Co po 1300 notowaniu? Nowa formuła czy... koniec?

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
pbd2
Listy Przebojów Trójki słucham od: ...września 1982

Co po 1300 notowaniu? Nowa formuła czy... koniec?

Post autor: pbd2 »

Bo wydawało mi się, że p. Marek jakoś tak dziwnie powiedział: "Riverside jeszcze dziesięć tygodni z nami" czy coś w tym stylu. Za 10 tygodni bedzie 1300 lista. Dużo było ostatnio przebąkiwania o jakichś zmianach.
Więc czy mamy się bać końca, czy mieć nadzieję na odnowienie listy, jakąs nową formułę? Bo jesli chodzi o ewentualną likwidację listy, to ja NIE CHCĘĘĘ! Ja nie pamiętam (no, bardzo słabo pamiętam w każdym razie) świata bez LPP3 i nie chcę do niego wracać!!!
Ale może chodzi tylko o jakieś zmiany w sposobie prezentacji? w końcu takie zmiany zazwyczaj wiązały się albo ze zmianą ramówki, albo z końcem roku. Zmiana ramówki już była i lista wygląda tak, jak wyglądała, więc prawdopodobnie koniec roku coś przyniesie. Co to może być?
Powrót do zarzuconej 16 lat temu formuły 40 + 10?
Powrót do zarzuconej 22 lata temu formuły 40 +0?
Powrót do zarzuconej 23 lata temu formuły 20 + 10?
Zmiana zasad głosowania w celu wprowadzenia większego ruchu na liście?
Wprowadzenie głosowania przez sms - y?
A moze p. Marek jednak odchodzi z Trójki (kilka razy chciał to zrobić w ostatnich kilku latach) i od stycznia bedzie nowy stały prowadzący? Jak my się do tego przyzwyczaimy, i czy ten człowiek bedzie w stanie udźwignąc ciężar legendy?
Mam nadzieję, że jednak najgorsza ewentualnośc jest tylko wymysłem mojej przestraszonej wyobraźni...
ku3a

Post autor: ku3a »

ludzie, co Wy z tym koncem Listy?! Niby dlaczego mieliby ja zlikwidowac. Wyluzujcie troche.
Tomekk
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003

Post autor: Tomekk »

nie mozemy tego bagatelizować, bo możemy obudzić sie z tzw. reka w nocniku a wtedy będzie za późno
Myślę, ze Te osoby (nie pamiętam nicków :oops: ) ktore byly pare tygodni temu podczas listy (u Pana Marka) wiedzą coś więcej ale nie mogą mówic
przykro mi :(
może się myle??
ku3a

Post autor: ku3a »

hehe :D
wyluzujcie :-)
btw - to ile razy wygrales te single?
Tomekk
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003

Post autor: Tomekk »

a skąd wiesz ze ja wygrałem ??
dziwne....
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Re: Co po 1300 notowaniu? Nowa formuła czy... koniec?

Post autor: Yacy »

pbd2 pisze:Bo wydawało mi się, że p. Marek jakoś tak dziwnie powiedział: "Riverside jeszcze dziesięć tygodni z nami" czy coś w tym stylu...
ściągnąłem 1 godzinę słuchałem, słuchałem i nic takiego pan Marek nie powiedział. Było pytanie dotyczące ile tygodni jest utwór Riverside na LP3. Chyba naprawdę jest nudno i trzeba coś wymyślać.

A może jednak ...?
pbd2

No cóż: może ja coś źle usłyszałem...
Dobrym sygnałem może być to, że w swoim felietonie na stronie:
http://www.wietrzneradio.com/felieton.a ... ton_id=477
p.Marek wyraźnie pisze: "Ja ostro pracuję nad 25 - leciem Listy Trójki. Bedą niespodzianki. Ale o tym innym razem." Od tego czasu na stronie Wietrznego Radia Chcago było już pięć "innych razów" z Niedźwiedziem, i póki co nic nie słychać, ale chyba nie pracowałby nad 25 - leciem czegoś, co miałoby podczas tego 25 - lecia już nie istnieć... Wygląda więc na to, że Lista przetrwa koniec roku i bedzie z nami dalej. Zresztą w swojej historii uniknęła wielu niebezpieczeństw, była przeciez groźba likwidacji na początku lat 90 - tych. A bodajże w 2001 roku chcieli ją skrócić do dwóch godzin i nadawać w stylu radiostacji komercyjnych: top 40, z czego tylko pierwsza trójka nadawana miała być w całości. Być może był to pierwszy krok do likwidacji audycji i wcześniejszego pozbycia się Niedźwieckiego, który nie bał sie krytykować reform poprzedniej ekipy dyrektorskiej. I kilka razy niewiele brakowało, żeby pan Marek trzasnął słuchawkami o stół i przeszedł do innego radia. A taka dziwaczna lista mogłaby przetrwać chyba tylko z Niedźwiedziem... Na szczęscie nowa dyrekcja ma nieco inna wizję radia. Co nie znaczy, że niebezpieczeństwo minęło, bo gdyby np. nastepne wybory wygrała Platforma lub SLD, to zapewne p. Laskowski wróciłby do Trójki i zaczął czyścić ją z tych, którzy cieszą się z jego odejścia.
Ale zapowiedź zmian sama w sobie mnie ciekawi...
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

pbd2 pisze:Dobrym sygnałem może być to, że w swoim felietonie na stronie:http://www.wietrzneradio.com/felieton.a ... ton_id=477
p.Marek wyraźnie pisze...

no niezłe te felietony. Jak Ty to znalazłes? W każdym razie dzięki bardzo!!!
Awatar użytkownika
DarekM
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 33 (04.12.1982)

Post autor: DarekM »

Warto też posłuchać. Czasem zagrają trochę starej polszczyzny.
pbd2

Yacy pisze: Jak Ty to znalazłes?
Jak? Normalnie, w Googlach...

PS. O co chodzi z tym świętowaniem 25 - lecia od 7 listopada???
Awatar użytkownika
mateusz15
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku

Post autor: mateusz15 »

Myśle ze konca listy nie bedzie.... A wieksze zmiany powinny byc wprowadzone jak sie zmieni prowadzący :(:( Chociaż mam nadzieję ze to nie nastąpi szybko...
Awatar użytkownika
Konrad
Listy Przebojów Trójki słucham od: 544

Post autor: Konrad »

Stawiam na TOP100 czyli TOP50 + 50 miejsc poczekalni :mrgreen: Dzięki internetowi dużo ludzi głosuje i stąd pewne utwory nie mogą się w ogóle przebić :)
ODPOWIEDZ