Nasza własna, niezależna, wewnątrz-forowa Lista Przebojów, oparta na utworach do głosowania z oficjalnych propozycji LP3 (zasady głosowania, wyniki, podsumowania i inne rankingi)
Nie mam pojęcia kto za to odpowiada... chyba to nie zależy od Balonika, bo za czasów Niedźwiedzia też było podobnie. Nie wiem czy aż tak dratycznie jak ostatnio, ale utwory ZAWSZE pojawiały się w środku tygodnia [Private Investigation jest chyba najlepszym przykładem ].
Z drugiej strony na lpmn utwory są usunięte raz pomiędzy 13 a 19 w piątek i dodane od 19 też jednorazowo [chyba tak jest i tu się nie mylę?] więc jednak można!!!
Mnie osobiście dodawanie w środku tygodnia czy usuwanie z kilkutygodniowym opóźnieniem, tak nie razi jak usunięcie utworu w środku tygodnia! Bo to jest ewidentna strata głosu!!!
Yacy pisze:
Mnie osobiście dodawanie w środku tygodnia czy usuwanie z kilkutygodniowym opóźnieniem, tak nie razi jak usunięcie utworu w środku tygodnia! Bo to jest ewidentna strata głosu!!!
Dokładnie. Tak samo myślę. Np w tym tygodniu straciłem głos.
Wypowiadałem sie juz na te tematy na poprzedniej stronie. Jest to niezwykle irytujace. Dołożę też taki kwiatek: dlaczego Gilmour zostal usuniety (były 2 propozycje w zestaiwe) a pozostały np. dwie propozycje The Stills czy M. Falthfull (przykłady mozna mnozyć - patrz poprzednia strona), które ani nie dosc, ze nie weszły na Listę to jeszcze są w zestawie znacznie dłuzej niz wspomniany przykłądowy Gilmour???
Czy nie można ustalic stałych, czytelnych i co najwaznjesze szanujacych Słuchaczy zasad? Ktos juz tu pisał, że na LPMN jakoś sobie z tym radzą, wiec chyba i tutaj mozna, prawda???
1.ADRIFT - Lunatic Soul
2.HARMONY KORINE - Steven Wilson
3.A GREAT DAY FOR FREEDOM - David Gilmour
4.BULLETS - Archive
5.VID SPILUM ENDALAUST - Sigur Ros
6.SHOW ME THE MONEY - Buddy Guy
7.BLESS ME - Ray Wilson
8.ONE EYE TO MAROCCO - Ian Gillan
9.UMBRELLA MAN - Gary Moore
10.ZIMNY DOM - Totentanz
zbyszu pisze:Wypowiadałem sie juz na te tematy na poprzedniej stronie. Jest to niezwykle irytujace. Dołożę też taki kwiatek: dlaczego Gilmour zostal usuniety (były 2 propozycje w zestaiwe) a pozostały np. dwie propozycje The Stills czy M. Falthfull (przykłady mozna mnozyć - patrz poprzednia strona), które ani nie dosc, ze nie weszły na Listę to jeszcze są w zestawie znacznie dłuzej niz wspomniany przykłądowy Gilmour???
Gilmour wypadł dlatego, że wypadł z Poczekalni. CHyba sam tego żądałeś wcześniej . A tamci muszą odczekać swoje (czyli te kilkanaście tygodni).
Zawiesina pisze:Z zestawu usunięto
TAKE A BREATH - David Gilmour.
Ciekawe dlaczego? Przecież jest w zestawie dopiero od 5-6 tygodni...[...choc de facto powinien wypasc w momencie wypadku z poczekalni, jelsi mamy byc konsekwentni...] Rozumem a) wielkosc Artysty b) sukcesy na Liscie Jesli tak, to co w dalszym ciagu robią w zestawie podwójne propozycje (starszy singiel i nowa propozycja) takich Artystów jak np. G. Cilmi; L. Allen; M. Rozynek; Mikromusic; Oszibarack; The Stills; The Kooks; Stereophonic - skoro ani Ad. a) nie mowimy w tych przypadkach o "Wielkosci" Artystów;Ad. b) nie odniesli jakiś szczegolnych sukcesów na Liscie (chyba tylko L. Allen jest teraz w Poczekalni); Ad. c) te starsze single są już dosc długo w zestawie (znacznie dłuzej niz przykłądowy Gilmour) ;Ad. d) nie wyczytałem jakichs akcji poparcia tu na Forum
Nie mam nic przeciwko propozycji Gilmoura, tylko skoro już go usunięto to zdecydowanie bardziej zasługują na usuniecie podane przeze mnie starsze propozycje z podwójnych Artystów
Strasznie drażni mnie zupełny brak konsekwencji w dodawaniu/usUwaniu propozycji w zestawie. Tylko mnie ?
Nie wiem, dlaczego usunięto, bo nie ma to nic wspólnego z żadną z reguł obowiązujących przy wypadaniu z zestawu. Natomiast nie powinien wypaść zaraz po wypadku z poczekalni, bo utwory z tak krótkim stażem w zestawie nie wypadają (ale też nie wypadają kilka tygodni później, więc to mnie dziwi. Z pozostałych wymienionych przez Ciebie wykonawców powinna wypaść tylko starsza propozycja Mikromusic (ale nie w tym tygodniu lecz wcześniej). Pozostałe powinny zostać, bo w przypadku Kooks utwór wypadający z listy ma bardzo krótki staż, a w innych obowiązuje reguła 17 tygodni (przedtem była to reguła 14 tygodni, a dla utworu bez żadnych sukcesów to jednak 17 tygodni w zestawie to moim zdaniem za dużo).
Wbrew pozorom utwory są usuwane raczej konsekwentnie, ale przypadek Gilmoura zdecydowanie się z reguł rządzących zestawem wymyka. Czyżby dostał za dużo głosów i trzeba go było usunąć?
Oczywiście utwory powinny być usuwane w momencie zmiany zestawu do głosowania, ewentualnie po zakończeniu LP3 (w przypadku wypadków z top30 i poczekalni).
M.C. pisze:Takie usuwanie utworów z zestawu w połowie tygodnia wydaje mi się "trochę" niepoważne. Część głosów słuchaczy poszła w ten sposób "w kanał", a przecież wystarczyłoby powiedzmy przez weekend uaktualnić zestaw i np otworzyć głosowanie w poniedziałek - czy coś w podobnym stylu. Podobnie sprawa ma się z dodawaniem nowości do zestawu. Czasem człowiek ma dylemat z którego utworu zrezygnować, by zmieścić się w 10-tce, a potem okazuje się, że 1 czy 2 głosy można było spokojnie oddać na kogo innego...
Istnieje tylko jedno sensowne rozwiązanie, które powoduje, że nie ma problemów. Otóż należy głosować na LP3 w środy między 12 a 18 i wtedy na pewno głosy będą oddane na wszystkie właściwe piosenki we właściwym tygodniu.
Miszon pisze:Gilmour wypadł dlatego, że wypadł z Poczekalni.
Utwór, który pojawił się w poczekalni w tygodniu pojawienia się w zestawie i wypadający po tygodniu był praktycznie nietykalny. Jedynie jego ponowne pojawienie i wypadnięcie z poczekalni było w stanie go ruszyć. Więc albo dla Gilmoura zrobiono wyjątek albo obowiązują nowe zasady. Jeżeli to drugie, to za jakieś 3 tygodnie powinna wylecieć Victoria Kóksuff.
Yacy pisze:Z drugiej strony na lpmn utwory są usunięte raz pomiędzy 13 a 19 w piątek i dodane od 19 też jednorazowo [chyba tak jest i tu się nie mylę?] więc jednak można!!!
no to jednak nie można... dlatego miałem trochę watpliwości... no nic trudno dostosuję sie do tego co piszę Kajman, mimo, ze juz po 18 stej
1. WRONG - Depeche Mode
2. PIOSENKA HORTENSJI - Renata Przemyk
3. ANUSIA - Kazik
4. HISZPAN - Lao Che
5. ALL NIGHTMARE LONG - Metallica
6. SHE'S GOT A WAY - Bryan Adams
7. WARIAT - Strachy na Lachy
8. BULLETS - Archive
9. UNDERGROUND - Armia
10. UMBRELLA MAN - Gary Moore
Miszon pisze:Gilmour wypadł dlatego, że wypadł z Poczekalni.
Utwór, który pojawił się w poczekalni w tygodniu pojawienia się w zestawie i wypadający po tygodniu był praktycznie nietykalny. Jedynie jego ponowne pojawienie i wypadnięcie z poczekalni było w stanie go ruszyć. Więc albo dla Gilmoura zrobiono wyjątek albo obowiązują nowe zasady. Jeżeli to drugie, to za jakieś 3 tygodnie powinna wylecieć Victoria Kóksuff.
No wiem, że jesli od razu coś weszło do Poczekalni, a później wypadło od razu, to nie powinno od razu wypadać z zestawu. Ale jednak Gilmour odczekał kilka tygodni i jak widać nie wracał, więc moim zdaniem wszystko było OK. A co za Victoria Kóksuff, bo nie kojarzę takiej?
kajman pisze:Istnieje tylko jedno sensowne rozwiązanie, które powoduje, że nie ma problemów. Otóż należy głosować na LP3 w środy między 12 a 18 i wtedy na pewno głosy będą oddane na wszystkie właściwe piosenki we właściwym tygodniu.
OK, ale powiesz o tym wszystkim Słuchaczom? Mniemam, ze są ich tysiące...
Miszon pisze:
Gilmour wypadł dlatego, że wypadł z Poczekalni. CHyba sam tego żądałeś wcześniej . A tamci muszą odczekać swoje (czyli te kilkanaście tygodni).
OK, zgadzam sie z Gilmourem (choc już np. dla J. Mraza nie zrobiono tego wyjątku, choć też dopiero co trafił do zestawu, zahaczył na tydzien o poczekalnie i wypadł z hukiem). Ale nie zgadzam sie z tym "odczekiwaniem". Skoro np. The Stills (lubie ich) nie poradził sobie z pierwszym singlem to wprowadzamy kolejny, nowszy, ale poprzedni nalezy wówczas usunać (mimo, że nie ma tych peudo-przepisowych 14 czy 17 tygodni) A tak mamy dwa single, które nie pojawiają sie w poczekalni, które nawzajem podkradają sobie pewnie głosy... I bałagan...
1. ADRIFT - Lunatic Soul
2. SZUKALEM CIE WSROD JABLEK - Grzegorz Tomczak i Iwona Loranc
3. HARMONY KORINE - Steven Wilson
4. UNDERGROUND - Armia
5. BULLETS - Archive
6. ZIMNY DOM - Totentanz
7. A GREAT DAY FOR FREEDOM - David Gilmour
8. WOLA ISTNIENIA - Coma
9. W ŻYCIU LICZY SIĘ PORZĄDEK - Piotr Bukartyk
10. VID SPILUM ENDALAUST - Sigur Ros
(plus Umbrella Man - Gary Moore)
11. BLESS ME - Ray Wilson
12. HISZPAN - Lao Che
13. THE DAY THAT NEVER COMES - Metallica
14. IT'S ALRIGHT - Aviv Geffen
1. KTO TAM U CIEBIE JEST – Nosowska
2. A GREAT DAY FOR FREEDOM – David Gilmour
3. THE DAY THAT NEVER COMES – Metallica
4. BETTER – Guns’n’Roses
5. SZUKAŁEM CIĘ WŚRÓD JABŁEK – Grzegorz Tomczak i Iwona Loranc
6. GET ON YOUR BOOTS – U2
7. ZIMNY DOM – Totentanz
8. I AM NOT AFRAID – Ayo
9. WRONG – Depeche Mode
10. UMBRELLA MAN – Gary Moore
Miszon pisze:1. No wiem, że jesli od razu coś weszło do Poczekalni, a później wypadło od razu, to nie powinno od razu wypadać z zestawu. Ale jednak Gilmour odczekał kilka tygodni i jak widać nie wracał, więc moim zdaniem wszystko było OK.
2. A co za Victoria Kóksuff, bo nie kojarzę takiej?
1. Ja nie mówię o tym, co powinno a co nie, tylko że taka sytuacja jest precedensem, bo jak utwór wypadał z poczekalni w drugim tygodniu, to potem odczekiwał regulaminowe x-naście tygodni, po czym wypadał. Czyli jest to odejście od dotąd obowiązujących reguł.
2. Notowanie 1412, miejsce 48.
The Kooks - Victoria.
zbyszu pisze:1. OK, zgadzam sie z Gilmourem (choc już np. dla J. Mraza nie zrobiono tego wyjątku, choć też dopiero co trafił do zestawu, zahaczył na tydzien o poczekalnie i wypadł z hukiem).
2. Ale nie zgadzam sie z tym "odczekiwaniem". Skoro np. The Stills (lubie ich) nie poradził sobie z pierwszym singlem to wprowadzamy kolejny, nowszy, ale poprzedni nalezy wówczas usunać (mimo, że nie ma tych peudo-przepisowych 14 czy 17 tygodni) A tak mamy dwa single, które nie pojawiają sie w poczekalni, które nawzajem podkradają sobie pewnie głosy... I bałagan...
1. Dwa ostatnie Mrazy były w zestawie po kilkanaście tygodniu (i chyba wszedł tylko pierwszy z nich), więc w tym przypadku nie można tego porównywać.
2. Ale mi się to też nie podoba. Tylko że była to dyskusja o niekonsekwencji, a nie o podobaniu się. W tych przypadkach Trójka postępuje konsekwentnie, chociaż moim zdaniem nierozsądnie.
1. WRONG - Depeche Mode
2. UNDERGROUND - Armia
3. TWO BARE FEET - Katie Melua
4. ALL THIS TIME (PICK-ME-UP SONG) - Maria Mena
5. NIE ZGUBIĘ SIĘ W TŁUMIE (REMIX) - Pustki
6. STEPPING STONE - Duffy
7. WIRE TO WIRE - Razorlight
8. MILES AWAY - Madonna
9. THE DAY THAT NEVER COMES - Metallica
10. A GREAT DAY FOR FREEDOM - David Gilmour
a bo to daleka droga od kosza [koszmarlisty] do top10?... [patrz nr 10]
01. GET ON YOUR BOOTS - U2
02. ULYSSES - Franz Ferdinand
03. BULLETS - Archive
04. USE SOMEBODY - Kings Of Leon
05. HISZPAN - Lao Che
06. WARIAT - Strachy Na Lachy
07. ALL NIGHTMARE LONG - Metallica
08. LOVERS IN JAPAN - Coldplay
09. OLD ENOUGH - The Raconteurs
10. KIDS - MGMT
11. WIRE TO WIRE - Razorlight
12. W ŻYCIU LICZY SIĘ PORZĄDEK - Piotr Bukartyk
13. MY MISTAKES WERE MADE FOR YOU - The Last Shadow Puppets
14. WIOSNA 86 - Fisz Emade
15. VID SPILUM ENDALAUST - Sigur Rós
1. KTO TAM U CIEBIE JEST – Nosowska
2. BULLETS – Archive
3. WIRE TO WIRE – Razorlight
4. ALL THIS TIME (PICK-ME-UP SONG) - Maria Mena
5. MY MISTAKES WERE MADE FOR YOU - The Last Shadow Puppets
6. SANCTUARY - Gabriella Cilmi
7. MY LUCKY DAY – Bruce Springsteen
8. ALL NIGHTMARE LONG - Metallica
9. UNDERGROUND - Armia
10.UMBRELLA MAN - Gary Moore
1. SZUKAŁEM CIĘ WSRÓD JABŁEK - Grzegorz Tomczak i Iwona Loranc
2. A GREAT DAY FOR FREEDOM - David Gilmour
3. USE SOMEBODY - Kings Of Leon
(heh, wybrali najlepszy fragment
4. MAKE YOU FEEL MY LOVE - Adele
5. STEPPING STONE - Duffy
6. DUSZA W PODRÓŻY - Izrael
7. IF I WERE A BOY - Beyonce
(a co, nie można? )
8. SHOW ME THE MONEY - Buddy Guy
(czyli tu promocja się powiodła )
9. WOLA ISTNIENIA - Coma
10. ALL NIGHTMARE LONG - Metallica
(11.). UMBRELLA MAN - Gary Moore - głos zamiast miejsca 10 (dla wielu niestety)
jakoś nam się bluesowo zrobiło w propozycjach