Cieszę się, że przypadł mi zaszczyt poprowadzenia pierwszego Topu na naszym forum.
A i przyznam że jak dla mnie jest to jeden z ciekawszych wykonawców grających muzykę progresywną .
Zasady podstawowe :
- głosujemy na 20 utworów . Wyłącznie pod szyldem Porcupine Tree
i 5 płyt spośród plyt studyjnych :
Fear of a Blank Planet (2007)
Deadwing (2005)
In Absentia (2002)
Lightbulb Sun (2000)
Stupid Dream (1999)
Metanoia (1998)
Signify (1996)
The Sky Moves Sideways (1995)
Up the Downstair (1993)
On the Sunday of Life (1991)
Tarquin's Seaweed Farm (1989) - Zastanawiałem sie jeszcze nad tym wydawnictwem ,ale mysle ze mozna i to podciągnąc

W 1987 r. dwudziestoletni wówczas Steven Wilson, związany wcześniej z formacjami Karma oraz Pride Of Passion, w swoim domowym studiu zaczął rejestrować własne kompozycje. A ponieważ był wielbicielem psychodelicznego i progresywnego rocka, postanowił stworzyć coś, co byłoby nowoczesną transformacją tych niezbyt popularnych w tym okresie nurtów. Wynikiem tej zabawy (lub, jak kto woli, pracy) była kaseta "Tarquin's Seaweed Farm", która została opublikowana wraz z uzupełniającą ją książeczką, z której wynikało, że firmujący ją zespół - Porcupine Tree - zaczął swoją działalność już w latach 70. Oczywiście był to żart.
Jakby co mam namiar i na to dzieło

- Termin oddawania głosów upływa w dniu 11 marca 2009 r. godz. 18.00
- punktacja =: 1 m.- 20 pkt, 20 m. - 1 pkt (w przypadku równej ilości punktów , liczba głosujących itd., wg ogólnie przyjetych zasad na forumowej)
- można głosować na mniej utworów
- No i jeszcze raz przypominam głosujemy tylko i wyłącznie na utwory pod szyldem Porcupine Tree
Podaje takze EPki;
Nil Recurring (2007)
Lazarus (2005)
Shesmovedon (2000)
Four Chords That Made a Million (2000)
Pure Narcotic (1999)
Stranger by the Minute (1999)
Piano Lessons (1999)
Waiting (1996)
Moonloop E.P. (1994)
Staircase Infinities (1994)
Voyage 34 (1992)
Składankowe wydawnictwa podaje ze względu na to ze (jak to często bywa) mamy na nich kilka dodatkowych utworów które nie były wydane wczesniej na oficjalnych albumach :
Stars Die : The Delerium Years 1991-1997 (2002)
Recordings (2001)
Voyage 34: The Complete Trip (2000)
Coma Divine - Recorded Live in Rome (1997)
Służę także kilkoma linkami do dyskografii oraz wydawnictw koncertowych . Takie prośby proszę kierować na PW.
Top uważam za otwarty . Zapraszam wszystkich serdecznie .