Mafia
Mafia
Taki mały szczególik: przy okazji płyty "FM" zespół zmienił nazwę na M.A.F.I.A. - i nie miał być to tylko efekt designu okładki. Jakieś pojawiły się wypowiedzi Piaska, że niby tak jest grzeczniej, że słowo "mafia" źle się kojarzy. Ogólnie bez sensu. Pewnie przyczyny były inne a i zespół myślę, że wyrzucił później te kropeczki. W każdym razie, jeśli chcemy być hiperskruplatni, to taki zapis proponuję przy "W świetle dnia" i "Imię deszczu".
Re: Mafia
Rzeczywiście było tak, pamiętam - zamiast "Mafia" miało być "M.A.F.I.A." i Piasek coś tam tłumaczył dlaczego.
A tak przy okazji, wg wikipedii skrót M.A.F.I.A. jest od czegoś zupełnie innego niż napisał Miszon.
A tak przy okazji, wg wikipedii skrót M.A.F.I.A. jest od czegoś zupełnie innego niż napisał Miszon.

-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Kubo... rozgryzłeś to, i całą moją konspirację diabli wzięli...ku3a pisze:kurczę, a ja zawsze myślałem, że to JaceK się ukrywa pod tym pseudonimem - Małopolski Administrator Forum I Archiwum
No dobra! Ale jaka konkluzja do tematu wiodącego niniejszego postu? Co? i na co? i czy w ogóle zamieniać?
- Arkano
- Listy Przebojów Trójki słucham od: n. 283 - przełomowe
Skoro te kropki to była tylko fanaberia i zespół wrócił do poprzedniej nazwy, to może wspomnieć o tym tylko w odnośnikach przy tych 2 tytułach.
Zresztą podobne przypiski powinny się znaleźć w przypadku "Augustowskich nocy" sygnowanych jako L.P., czy "My marzyciele" T.Love, który jeszcze wtedy miał w nazwie człon Alternative.
Zresztą podobne przypiski powinny się znaleźć w przypadku "Augustowskich nocy" sygnowanych jako L.P., czy "My marzyciele" T.Love, który jeszcze wtedy miał w nazwie człon Alternative.