Raz Dwa Trzy
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
- Kontakt:
Raz Dwa Trzy
Ale prawdopodobnie oficjalną, choc zapomnianą nazwą jest "Raz, Dwa, Trzy...".
Re: Raz Dwa Trzy
Ile się jeszcze można dowiedzieć...prz_rulez pisze:Ale prawdopodobnie oficjalną, choc zapomnianą nazwą jest "Raz, Dwa, Trzy...".
A oto co znalazłem na ich stronie w dziale historia-1990 r.
http://www.razdwatrzy.zgora.pl/oldsite/historia1.htmlWybrane fragmenty pracy magisterskiej Marka Jankowskiego pt. "Raz, Dwa, Trzy - Monografia zespołu"
ROK 1990
"Panie i Panowie oto zwycięzcy 26. studenckiego Festiwalu Piosenki w Krakowie - Adam Nowak, Grzegorz Szwałek, Jacek Olejarz, Jacek Ograbek. To czarny kwartet z Zielonej Góry, studenci Wyższej Szkoły Pedagogicznej - zespół "Raz, Dwa, Trzy".(...)
Choć na tej stronie różnie pisana jest nazwa zespołu (1,2,3 albo Raz Dwa Trzy - chyba głównie w wypowiedziach innych osób) to wydaje mi się, że nazwa o której przypomniał prz_rulez jest najbliższa "prawdzie".
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Re: Raz Dwa Trzy
Absolutnie nazwę zespołu zawsze pisałem z przecinkiem, także dobrze
.
a jeszcze przy "Czekam i wiem (Jeśli coś się dzieje ze mną)" jest w tej chwili lit(e)rówka i samo Jeśli coś się dzieje jest napisane. O ile kojarzę powinno być jeszcze "ze mną". No i literka do poprawy
. Można też zaznaczyć, że na LPP3 występował tylko ten tytuł z nawiasu.

a jeszcze przy "Czekam i wiem (Jeśli coś się dzieje ze mną)" jest w tej chwili lit(e)rówka i samo Jeśli coś się dzieje jest napisane. O ile kojarzę powinno być jeszcze "ze mną". No i literka do poprawy