O liscie i Marku N na innym forum
- Piotr
- Rzecznik Administratora
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982
O liscie i Marku N na innym forum
Polecam wam lekture na innym forum poswieconej Liscie i Markowi N.
http://new.radiopolska.pl/forum/index.p ... topic=7570
Lektura na innym forum, ale komentarze i opinie prosze zostawiac na niniejszym.
http://new.radiopolska.pl/forum/index.p ... topic=7570
Lektura na innym forum, ale komentarze i opinie prosze zostawiac na niniejszym.
- stavanger
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683
2 cytaty z wymienionego wyżej forum:
"...Całość - skoro warstwa muzyczna i słowna są ograniczone do zera - mogłaby jeszcze ratować ciekawa oprawa dźwiękowa (na bezrybiu i rak ryba). Tak sobie (w tej chwili) wymyśliłem np. niebanalne jingle z kolejnymi miejscami nagrane przez popularnych artystów. Oczywiście, nie ma czegoś takiego. Nie to, żeby mi przeszkadzało gadanie na ciszy i niewciskanie jingli co piosenkę, ale niech w takim razie słuchacz dostanie coś w zamian..."
Jakby jeszcze na LP3 wrzucili jingle co piosenkę, to chyba bym przestał słuchać listy. Nie wiem jak Was, ale mnie drażnią takie rzeczy.
"...Jezeli chodzi o mnie to tej listy sluchalem w latach 80-tych jak jeszcze byla nadawana w soboty wieczorem. Teraz to juz wole posluchac sobie listy w Esce. No i nie tylko oczywiscie w Esce."
Listy Trójki i Eski to są dwie zupełnie różne listy. Jak ktoś jest przyzwyczajony do nagrań pusczanych w różnych komercyjnych stacjach a tutaj spotyka się z Kombajnem do zbierania kur po wioskach, Rondelkiem, Mira Kubasińską czy VooVoo to nic dziwnego że może być zdegustowany.
Dodam że kiedys też słuchałem listy przebojów radia "S" (tak kiedyś nazywało się to Poznańskie radio, zanim stało się częścią ogólnopolskiej sieci stacji radiowych Eska)
Teraz ta formuła przestała mi odpowiadać.
"...Całość - skoro warstwa muzyczna i słowna są ograniczone do zera - mogłaby jeszcze ratować ciekawa oprawa dźwiękowa (na bezrybiu i rak ryba). Tak sobie (w tej chwili) wymyśliłem np. niebanalne jingle z kolejnymi miejscami nagrane przez popularnych artystów. Oczywiście, nie ma czegoś takiego. Nie to, żeby mi przeszkadzało gadanie na ciszy i niewciskanie jingli co piosenkę, ale niech w takim razie słuchacz dostanie coś w zamian..."
Jakby jeszcze na LP3 wrzucili jingle co piosenkę, to chyba bym przestał słuchać listy. Nie wiem jak Was, ale mnie drażnią takie rzeczy.
"...Jezeli chodzi o mnie to tej listy sluchalem w latach 80-tych jak jeszcze byla nadawana w soboty wieczorem. Teraz to juz wole posluchac sobie listy w Esce. No i nie tylko oczywiscie w Esce."
Listy Trójki i Eski to są dwie zupełnie różne listy. Jak ktoś jest przyzwyczajony do nagrań pusczanych w różnych komercyjnych stacjach a tutaj spotyka się z Kombajnem do zbierania kur po wioskach, Rondelkiem, Mira Kubasińską czy VooVoo to nic dziwnego że może być zdegustowany.
Dodam że kiedys też słuchałem listy przebojów radia "S" (tak kiedyś nazywało się to Poznańskie radio, zanim stało się częścią ogólnopolskiej sieci stacji radiowych Eska)
Teraz ta formuła przestała mi odpowiadać.
Nie mialem jeszcze okazji poczytac tamtego forum, ale jesli wiecej tam jest takich zlotych mysli to nie wiem czy jest sens tracic czas. Jingiel po kazdej piosence? Jeszcze by tego brakowalo! Niech sobie koles dalej slucha sieczki na Esce.stavanger pisze:Jakby jeszcze na LP3 wrzucili jingle co piosenkę, to chyba bym przestał słuchać listy. Nie wiem jak Was, ale mnie drażnią takie rzeczy.
Nic dodać nic ująć.stavanger pisze: Jakby jeszcze na LP3 wrzucili jingle co piosenkę, to chyba bym przestał słuchać listy. Nie wiem jak Was, ale mnie drażnią takie rzeczy.
Czytając zwłaszcza wczorajsze posty na owym forum to przyszedł mi do głowy cytat z piosenki Raz, Dwa, Trzy - "Jestem tylko przechodniem..." - to na temat autorów tych postów. Oczywiście można sobie pomyśleć o ewentualnych zmianach tego czy owego, ale właśnie najpierw trzeba w to wejść, rozgościć się, zadomowić, zorientować się w sytuacji, a dopiero później oceniac i co więcej proponować jakieś herezje.
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
Chyba wątek innych list przebojów był przerabiany juz na tym forum. Dla mnie nadal niepokony jest Z-ROCK 50 jeszcze za starych dobrych czasów Wa-wy. W sobotę posłuchałem po południu chyba ?? listy w Anty Radio ale nie ma tego na ich stronie. To jest to - kawał porządnego rocka z toolem vicarious okolo 50 tyg i Korn - twisted transistor około 40? tyg i żadnych cholera Cerekwickich. A w turbo topie w tym samym radio widzę AC/DC Highway to Hell. To moj numer jeden tej kapeli.
pozdr
pozdr
- tadzio3
- Kontakt:
Jak to nie ma? Ja zawsze zaglądam na stronę i sprawdzam najnowsze notowania listy Anty-Radia pod nazwą Dekarock.bobby-x pisze:Chyba wątek innych list przebojów był przerabiany juz na tym forum. Dla mnie nadal niepokony jest Z-ROCK 50 jeszcze za starych dobrych czasów Wa-wy. W sobotę posłuchałem po południu chyba ?? listy w Anty Radio ale nie ma tego na ich stronie. To jest to - kawał porządnego rocka z toolem vicarious okolo 50 tyg i Korn - twisted transistor około 40? tyg i żadnych cholera Cerekwickich. A w turbo topie w tym samym radio widzę AC/DC Highway to Hell. To moj numer jeden tej kapeli.
pozdr
Oto wydanie 55 (28.10.2006):
1. Listopad COMA
2. The Pot TOOL
3. V Rozbiór Polski BULDOG
4. Anna Molly INCUBUS
5. Welcome To The Black Parade MY CHEMICAL ROMANCE
6. Revelations AUDIOSLAVE
7. The Saints Are Coming U2 & GREEN DAY
8. The Reincarnation Of Benjamin Breeg IRON MAIDEN
9. Daddy Cool MROWISKO
10. Gold Lion YEAH YEAH YEAHS
11. Personal Jesus JOHNNY CASH
12. Devils Got A New Disguise AEROSMITH
13. Twisted Transistor KORN
14. Dani California RED HOT CHILI PEPPERS
15. Crystal Ball KEANE
16. Czarnuch T.LOVE
17. Call Me When Youre Sober EVANESCENCE
18. Vicarious TOOL
19. Time Is Running Out PAPA ROACH
20. Steady, As She Goes The RACONTEURS
21. Hole In The Earth DEFTONES
22. Going In Blind P.O.D.
Tool nie może być 50 tygodni, bo "Vicarious" na singlu wydany został góra 30 tygodni temu.bobby-x pisze:Chyba wątek innych list przebojów był przerabiany juz na tym forum. Dla mnie nadal niepokony jest Z-ROCK 50 jeszcze za starych dobrych czasów Wa-wy. W sobotę posłuchałem po południu chyba ?? listy w Anty Radio ale nie ma tego na ich stronie. To jest to - kawał porządnego rocka z toolem vicarious okolo 50 tyg i Korn - twisted transistor około 40? tyg i żadnych cholera Cerekwickich. A w turbo topie w tym samym radio widzę AC/DC Highway to Hell. To moj numer jeden tej kapeli.
pozdr
Korzystając z okazji jeszcze raz pytam się czy ktoś posiada lub wie gdzie się znajdują jakieś archiwalne notowania Z-ROCK 50? Ja nigdy nie miałem przyjemności słuchać tej listy i bardzo jestem ciekaw jak wyglkądały takie notowania, bo z tego co się orientuję, to muzyka z tamtej listy w dużej części pokrywała się z moimi gustami muzycznymi.