1. W takiej sytuacji ewidentnie o miejscu w pierwszej kolejności winna decydować ilość osób głosujących na daną piosenkę na forumową, a nie ilość punktów.ku3a pisze:ideą forumowej było pokazanie na co głosowaliśmy na LP3, a nie co się komu podoba.kajman pisze:Głosowanie na LP3 to jedno, a forumowa powinna być odzwierciedlaniem sumy naszych gustów.
2. Chyba nie wszyscy i nie zawsze tak uważali, o czym świadczy między innymi fakt, że swego czasu była rozważana opcja czy na forumową nie można byłoby oddawać głosów na piosenki, które wypadły z listy. Ja nadal uważam, że forumowa jest wykładnią naszego obecnego odbioru piosenek znajdujących się w zestawie do głosowania.
3. Zdarza się (i to nie tylko mi), że ze względów taktycznych oddaję głos na piosenkę promowaną zamiast na piosenkę z miejsca wyższego niż 10. Wg tej koncepcji piosenka mogłaby stracić nawet 10 punktów na forumowej. A nawet jeżeli piosenka, na którą chcę zagłosować, ale rezygnuję dla piosenki promowanej, miałaby stracić nawet jeden punkt, to po prostu zrezygnowałbym z akcji promocyjnej.