Kilka osób może zagłosować z tego samego]. A co jest to może nie będę pisał, żeby nie pomagać oszustom.
Awatar użytkownika
Kaczy1993

Post autor: Kaczy1993 »

abd3mz pisze:Ja już kiedyś o tym wspominałem, że nie jest brane pod uwagę IP [Kilka osób może zagłosować z tego samego]. A co jest to może nie będę pisał, żeby nie pomagać oszustom.
Aha czyli wszystko jest ok :) Cieszę się niezmiernie :wink:
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Zapewne brane sa pod uwagę "ciasteczka" bo na dzisiejsze standardy jest to najbardziej miarodajne sprawdzanie osób głosujących, chociaż i tak nie pozbawione wad
ODPOWIEDZ