27-lecie LPP3...

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
Awatar użytkownika
jotem3

27-lecie LPP3...

Post autor: jotem3 »

24 kwietnia dopiero za ok trzy miesiące, a tu już artykuł o 27-leciu Listy ;-)

http://www.polskieradio.pl/muzyka/polec ... 245,1.html
ku3a

Re: 27-lecie LPP3...

Post autor: ku3a »

okazuje się, że Peter, Björn and John to... duet :-P ;-)
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

Bardzo fajnie napisany artykuł. :-)
No i te wspomnienia o Szydłowskiej. ;-)
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

Może ja nie umiem czytać ze zrozumieniem... ale czy choć raz wspomniano o Forum? o Zlotach? Cóż! w dalszym ciągu nie istniejemy dla redakcji Trójki jako zorganizowana, zwarta, wierna grupa słuchaczy kultowej audycji.
zamiast skrzętnie zapisywanych notowań w starannie prowadzonych zeszytach młodzież używa Excela,
Kto używa, to używa... jak dla mnie, to narzędzie mało się nadaje do gromadzenia informacji o Liście. Ale mogę się nie znać...
Awatar użytkownika
jotem3

Post autor: jotem3 »

JaceK pisze:Może ja nie umiem czytać ze zrozumieniem... ale czy choć raz wspomniano o Forum? o Zlotach? Cóż! w dalszym ciągu nie istniejemy dla redakcji Trójki jako zorganizowana, zwarta, wierna grupa słuchaczy kultowej audycji.
Tia, o forum ni hu hu, bo zwrot "niezliczone rzesze fanów" raczej nie mówi wprost o nas...
Notabene o Marku też tu niewiele...
Awatar użytkownika
bobby-x
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983

Post autor: bobby-x »

JaceK pisze:Może ja nie umiem czytać ze zrozumieniem... ale czy choć raz wspomniano o Forum? o Zlotach? Cóż! w dalszym ciągu nie istniejemy dla redakcji Trójki jako zorganizowana, zwarta, wierna grupa słuchaczy kultowej audycji.
A co się będziemy przejmować, a może warto ogłosić strajk, tak na pół roku nie piszmy nic, nie odzywajmy się do redakcji listy ...
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

bobby-x pisze:(...) tak na pół roku nie piszmy nic, nie odzywajmy się do redakcji listy ...
Gdzieś indziej nawoływaliśmy wręcz do czegoś innego, do masowego bombardowania krytycznymi listami całej ,,trujcy'' — no to na coś trzeba się jednak zdecydować.

Mniejsze o to, czy strajk, bojkot czy zlot — krótko: żyjemy w jakimś złudzeniu, że jesteśmy czymś ważnym dla Radia. Ważni są tylko anonimowi słuchacze podnoszący słupki słuchalności. Statystycznu Kowalski, jeśli przyjdzie na Myśliwiecką i powie, że z uwielbieniem słucha tylko tej stacji, usłyszy: to słuchaj pan dalej...

Czy na coś więcej możemy liczyć? Nie! I tu mamy przewagę!
grzes

Post autor: grzes »

A ja tworze przy pomocy Excel-a, a do reszty nie będę się wypowiadał, bo znów kogoś urażę :wink:
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

JaceK pisze:
zamiast skrzętnie zapisywanych notowań w starannie prowadzonych zeszytach młodzież używa Excela,
Kto używa, to używa... jak dla mnie, to narzędzie mało się nadaje do gromadzenia informacji o Liście. Ale mogę się nie znać...
A jakie jest lepsze? Może się przesiądę. :wink:
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Gary pisze:
JaceK pisze:
A jakie jest lepsze? Może się przesiądę. :wink:
Pewnie chociażby Access.
Ale nie opanowałem Accessa. :(
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Gary pisze:A jakie jest lepsze? Może się przesiądę. :wink:
Najlepsze jest to narzędzie, które znasz. Więc go używaj, jeśli wystarczy do Twoich potrzeb. Jeśli zmienisz swoje wymagania, może będziesz musiał rozważyć inne narzędzia (bazy danych, sql, xml).

[off-topic]Jeśli masz jakieś dodatkowe wymagania, których jeszcze nie ma w Archiwum -- zgłoś zapotrzebowanie. Pewnie uda się niektóre, ciekawe pomysły zrealizować Ale to nie w tym poście...[off-topic]
ODPOWIEDZ