Głosowanie z jednego IP
Głosowanie z jednego IP
Podczas któregoś z notowań został poruszony temat dotyczący głosowania z jednego IP. Odnosiło się to wówczas do fanów DM, którzy kilkakrotnie głosowali na Wrong. Ktoś wówczas stwierdził, że głosy z jednego IP są nieliczone (albo liczone są tylko jedne). Moje pytanie brzmi następująco: jak to jest jeżeli ktoś ma router i głosy są rzeczywiście z jednego IP, ale z różnych komputerów
Bo na Listę głosuję zarówno ja, jak i mój brat...

- mateusz15
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku
Re: Głosowanie z jednego IP
To jest dobre pytanie, takie IP jakie mam ja ma kilkaset bądż kilka tysięcy innych osób. Zresztą wielokrotnie moja siostra głosowała przede mną, tzn że później moje głosy nie były brane pod uwagę?

Ja już kiedyś o tym wspominałem, że nie jest brane pod uwagę IP [Kilka osób może zagłosować z tego samego]. A co jest to może nie będę pisał, żeby nie pomagać oszustom.
Aha czyli wszystko jest okabd3mz pisze:Ja już kiedyś o tym wspominałem, że nie jest brane pod uwagę IP [Kilka osób może zagłosować z tego samego]. A co jest to może nie będę pisał, żeby nie pomagać oszustom.

- tadzio3
- Kontakt:
Zapewne brane sa pod uwagę "ciasteczka" bo na dzisiejsze standardy jest to najbardziej miarodajne sprawdzanie osób głosujących, chociaż i tak nie pozbawione wad