Podium bardzo misie podoba, bo te utwory zajęły u mnie odpowiednio 4, 13 i 3 miejsce. Moj numer jeden też dość wysoko. 
Normal zaskakująco wysoko.

Nasz Top Porcupine Tree
Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Re: Nasz Top Porcupine Tree
Chyba dlatego, że ludzie to kojarzą, bo niedawno było na Liście. W dodatku nawet promowane przez forum było.
Cóż... z pierwszej 10 kojarzę 4 utwory... to zdecydowanie NIE BYŁ Top dla mnie. Ale też pora jego była dobra, bo nie przeszkadzał w innych zajęciach, których sporo było.

Cóż... z pierwszej 10 kojarzę 4 utwory... to zdecydowanie NIE BYŁ Top dla mnie. Ale też pora jego była dobra, bo nie przeszkadzał w innych zajęciach, których sporo było.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
Mój nr 1  tuż za podium. No i super  Chociaż nie wiedziałem, że to taki poularny kawałek
 Chociaż nie wiedziałem, że to taki poularny kawałek 
Moje nry 2 i 3 to takie ... moje I dobrze
 I dobrze  sporo utworów poznałem dopiero teraz, ale tę trójkę znałem dawno, chociaz nie byłem pewien, że będą na topie
 sporo utworów poznałem dopiero teraz, ale tę trójkę znałem dawno, chociaz nie byłem pewien, że będą na topie 
To co? po NL7 Gunsi

Moje nry 2 i 3 to takie ... moje
 I dobrze
 I dobrze  sporo utworów poznałem dopiero teraz, ale tę trójkę znałem dawno, chociaz nie byłem pewien, że będą na topie
 sporo utworów poznałem dopiero teraz, ale tę trójkę znałem dawno, chociaz nie byłem pewien, że będą na topie 
To co? po NL7 Gunsi

Dwie refleksje naszły mnie po tym topie:
1. ogólna: Każdy top sobie liczę prywatnie i głosowanie na top można podzielić na dwie fazy - w pierwszej wszystko wyglądało dosyć stereotypowo. Wśród płyt prowadziło IA przed LS, wśród piosenek dominowały albo single albo piosenki z LP3 (co zresztą w znacznym stopniu się pokrywa), ale potem wszystko przewróciło się do góry nogami. Myślę, że jednak nikt nie spodziewał się takich wyników. Faworyzowane: Lazarus, Blackest eyes, nawet Normal osłabły. No i do tego jeszcze się nie zdarzuyło, żeby jeden utwór zajął dwa pierwsze miejsca. O tym, że na podium znalazła się płyta, która początkowo nie była dopuszczona do udziału we współzawodnictwie. Być może, gdyby nie była składanką to zaszłaby jeszcze wyżej.
2. osobista: To chyba top, którego wyniki pasują mi najbardziej. Wygrał utwór, który u mnie (i co ciekawe, to tylko u mnie) był na pierwszym miejscu. Mój numer 2 był 7, numer 3 z kolei 11, żadna piosenka z mojej 10 nie była osamotniona. Napisałbym że w czołówce nie znalazł się żaden utwór, który mi się nie podoba, bo tylko jeden znany mi ich utwór (a znam ich już ponad 90) mi się nie podoba i to taki, który poznałem po zakończeniu topu.

1. ogólna: Każdy top sobie liczę prywatnie i głosowanie na top można podzielić na dwie fazy - w pierwszej wszystko wyglądało dosyć stereotypowo. Wśród płyt prowadziło IA przed LS, wśród piosenek dominowały albo single albo piosenki z LP3 (co zresztą w znacznym stopniu się pokrywa), ale potem wszystko przewróciło się do góry nogami. Myślę, że jednak nikt nie spodziewał się takich wyników. Faworyzowane: Lazarus, Blackest eyes, nawet Normal osłabły. No i do tego jeszcze się nie zdarzuyło, żeby jeden utwór zajął dwa pierwsze miejsca. O tym, że na podium znalazła się płyta, która początkowo nie była dopuszczona do udziału we współzawodnictwie. Być może, gdyby nie była składanką to zaszłaby jeszcze wyżej.
2. osobista: To chyba top, którego wyniki pasują mi najbardziej. Wygrał utwór, który u mnie (i co ciekawe, to tylko u mnie) był na pierwszym miejscu. Mój numer 2 był 7, numer 3 z kolei 11, żadna piosenka z mojej 10 nie była osamotniona. Napisałbym że w czołówce nie znalazł się żaden utwór, który mi się nie podoba, bo tylko jeden znany mi ich utwór (a znam ich już ponad 90) mi się nie podoba i to taki, który poznałem po zakończeniu topu.
Poznany przeze mnie?kajman pisze:tylko jeden znany mi ich utwór (a znam ich już ponad 90) mi się nie podoba i to taki, który poznałem po zakończeniu topu.

A ja przypuszczam, że chodzi o piosenkę, która była u mnie na 7 miejscu.  
Cieszę się, że kajmanowi spodobało się FOAB, któremu na myszce dawał swego czasu dwa takie " 
   " znaczki.
 " znaczki.   

Cieszę się, że kajmanowi spodobało się FOAB, któremu na myszce dawał swego czasu dwa takie "

" znaczki.
 " znaczki.   
1. Odpowiadam przy okazji abd3mzowi, ale najpierw Tobie. Owszem, była na 7, ale u kscha, a do tego na 17 u retry2. O 47 na liście abd3mz dowiedziałem się dopiero teraz (wcześniej przeoczyłem), a ja post factum sięgałem tylko po nagrania z 20 (i jeszcze nie mam wszystkich).Gary pisze:1. A ja przypuszczam, że chodzi o piosenkę, która była u mnie na 7 miejscu.
2. Cieszę się, że kajmanowi spodobało się FOAB, któremu na myszce dawał swego czasu dwa takie "
" znaczki.
2. Nie napisałem, że się podoba, ale na pewno już dwóch diabełków bym nie postawił.