Poszukuję utworu i zespołu z połowy lat 90'
Poszukuję utworu i zespołu z połowy lat 90'
Witam wszystkich!
Proszę bardzo o pomoc, ponieważ poszukuję od dawna nazwy zespołu i tytuł piosenki, do której był nakręcony teledysk. Puszczany był ten teledysk mniej więcej w połowie lat 90', najczęściej chyba na dwójce w sobotę w porannym paśmie, przed "Cudownymi Latami". Teledysk wyglądał mniej więcej tak, że był grający zespół jakieś urywki z przestrzeni kosmicznej, jacys astronauci i chyba nawet małpka w skafandrze. Najlepsze jest to, że pamiętam refren, mogę go nawet zanucić ale za chiny ludowe nie mogę sobie przypomnieć nazwy utworu i zespołu. Fakt, miałem wtedy jakieś 13-14 lat. Piosenka była utrzymana w takim fajnym lekko rockowym klimacie, coś jakby przypominające The Connels, nie wiem czy czasem wokalista nie nosił okularów. Poza tym refren był charakterystyczny, ponieważ nie miał żadnych słów, tylko przeciągane nucone takie aaaaa..aa.aa
P.S. Troche to wszystko nieskładnie może wyglądać, zgóry przepraszam, ale starałem się podać, jak najwięcej szczegółów, które utkwiły mi w pamięci.
Pozdrawiam.
Proszę bardzo o pomoc, ponieważ poszukuję od dawna nazwy zespołu i tytuł piosenki, do której był nakręcony teledysk. Puszczany był ten teledysk mniej więcej w połowie lat 90', najczęściej chyba na dwójce w sobotę w porannym paśmie, przed "Cudownymi Latami". Teledysk wyglądał mniej więcej tak, że był grający zespół jakieś urywki z przestrzeni kosmicznej, jacys astronauci i chyba nawet małpka w skafandrze. Najlepsze jest to, że pamiętam refren, mogę go nawet zanucić ale za chiny ludowe nie mogę sobie przypomnieć nazwy utworu i zespołu. Fakt, miałem wtedy jakieś 13-14 lat. Piosenka była utrzymana w takim fajnym lekko rockowym klimacie, coś jakby przypominające The Connels, nie wiem czy czasem wokalista nie nosił okularów. Poza tym refren był charakterystyczny, ponieważ nie miał żadnych słów, tylko przeciągane nucone takie aaaaa..aa.aa
P.S. Troche to wszystko nieskładnie może wyglądać, zgóry przepraszam, ale starałem się podać, jak najwięcej szczegółów, które utkwiły mi w pamięci.
Pozdrawiam.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
Re: Poszukuję utworu i zespołu z połowy lat 90'
Może to:
Crash Test Dummies - Mmm Mmm Mmm Mmm
Crash Test Dummies - Mmm Mmm Mmm Mmm
Niestety nie jest to Crash test dummies.
Ta kapela była raczej bardziej podobna do R.E.M., taki bardziej college rock.
Chciałem dodać, żę videoclip jest nawet podobny do videoclipu "Next Year" - Foo Fighters i nawet gitara prowadząca ma podobne brzmienie...
P.S. Ludzie pomóżcie!!
Ta kapela była raczej bardziej podobna do R.E.M., taki bardziej college rock.
Chciałem dodać, żę videoclip jest nawet podobny do videoclipu "Next Year" - Foo Fighters i nawet gitara prowadząca ma podobne brzmienie...
P.S. Ludzie pomóżcie!!
Ostatnio zmieniony pn sty 05, 2009 11:48 pm przez HELLBOUND, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Ja szukam płyty : Montserrat Caballé and ' Friends for life'.
Z magiczna wersja - Bohemian Rhapsody. Na której, obok Montserrat Caballé - spiewa "Nawiększy Głos Metalowy WszechCzasów" Bruce Dickinson!!!
Na alegro jest tylko wersja kasetowa...trzeba mi cd...
Z magiczna wersja - Bohemian Rhapsody. Na której, obok Montserrat Caballé - spiewa "Nawiększy Głos Metalowy WszechCzasów" Bruce Dickinson!!!
Na alegro jest tylko wersja kasetowa...trzeba mi cd...
Hellbound spróbuj zagrać melodię, którą zapamiętałeś i spisz zagrane nutki. W tym celu możesz skorzystać z tej strony (keyboard on-line):
http://www.bgfl.org/bgfl/custom/resourc ... /index.htm
http://www.bgfl.org/bgfl/custom/resourc ... /index.htm
- drwycior
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984
- Kontakt:
a najepiej zanuc i wyslij nam mp3 z zanuceniem 

Utwór, o który pytam pochodzi chyba jeszcze z lat osiemdziesiątych (druga połowa). Znam go bardzo dobrze, mam na pewno w kolekcji mp3, ale zupełnie wyleciało mi z głowy
kto go wykonuje (czyżby The The?) i jaki jest jego tytuł. Rytmika podobna do "Calling Elvis" Dire Straits, taka "pociągowa". Próbkę dźwiękową (charakterystyczny refren) można wysłuchać tutaj http://odsiebie.com/pokaz/1373026---c5cd.html Czekam na odzew 

Na moje ucho to słychać trochę jak It's Immaterial - Driving away from home.
Pamiętałem - "...away from home", ale kojarzyłem z "The The". Dlatego błądziłem w myślach. Chyba nigdy nie przypomniałbym sobie nazwy tego zespołu, dlatego tym bardziej DZIĘKUJĘ za pomoc